Aroldo Tieri: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

La feldmarescialla

1967 | Oorlogsfilm, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1967. Oorlogsfilm van Steno. Met o.a. Rita Pavone, Teddy Reno, Francis Blanche, Aroldo Tieri en Franco Nero.

Een te gekke gooi- en smijtfilm, bedoeld voor de Italiaanse jeugd uit de jaren 1960-70. Het toen populaire zangeresje Rita Pavone speelt de hoofdrol. Het verhaal speelt in 1944, toen Italië bezet was door de Duitsers. Een drietal diverse personen weten te ontsnappen aan de Duitsers: een neergeschoten Engelse piloot, een meteoroloog, die luchtvochtigheid als regen wil laten neerslaan, en een onhandig meisje dat de anderen steeds uit de moeilijkheden redt die ze zelf heeft veroorzaakt. Aardig en onderhoudend.

La Feldmarescialla

1967 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië​/​​Frankrijk 1967. Komedie van Steno. Met o.a. Rita Pavone, Francis Blanche, Aroldo Tieri, Terence Hill en Jess Hahn.

Tijdens WOII wordt een Amerikaanse vliegenier boven het Italiaanse front neergehaald. Hij vindt een schuilplaats in het restaurant van onze Rita, dat ook Duitse klandizie heeft. Verwikkelingen, verkleedpartijen, spanning en grappen aan het front in deze zeer zwakke film met een onmogelijke hoofdrol van het zangeresje Rita Pavone. Wie goed kijkt, herkent in Girotti iets van de latere Terence Hill. Vanzina regisseerde onder het pseudoniem Steno.

I Due sergenti del generale Custer

1965 | Western

Italië​/​​Spanje 1965. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Fernando Sancho, Margaret Lee en Moira Orfei.

Het komische duo Franchi/Ingrassia heeft ook enkele malen het Wilde Westen met een bezoek vereerd. Hier zijn ze 'dappere' soldaten die geacht worden te zijn gesneuveld; in werkelijkheid hebben ze zich verstopt. Ze gaan er vandoor en komen in een ratjetoe terecht van Zuidelijken en Indianen die het fort willen aanvallen. Zowel de western-fans als de lachers zullen niet aan hun trekken komen.

022 Agenti segretissimi

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Lucio Fulci. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Ingrid Schoeller, Carla Calò en Luca Sportelli.

Twee naïeve vrienden, Franco en Ciccio, worden na een reeks onvoorziene gebeurtenissen aangezien voor geheime agenten uit de hoogste regionen. Ze vallen in handen van de Amerikaanse contra-spionagedienst. Op het laatst spelen ze voor Russische en Chinese spionnen, tot ze zich weten te bevrijden uit het doolhof van persoonsverwisselingen en spionagenetten. Maar tegen die tijd zit iedereen achter hen aan om hen uit te schakelen. Een nogal seniele komedie, met soms leuke momenten. Lage produktiewaarde.

La ballata dei mariti

1963 | Komedie

Spanje​/​​Italië 1963. Komedie van Fabrizio Taglioni. Met o.a. Marisa Del Frate, Aroldo Tieri en Memmo Carotenuto.

Twee naïeve vrienden, Franco en Ciccio, worden na een reeks onvoorziene gebeurtenissen aangezien voor geheime agenten uit de hoogste regionen. Ze vallen in handen van de Amerikaanse contra-spionagedienst. Op het laatst spelen ze voor Russische en Chinese spionnen, tot ze zich weten te bevrijden uit het doolhof van persoonsverwisselingen en spionagenetten. Maar tegen die tijd zit iedereen achter hen aan om hen uit te schakelen. Een nogal seniele komedie, met soms leuke momenten. Lage produktiewaarde.

La Ballata die mariti

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Fabrizio Taglioni. Met o.a. Memmo Carotenuto en Aroldo Tieri.

Een banale komedie over twee vrienden die een plan ontwerpen om een pleziertochtje zonder hun vrouwen te kunnen maken. Het script is slecht en de paar komische scènes redden de film niet.

I due mafiosi

1963 | Misdaad, Komedie

Italië​/​​Spanje 1963. Misdaad van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Aroldo Tieri en Helene Chanel.

Twee onwaarschijnlijke leden van de mafia krijgen opdracht om een tas vol met goud naar Parijs te brengen. Op het station verwisselen ze de tas echter per vergissing met een andere. Het zoeken naar de kostbare tas levert komische situaties op. Film bevat veel grappen en grollen.

Gli eroi del doppio gioco

1962 |

Italië 1962. Camillo Mastrocinque. Met o.a. Aroldo Tieri, Mario Carotenuto en Carlo Croccolo.

Deze humoristische, politieke film speelt zich af in een stad wiens burgemeester communist is en waarvan de meeste inwoners linkse sympathieën hebben. Als eerst de fascisten komen, daarna de oorlog uitbreekt en de stad tenslotte bezet wordt door de Duitsers, spelen de burgemeester en de inwoners een dubbelspel om te overleven zonder overlopers te zijn. Een zeer goed geschreven script en mooie vertolkingen.

