Camilla Lundén: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Ögat

1998 | Thriller, Drama

Zweden 1998. Thriller van Richard Hobert. Met o.a. Lena Endre, Camilla Lundén, Göran Stangertz, Sven Wollter en Marianne Wesén.

Vijfde psychologische thriller in Richard Hoberts zevenluik gebaseerd op de doodzonden. Ögat (Het oog) verhaalt over verpleegster Ingrid (Lena Endre) die de dag na haar verloving in de steek wordt gelaten door haar verloofde Frederik (Samuel Fröler). Volgens de politie heeft hij zelfmoord gepleegd maar de vrienden van Ingrid hebben het donkerbruine vermoeden dat Frederik de zaak in scène heeft gezet om de liefde van zijn aanstaande op de proef te stellen. Een onconventionele thriller met een grillig plot.

Älskar, älskar inte

1995 | Drama

Zweden 1995. Drama van Mikael Hylin. Met o.a. Camilla Lundén, Mats Langbȧcka, Peter Andersson, Suzanne Reuter en Polki Nordström.

Straaljagerpiloot Patrik gaat na een inspannende en waaghalzerige oefenvlucht baden en glijdt uit met als gevolg dat hij in een rolstoel belandt - zijn verlamming reikt tot aan zijn middel. Zijn beeldige vrouw Mia blijft van hem houden, maar hij wijst haar af. Dat brengt Mia aardig in de war, maar zij geeft niet op en tenslotte schikt Patrik zich in zijn lot.

Höst i Paradiset

1995 | Komedie

Zweden 1995. Komedie van Robert Hobert. Met o.a. Mona Malm, Sven Lindberg, Göran Stangertz, Camilla Lundén en Börje Ahlstedt.

Ragnar (Lindberg) is weduwnaar en heeft zijn kapperszaak opgegeven. Hij woont nu op zijn buitenverblijf en beleeft een tweede puberteit wanneer hij verliefd wordt op zijn buurvrouw Vendela (Malm). Zijn leven ziet er rooskleurig uit. Zoon Mikael (Stangertz) werd zojuist uitgeroepen tot `musicus van het jaar` en diens vrouw Catti (Lund[KA1]en) is zwanger. Wanneer hij echter getuige is van een flirt van Vendela met appelkeurder Hjenning (Ahlstedt) wordt hij jaloers. Ondertussen is Mikael een relatie begonnen met Suzanne (H[KA23]ojfeldt), Hjennings vrouw. Ragnar kondigt zijn verloving met Vendela aan en dan gaat Mikael dwars liggen. Een tedere liefdesgeschiedenis op oudere leeftijd. Het vervolg op GLÄJEKÄLLAN is ook weer een prent vol humor en romantiek, niet bijster origineel wel aanstekelig vertolkt. Hobert schreef zelf het scenario van deze, in Zweden, zeer populaire film, die in beeld gebracht werd door Lars Crépin. Dolby Stereo S.R. Digital.

Händerna

1993 | Horror, Thriller

Zweden 1993. Horror van Richard Hobert. Met o.a. Boman Oscarsson, Camilla Lundén, Sven-Bertil Taube, Margreth Weivers en Tomas Norström.

Oscarsson, een vreemdeling, arriveert op het einde van het toeristenseizoen op een eilandje voor de Zweedse kust, omringd door een sfeer van mysterie. Lundén, de vriendin van de ruwe stationuitbater Taube, raakt door de man gefascineerd. Taube ontdekt dat Oscarsson de gave heeft om met zijn handen vloeistoffen te vinden in de grond en daar het eiland geplaagd wordt door droogte stelt hij hem voor te helpen naar water te zoeken. Oscarsson geeft toe, maar wil anoniem blijven. Een bevreemdende 'tour-de-force' waarin regisseur/scenarist Hobert erin slaagt om de sympathie voor personages te laten omslaan in een hevige antipathie. De figuur van Oscarsson gaat van weldoener naar fanatiek religieus leider. De film is een mengeling van Bergmans ANSIKTET en Hardy's THE WICKER MAN, schitterend gekneed tot een uiterst persoonlijk werk waarvan een macabere dreiging uitgaat. Knap spel van zowel Oscarsson als de mooie Lundén die beiden hun zeer complexe personages waar kunnen maken. Prachtige fotografie van Lars Crépin.

Glädjekällan

1993 | Komedie

Zweden 1993. Komedie van Richard Hobert. Met o.a. Sven Lindberg, Göran Stangertz, Camilla Lundén, Helena Brodin en Pierre Lindstedt.

Lindbergs vrouw gaat met enkele vriendinnen op reis naar Itali[KA3]e. Hij had zich aan alles verwacht maar niet dat ze als een handvol as zou terugkeren. Hij plaatst de as in een grote gele vaas, die hij naar hun buitenhuisje wil brengen om haar te begraven onder het seringenbed. Hij zet zich op weg, terwijl zijn zoon, Stangertz, een popzanger, hem volgt met zijn busje. Onderweg komen ze de vreemdste dingen tegen. Lindbergs auto stort in een ravijn, hij vergeet de vaas op een bus, de vaas komt terecht op een openbare veiling, maar de grootste verrassing staat hem te wachten wanneer hij, met de vaas veilig en wel, bij het buitenhuis aankomt. Onderhoudende dramatische komedie, schitterend gespeeld door Lindberg. Het einde is van een puur po[KA3]etische schoonheid en komt helemaal niet sentimenteel over. Goed scenario van Hobert, die ook de muziek en de songs (uitgevoerd door Stangertz en de No Bay Band) voor zijn rekening nam. Fotografie van Lars Crepin.