Mats Helge

Regisseur, Componist

Mats Helge is regisseur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

The Hired Gun

1989 | Actiefilm

Zweden 1989. Actiefilm van Mats Helge. Met o.a. Frederick Offrein, Tim Earle en Helena Michaelson.

Knäckebröd-actiefilm over een vermeende nazi-schat die de Duitsers tijdens WO II in een Deense catacombe zouden verscholen hebben. Allen daarheen: kunstverzamelaars, avonturiers en zelfs neo-nazi's. Het grootste deel van dit domme gedoe, geschreven door veelfilmer Helge himself, speelt zich dan ook af in tunnels, waarvan je een aanval van claustrofobie krijgt.

Russian Terminator

1989 | Actiefilm

Zweden 1989. Actiefilm van Mats Helge. Met o.a. Helena Michaelsen, Frederick Offrein, Harley Melin en Tina Tjung.

Zweedse pulp op zijn zwakst, weliswaar bestemd voor de internationale consumptiemarkt van actie-drollen. Een reclamefotograaf en een Russische ninja (!) verijdelen samen de pogingen van een terroristengroep. Er is ook sprake van ontvoerde hoge politici en bezwarende glasnost-documenten. Ook bekend als RUSSIAN NINJA.

Eagle Island

1986 | Actiefilm

Zweden 1986. Actiefilm van Mats Helge. Met o.a. Tom O'Rourke, Terry D. Seago, Summer Lee Thomas en Lisa Robinson.

Producent-regisseur Helge specialiseert zich al jaren in geladen Engelstalige actiefilms die vooral op de videomarkt succes hebben. In dit verhaal van Madeleine Bruzelius staat de machtsstrijd tussen Oost en West in Europa nog maar eens centraal, want op een kaal en winderig eiland in de Oostzee worden alle coderingssystemen van alle westelijke spionagesatellieten bewaard. Een vreemde onderzeeër duikt in de buurt op en een groep Russische commando's beginnen, met de hulp van een spionerend hoger officier, aan de verovering van Noord-Europa's meest geheime militaire basis. Alleen de actie in deze z.g. spionagethriller telt.

Blood Tracks

1986 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1986. Horror van Mats Helge en Derek Ford. Met o.a. Jeff Harding, Michael Fitzpatrick, Naomi Kaneda, Peter Merrill en Harriet Robinson.

De nieuwe video-clip van de hardrock-groep `Easy Action` zal opgenomen worden in de verlaten bergen van Colorado. Het geluk zit hen niet mee. Samen met een kleine technische ploeg verdwalen ze in de onherbergzame omgeving. Zo belanden ze in het jachtdomein van een bende bergbewoners, even ruw en woest als de natuur om hen heen. Eerst zijn ze bang van de vreemdelingen, maar al gauw slaat dit om in een moordzuchtige woede. Dom verhaaltje, zo gestolen van THE HILLS HAVE EYES en THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE, maar dan gebracht zonder de minste inspiratie en met iets onbepaalds dat humor blijkt te zijn. De rockgroep (gespeeld door de echte leden van de band) is bij lange na niet The Beatles en hun regisseur geen Richard Lester. Jackson schreef het banale scenario samen met Anna Wolf en Hans von Dittmer was verantwoordelijk voor de beelden. DOLBY STEREO.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mats Helge op televisie komt.

Reageer