Jörg Jeshel

Cameraman

Jörg Jeshel is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

More Than Honey

2012 | Documentaire

Zwitserland/Duitsland/Oostenrijk 2012. Documentaire van Markus Imhoof.

De honingbij dreigt uit te sterven. Waarom dat erg is, wordt aangekaart in de documentaire More Than Honey. De kwestie gaat regisseur Markus Imhoof aan het hart: hij komt uit een familie waarin al generaties lang bijen worden gehouden. In de film komt alles langs wat met bijen te maken heeft, van mooie close-ups van de ogen van de beestjes, tot gesprekken met imkers die de veranderende industrie niet willen accepteren. Jammer genoeg wordt er geen enkele oplossing genoemd in de documentaire, waardoor je na afloop met een hoop vragen blijft zitten.

Kopfleuchten

1998 | Documentaire, Drama

Duitsland 1998. Documentaire van Thomas Bergmann en Mischka.

Deze documentaire werd vertoond op het filmfestival van Hof en belandde daarna in de Duitse bioscopen. De makers hebben getracht een beeld te schetsen van mensen die om een of andere reden een hersenbeschadiging hebben opgelopen en daarmee trachten te leven. Ze nemen interviews af met betrokkenen die soms incoherent zijn. Zo is er een man, die na een hartinfarct opgenomen werd in een ziekenhuis en te weinig zuurstof kreeg. Daardoor beschikt hij alleen nog maar over een zeer korte memorie. Als hij het camerateam ziet, vraagt hij wat ze bij hem komen doen. Zijn vrouw vertelt dat hij zich hun koosnaampjes niet meer kan herinneren sedert zijn ongeluk, en ze meent zelfs dat hij anders ruikt. Zo passeren de revue: patiënten die aan het Tourette syndroom lijden, een hersenoperatie hebben ondergaan, aan een tumor lijden enz. Er wordt een beeld opgetrokken van hoe zij met hun kwaal leren omgaan. Het originele scenario is van beide regisseurs Bergmann en Popp. Het camerawerk is van Jörg Jeshel. Een bijzondere film die je beslist gezien moet hebben als je in het onderwerp geïnteresseerd bent. Bekroond met de prestigieuze Adolf Grimme prijs.

Perlasca

1992 | Drama

Duitsland 1992. Drama van Nina Gladitz. Met o.a. Giorgio Perlasca en Amelia Ingles-Fernandez.

Giorgio Perlasca viert zijn tachtigste verjaardag. De Spaanse journaliste Ingles-Fernandez interviewt hem. In de jaren dertig vocht hij aan de kant van de nationalisten in de Spaanse Burgeroorlog. Toen WOII uitbrak leefde hij bij een joodse familie in Joegoslavi[KA3]e. Hij was getuige van de wreedheden bedreven door de nazis tegen de joden. Als overtuigde anti-fascist verzette hij zich zowel tegen de Duitsers als tegen de Italianen. In Hongarij[KA3]e redde hij 70.000 joden van een gewisse dood. Ook de Italianen hadden hun [KL]Schindler[KLE], ook al werd de geschiedenis van Perlasca eerst in 1989 geopenbaard. De film bestaat uit een lang gesprek, onderbroken door foto`s (van Andreas M[KA3]uller-Pohle), met op de klankband commentaar. Voor de betrokkene was het een uniek testament want kort na het be[KA3]eindigen van de opnamen overleed Perlasca (op 15 augustus 1992). In tegenstelling tot SCHINDLER'S LIST brengt dit scenario van Gladitz het leven in beeld van een onvervalste idealist. Aan de camera stond Jörg Jeshel.

Wedding

1990 | Drama, Romantiek

Duitsland 1990. Drama van Heiko Schier. Met o.a. Angela Schmid-Burgk, Roger Hübner, Harald Kempe, Heino Ferch en Wolfgang Bathke.

Drie vrienden vinden elkaar terug in de Berlijnse arbeiderswijk Wedding. In hun jeugd hoorden ze bij eenzelfde club. Vijf jaar hebben zij elkaar niet gezien. Ze maken de balans op en ze moeten toegeven dat nu al veel van hun dromen, wensen en plannen niet zijn uitgekomen. De film geeft een geloofwaardig beeld van het levensopvatting van een generatie. Het scenario is van Heiko Schier. Het camerawerk is van Jörg Jeshel.

Bananen-Paul

1982 | Familiefilm

Duitsland 1982. Familiefilm van Richard Claus. Met o.a. May Buschke, Otto Schnelling, Martin Lüttge, Gunter Berger en Marcel Werner.

Bananen-Paul is een circusbeer die geen zin meer heeft om in de manege zijn rondjes te draaien en die daarom op een dag uitbreekt. Daarmee brengt hij wel een heel dorp in roep en roer, hoewel hij eigenlijk heel ongevaarlijk is en alleen de vriendschap van de kleine Ina zoekt. Een film voor kinderen, die een vraagteken plaatst bij het waardenpatroon van volwassenen. Scenario van de regisseur en Manfred Weis. Camerawerk van Jörg Jeshel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jörg Jeshel op televisie komt.

Reageer