Gustav Ehmck

Regisseur

Gustav Ehmck is regisseur.
Er zijn 11 films gevonden.

High Score

1990 | Misdaad, Drama, Romantiek

Duitsland 1990. Misdaad van Gustav Ehmck. Met o.a. Jace Alexander, Anette von Klier, Gudrun Landgrebe en James Brolin.

Drie dikke vrienden zijn bezeten van videospelletjes. Eén van de jongens, M.J., kan op het laatst het verschil niet meer zien tussen spelletjes en realiteit. Daardoor veroorzaakt hij op een dag een ongeluk, zodat de jongens moeilijkheden krijgen met de politie.

Ein Schweizer namens Nötzli

1989 | Komedie

Zwitserland/Duitsland 1989. Komedie van Gustav Ehmck. Met o.a. Walter Roderer, Jochen Schroeder, Ursela Monn, Julia Biedermann en Friedrich G. Beckhaus.

Al zesentwintig jaar doet de nijvere, burgerlijke boekhouder onopvallend zijn werk bij het bedrijf. Tot hij op een dag, door een persoonsverwisseling, wordt aangezien voor de directeur van de firma. Een komedie die het eigenlijk alleen moet hebben van de hoofdrolspeler, de bekende Zwitserse cabaretier Walter Roderer. Scenario van Ralph Engler, Walter Baumgartner en Roderer.

Mir reicht's - ich steig aus

1984 | Drama

Duitsland 1984. Drama van Gustav Ehmck. Met o.a. Linda Manz, Marie-Christine Barrault, Walt Davis, Ana Torrent en May Heatherly.

De slimme Linda, dochter van Joseph en Jane, heeft een kritische kijk op het huwelijk van haar ouders. Het dominante gedrag van haar vader en de onverschilligheid van haar moeder worden voor haar zo onverdraaglijk dat ze besluit weg te lopen. Ze weet Jane er toe te bewegen mee te gaan. Een matige film.

Neues vom Räuber Hotzenplotz

1979 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1979. Familiefilm van Gustav Ehmck. Met o.a. Peter Kern, Peter Traxler, Barbara Valentin, Wolfgang Katzer en Carsta Löck.

Hotzenplotz is uit de gevangenis ontsnapt en neemt zijn grootmoeder mee naar een schuilplaats. Maar ook deze keer zijn Kasperl en Seppel hem te slim af en hij wordt aan de politie uitgeleverd. Vervolg op de film met Gert Fröbe, die ondanks de toegevoegde slapstick niet zo leuk is als de eerste film.

Feuer um Mitternacht

1978 | Drama

Duitsland 1978. Drama van Gustav Ehmck. Met o.a. Andreas Nutzhorn, Ina Trautmann, Joachim Richert en Horst Gnekow.

Opgroeiende jongen bedreigt een bankier omdat volgens de jongen deze man de schuld draagt van de zelfmoord van zijn vader. Nietgelukte poging tot een volwassenendrama van de kinderfilmregisseur van HOTZENPLOTZ.

Mein Onkel Theodor

1975 | Familiefilm

Duitsland 1975. Familiefilm van Gustav Ehmck. Met o.a. Gert Fröbe, Barbara Rütting, David Bennent, Wera Frydtberg en Josef Moosholzer.

Gert Fr[KA3]obe in een dubbelrol in een matte kinderfilm waarin de vader van een gezin met zes kinderen (onder wie David Bennent, later beroemd geworden in DIE BLECHTROMMEL) de slaapziekte krijgt. Ehmcks eerste kinderfilm met Fröbe was RÄUBER HOTZENPLOTZ.

Der Räuber Hotzenplotz

1973 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1973. Familiefilm van Gustav Ehmck. Met o.a. Gert Fröbe, Lina Carstens, Rainer Basedow, Josef Meinrad en David Friedmann.

Ehmck maakte best wel een aardige kinderfilm met Fröbe als de bekende sprookjesfiguur Hotzenplotz, maar het geheel mist de vonk die er leven in had kunnen brengen. Het vervolg heette NEUES VON RÄUBER HOTZENPLOTZ.

Studenten aufs Schafott

1972 | Documentaire

Duitsland 1972. Documentaire van Gustav Ehmck. Met o.a. Gerhild Berktold, Christa Brauch, Stefan Miller, Else Goelz en Walther Schmieding.

Michael Verhoeven maakte later een speelfilm DIE WEISSE ROSE over één van de weinige, kortdurende verzetsgroepen onder het Hitlerbewind. Hier wordt het documentaire materiaal aangereikt.

Heiss und Kalt

1972 | Drama

Duitsland 1972. Drama van Gustav Ehmck. Met o.a. Christian Marquand, Gerhild Berktold, Rainer Basedow, Angela Hillebrecht en Katharina Seyferth.

Twee jongelui houden van elkaar. De opvoeders besluiten hen op te bergen in jeugdtehuizen. Mislukte poging de bureaucratie van de verzorgingsstaat aan te klagen.

Spielst du mit schrägen Vögeln

1969 | Erotiek

Duitsland 1969. Erotiek van Gustav Ehmck. Met o.a. Jürgen Draeger, Horst Janson, Margarethe von Trotta, Brigitte Harrer en Eva-Ingeborg Scholz.

Twee stelletjes doen het met elkaar als duootjes, triootjes, enzovoort. Pretentieuze sex-onzin.

Spur eines Mädchens

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van Gustav Ehmck. Met o.a. Carola Wied, Gunther Lagarde, Rainer Basedow en Günter Seuren.

Het innemend portret van een hoogdravende knappe studente die uiteindelijk via de striptease in een zenuwinrichting terechtkomt. Een veelbelovend debuut van iemand die later de commerciële kant op ging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gustav Ehmck op televisie komt.

Reageer