James Congdon

Acteur

James Congdon is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Refuge

1984 | Drama

Verenigde Staten 1984. Drama van Huck Fairman. Met o.a. Anne Twomey, James Congdon, Alexandra O'Karma en Will Jeffries.

Een saai damesromannetje over een viertal mensen op een ver eiland en hun verhoudingen. SLECHT.

Somewhere Tomorrow

1983 | Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1983. Mysterie van Robert Wiemer. Met o.a. Sarah Jessica Parker, Nancy Addison, Tom Shea, Rick Weber en Paul Bates.

Een onconventioneel drama over het vaderloze tienermeisje Parker dat na het zien van TOPPER op de tv haar hoofd stoot en de geest ontmoet van een jongen (Shea) die is omgekomen in een vliegtuigongeluk. Niet vlekkeloos, maar toch charmant en ontroerend.

Summer Dog

1977 | Familiefilm

Verenigde Staten 1977. Familiefilm van John Clayton. Met o.a. Tavia Zabriskie, James Congdon, Oliver Zabriskie, Elizabeth Eisenman en Samm-Art Williams.

Als dit bedoeld was om het verrassende succes van BENJI te evenaren, dan is dat niet gelukt. Een gezin uit de stad houdt vakantie in Maine, waar ze bevriend raken met een 'zomerhond', een rondzwervende viervoeter die kennelijk door andere toeristen is achtergelaten. Na een paar avonturen nemen ze hun nieuwe huisdier mee terug naar de stad en proberen hem te verbergen voor de hardvochtige huisbaas. Natuurlijk loopt alles goed af, ondanks het slechte acteren. Naar een scenario van Sherry LaFollette- Zabriskie en George Zabriskie. Het camerawerk is van Bill Godsey.

The Gardener

1974 | Horror

Verenigde Staten 1974. Horror van James H. Kay III. Met o.a. Katherine Houghton, Joe Dallesandro, Rita Gam en James Congdon.

Vreemde kleine thriller, verspild door onnodig materiaal. Geheimzinnige tuinman Dallesandro heeft de macht om planten te laten groeien en zich zelf in een boom te veranderen. Begrijpelijk waarom Houghton na GUESS WHO'S COMING TO DINNER? alleen nog maar deze film heeft gedaan. In Puerto Rico gefilmd.

The Group

1966 | Drama

Verenigde Staten 1966. Drama van Sidney Lumet. Met o.a. Candice Bergen, Joan Hackett, Elizabeth Hartman, Shirley Knight en Joanna Pettet.

Onevenwichtige, maar over het algemeen wel goede verfilming van Mary McCarthy's gelijknamige best-seller, die eigenlijk niet meer is dan een soap-opera van niveau over acht jonge vrouwen die net afgestudeerd zijn aan een universiteit. Knight en Hackett blinken uit in de toch al uitstekende rolbezetting. De filmdebuten van Bergen, Hackett, Pettet, Widdoes en Holbrook. Het scenario is van Sidney Buchman. Het camerawerk is van Boris Kaufman.

4D Man

1959 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1959. Sciencefiction van Irvin S. Yeaworth Jr en Irwin Yeaworth Jr.. Met o.a. Robert Lansing, Lee Meriwether, James Congdon, Guy Raymond en Robert Strauss.

Knap gemaakte SF over een geleerde die zich de kunst eigen maakt materie over te brengen. Dit maakt het hem mogelijk door alle substanties te gaan.

The Left-Handed Gun

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Arthur Penn. Met o.a. Paul Newman, Lita Milan, Hurd Hatfield, James Congdon en James Best.

Penn maakte met deze film zijn debuut als regisseur. Hij was al jaren actief op tv. In 1955 maakte hij de tv-film THE DEATH OF BILLY THE KID met Newman in de titelrol. Dat gegeven van Gore Vidal werd nu door Leslie Stevens voor de film bewerkt. Het is een psychologische benadering van het fenomeen William Bonney, alias Billy the Kid, overdreven gespeeld door Newman die er een psychopaat van maakte. Billy was niet links, ook hier is de titel al misplaatst, en of Billy homofiel was is uit de overlevering niet op te maken. Dierkes is de rancher die zich aanvankelijk over de Kid ontfermt en dan vermoord wordt. Billy gaat dan op oorlogspad. Sheriff Pat Garrett krijgt gestalte in Dehner, die Billy's moordenaar wordt. Er is veel over deze versie van Billy's leven geschreven - maar de westernfan pruimde de film niet. Audie Murphy, Robert Taylor en Johnny Mack Brown waren beter dan Newman in hun rollen als Billy the Kid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Congdon op televisie komt.

Reageer