Russell Collins: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

The Enemy Below

1957 | Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1957. Oorlogsfilm van Dick Powell. Met o.a. Robert Mitchum, Theodore Bikel, Doug McClure, Russell Collins en David Hedison.

Tijdens WO II maakt een Amerikaanse destroyer onder bevel van Mitchum jacht op de Duitse onderzeeër van kapitein Jürgens. Jürgens tracht de Amerikaan in een hinderlaag te lokken, maar Mitchum lijkt elke zet van zijn tegenstander te kunnen voorspellen. Een genadeloos duel, in een sfeer van haast ondraaglijke suspense, die tot op het laatste moment op geraffineerde wijze wordt opgeschroefd. Prachtig spel van beide hoofdrolspelers. Wendell Mayes bewerkte de in 1931 al als THE SEAS BENEATH verfilmde roman van D.A. Rayner tot een knap script, dat functioneel gebruik maakt van de claustrofobische benauwdheid van de duikboot. De speciale effecten van Walter Rossi werden bekroond met een Oscar. Schitterende fotografie van Harold Rosson.

The Last Frontier

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Anthony Mann. Met o.a. Victor Mature, Guy Madison, Robert Preston, James Whitmore en Anne Bancroft.

Na de zoveelste Indianenopstand gaan de woudlopers Mature en Whitmore in dienst. Legercommandant Preston vindt hen maar een paar wilden die de civilisatie nog bijgebracht moet worden. In ondercommandant Madison vinden ze een vriend. De climax komt als de Indianen aanvallen, teruggeslagen worden en als Preston beveelt hen achterna te gaan. Preston en Whitmore komen daarbij om. Mature kan zich nu ontfermen over Prestons weduwe, Bancroft. Zeker niet Manns sterkste western. Philip Yordan en Russell Hughes bewerkten de roman The Gilded Rooster van Richard Emerey Roberts. William Meller deed het camerawerk en Sam Nelson - regisseur van vele serie-westerns - was Manns assistent.

Canyon Crossroads

1955 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1955. Avonturenfilm van Alfred L. Werker. Met o.a. Richard Basehart, Russell Collins, Phyllis Kirk en Stephen Elliott.

Door in Colorado op locatie te filmen, krijgt dit verhaal over de jacht op uranium een extra tintje en bovendien een nogal overtuigende rol van Basehart.

Bad Day at Black Rock

1955 | Thriller, Western, Drama

Verenigde Staten 1955. Thriller van John Sturges. Met o.a. Spencer Tracy, Robert Ryan, Anne Francis, Dean Jagger en Walter Brennan.

Zwijgzame vreemdeling komt aan in stadje in het zuiden van Amerika dat in handen is van één man, en ontdekt dat men daar een verschrikkelijk geheim verbergt. Hij moet vrezen voor zijn leven. Inderdaad: net een Eastwood-film, maar Bad Day at Black Rock speelt kort na WO II. Spencer Tracy is de vreemdeling (extra kwetsbaar, want hij heeft maar één arm), die het moet opnemen tegen landeigenaar Robert Ryan en zijn mannen (onder wie meesterploerten Lee Marvin en Ernest Borgnine). Naar verluidt de eerste Hollywood-film waarin de schandelijke behandeling van de Japanse Amerikanen in WO II werd belicht.

Niagara

1953 | Romantiek, Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Henry Hathaway. Met o.a. Marilyn Monroe, Joseph Cotten, Jean Peters, Richard Allan en Don Wilson.

Tijdens de wittebroodsweken aan de Niagara-watervallen smeedt een overspelige bruid plannen zich van haar echtgenoot te ontdoen, maar haar minnaar wordt gedood in een handgemeen met de bruidegom. En dan doodt hij haar. Hij wil met een motorbootje naar de Canadese zijde vluchten. Hij heeft de verstekeling Monroe aan boord die hij afzet op een eilandje. Als ze weer vertrokken is, dreigt hij in de waterval te geraken. Wat is er mooier dan Marilyn, voort wiegend in haar strakke rode jurk? Charles Brackett schreef mee aan het scenario en was coproducent.

Miss Sadie Thompson

1953 | Drama, Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1953. Drama van Curtis Bernhardt. Met o.a. Rita Hayworth, José Ferrer, Aldo Ray, Russell Collins en Charles Bronson.

Miss Sadie Thompson (Hayworth), een dame van vederlichte zeden, wordt Honolulu uitgeknikkerd. Ze wil naar Maleisië maar haar schip komt niet verder dan Samoa, waar een groot aantal Amerikaanse mariniers is gelegerd. Ze weet al snel de aandacht te trekken van de aanwezige mannen, vooral van moraalridder Alfred Davidson (Ferrer) en de bonkige sergeant O'Hara (Ray). De film werd in 3-D uitgebracht, wat Hayworth voordelig deed uitkomen, maar de film haalt het niet bij eerdere verfilmingen van Somerset Maughams verhaal 'Rain', met Gloria Swanson en Joan Crawford.

Nous irons à Monte Carlo

1952 | Muziek, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1952. Muziek van Jean Boyer. Met o.a. Audrey Hepburn, Philippe Lemaire, Jules Munshin, Cara Williams en Marcel Dalio.

Deze simpele musical over internationale liefdesperikelen aan de Rivi[KA2]era geeft de curieuze rolbezetting weinig kansen, omdat alle aandacht moest uitgaan naar het optreden van (producent) Ray Ventura en zijn orkest. Tussen de opnamen van deze film door werd Audrey door schrijfster Colette ontdekt als de ideale hoofdrolspeelster voor de Broadway-opvoering van haar Gigi met als resultaat een doorbraak naar Hollywood en wereldroem.