Cathy Purcell

Acteur

Cathy Purcell is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

King Girl

1996 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1996. Familiefilm van Sam Miller. Met o.a. Louise Atkins, Cathy Purcell, Robert McCulley, Angela Saville en Nelson Fletcher.

Gail (Purcell) is een intelligent maar schuchter veertien- jarig meisje. Ze raakt gedeprimeerd door de dood van haar vader. Zij wordt het mikpunt van allerlei pesterijen van leeftijdsgenootjes. Ze is voor de hardvochtige en wrede Glenn (Atkins) die een bende van losgeslagen meiden aanvoert, een gemakkelijke prooi. Al vlug lopen deze plagerijen uit de hand. De film geeft een portret van een meisjesbendes op een school, die een eigen erecode heeft voor straf en vergelding. De ontembare Glenn, de King Girl, is een probleem voor iedereen, inclusief haar ouders. De twee hoofdrollen worden gespeeld door debutanten, die dit realistisch en angstwekkend invullen. Het scenario van Philomena McDonagh is niet gebaseerd op ware feiten, maar er schuilt een kern van waarheid in: het mishandelen onder elkaar op school, komt voor. Een film die niemand onberoerd zal laten en geschikt is om op de middelbareschool over dit onderwerp de discussie op gang te brengen. Janet Tovey stond achter de camera. Stereo.

King girl

1932 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1932. Horror van Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack. Met o.a. Maxine Rampling, Cathy Purcell en Louise Atkins.

De veertienjarige Gail verliest haar vader en wordt tot overmaat van ramp ook nog eens gepest op school door een meidenbende. Glenn, de leidster van de bende, heeft het zelf nogal moeilijk met de puberteit en het verlies van een liefde die zij nooit gekend heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cathy Purcell op televisie komt.

Reageer