Feng Gong

Acteur

Feng Gong is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Maifu

1997 | Drama, Experimenteel, Thriller

China 1997. Drama van Huang Jianxin en Yang Yazhou. Met o.a. Feng Gong, Jiang Shan, Zhang Xiaotong, Niu Zhenhua en Shi Xiaohong.

Surveillance stond in 1996/1997 in de top tien van de Chinese regering dus wie zijn wij om te twijfelenà Jianxin zat in de vijfde regieklas die afstudeerde aan de Bejing Film Academy. Na het succes van jaargenoot Chen Kaige´s The yellow earth (1984) werd de lichting prompt verheven tot ëThe fifth generation´ en kreeg volop aandacht van de westerse festivals en cinefielen. In Surveillance wordt Ye (Gong) door detective Gao (Xiaotong) uitgekozen om de schuilplaats van de gangster ëWise one´ (ZhenHua) te observeren en zijn saaie leventje lijkt eindelijk wat spanning te krijgen. Zijn vriendin denkt dat hij vreemd gaat maar hij mag niets zeggen en wanneer haar ex opduikt is de heisa compleet. Onwetend dat zijn opdracht is ingetrokken bijt Ye zich vast in zijn klus. (VM/VPRO Gids)

Zhanzhi luo bie paxia

1992 | Komedie, Drama

China 1992. Komedie van Huang Jianxin. Met o.a. Feng Gong, Niu Zhenhua, Da Shichang, Zhang Lu en Fu Lili.

Ironisch en komisch beeld van de snelveranderende Chinese maatschappij in de Volksrepubliek aan de hand van een aardig portret van een stelletje flatbewoners en hun typische gedragingen: brave journalist Feng Gong en zijn bevallige vrouw Zhang Lu, algauw bijgenaamd 'de intellectuelen' omdat hij van de pen leeft; vettige Niu Zhenhua een lepe rokkenjager die floreert bij de veranderingen en kleurloze partijfunctionaris Da Shichang, die moeite heeft om zich op nieuwe situaties aan te passen. Geen verhaal, maar allerlei doorlopende, vaak grappige situaties. Interessante, maar wat trage film met overdreven spel van de hoofdrollen, bijeengehouden door een redelijke regie, dito produktie al zijn de decors zijn wat monotoon. De fotografie is van Zhang Dalong en het scenario is van Huang Xin naar het verhaal van Deng Gang.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Feng Gong op televisie komt.

Reageer