Mina...fuori la guardia

1961 | Drama, Muziek, Romantiek

Italië 1961. Drama van Armando W. Tamburella. Met o.a. Mina, Aroldo Tieri, Vittorio Congia en Carlo Croccolo.

Een jonge, succesvolle zanger moet in militaire dienst en één van zijn plakkerigste fans is de dochter van een generaal. Een onschuldige, romantische film met populaire Italiaanse liedjes uit het begin van de jaren 1960-1970.

I sogni cuoiono all'alba

1961 |

Italië 1961. Indro Montanelli, Enrico Gras en Mario Craveri. Met o.a. Lea Massari, Aroldo Tieri, Mario Felliciani, Ivo Garrani en Gianni Santuccio.

Boedapest, november 1956. Vijf journalisten met verschillende politieke voorkeuren verblijven tijdens de laatste uren van de Hongaarse opstand samen in een hotelkamer. Onder hen zijn een jonge communist die naar buiten gaat om mee te vechten met Hongaarse vrijheidsstrijders, een oude journalist die op de trombone speelt en een oudere reporter die veel weet en onpartijdig is. De film toont het leven en de reacties van de vijf Italiaanse journalisten in de betreffende periode. Strak van tempo, spanningsopbouw met goed spel.

I magnifici tre

1961 | Drama

Italië 1961. Drama van Giorgio Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Walter Chiari, Raimondo Vianello en Aroldo Tieri.

Drie gezworen kameraden worden tegen hun zin uitgekozen om een land te hulp te komen, waarvan de inwoners zuchten onder het juk van een nietsontziende dictator. Een sociale en politieke satire, erg leuk, al is het soms van dikhout-zaagt-men-planken. De drie hoofdrollen zijn prachtig bezet.

Chi si ferma è perduto

1961 | Komedie

Italië 1961. Komedie van Sergio Corbucci. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Aroldo Tieri, Alberto Lionello en Luigi De Filippo.

Twee vrienden, die allebei werken bij een transportbedrijf in Napels, willen promotie, maar worden in dat streven dwarsgezeten door hun chef. Als hij doodgaat, stellen ze alles in het werk om hun felbegeerde bevordering te krijgen. Een onderhoudende en zeer amusante klucht.

Messalina venere imperatrice

1960 | Avonturenfilm

Italië 1960. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Belinda Lee, Spiros Focás, Carlo Giustini, Gian Carlo Sbragia en Giulio Donnini.

Een zoveelste verfilming van het leven van Messalina. Pompeus en naïef.

Le Confident de ces dames

1959 | Komedie

Frankrijk​/​​Italië 1959. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Fernandel, Sylva Koscina, Denise Grey, Didi Sullivan en Ugo Tognazzi.

Na de dood van een dorpsdokter neemt de veearts (Fernandel) tijdelijk zorg voor patiënten over en heeft met ongewone therapieën zoveel succes dat opvolgster van overleden arts Koscina geen patiënten meer krijgt; de dierenarts wordt zelfs tot onderwerp in de sensatie-pers. Deze Franse poging tot een komedie in Italiaanse stijl blijft in lawaaiige chaos steken. Leuke rol van Tognazzi als aspirant-erfgenaam, voor wie miraculeus herstel van rijke tante zeer onwelkom is.

Gli Amori di Messalina

1959 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1959. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Belinda Lee, Spiros Fokas, Carlo Giustini, Giancarlo Sbragia en Giulio Donnini.

Een Vestaalse maagd, tegen haar wil uitgehuwelijkt aan keizer Claudius, ontwikkelt zich tot een wrede despote, die complotteert tegen haar echtgenoot. Haar oude liefde voor de legeraanvoerder Maximus keert zich tegen haar, want hij wil zijn keizer redden. Messalina wordt gedood; Maximus verlaat Rome met een christen- slavin. Het genuanceerde scenario en de inventieve regie redden de film van de middelmaat van bordpapieren decors en houterig acteren. Lee in de titelrol is een overtuigende perfide verleidster.

Ciao ciao, bambina

1959 | Komedie

Italië 1959. Komedie van Sergio Grieco. Met o.a. Elsa Martinelli, Antonio Cifariello, Riccardo Garrone, Lorella de Luca en Elisa Cegani.

Een rokkenjager uit Milaan is door zijn vader naar Rome gestuurd om met een deugdzaam meisje te trouwen. Hij wordt verliefd op de secretaresse van zijn aanstaande schoonvader die de opdracht heeft zijn degelijkheid te testen. Deze simpele en weinig verrassende komedie biedt weinig charme, hoewel de mooie en ironische Martinelli heel wat goed maakt.

Totò, Peppino e le fanatiche

1958 | Drama

Italië 1958. Drama van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Alessandra Panaro, Johnny Dorelli en Aroldo Tieri.

Twee patiënten die voor herstel in een zenuwinrichting verblijven, worden opgehaald door familieleden. Ze moeten deelnemen in een opvoering die hun behoorlijk van de kaart zal brengen, maar op het allerlaatste ogenblik worden ze op tijd ervoor behoed door de leden van een vermaard orkest. Na de voorstelling, verkleed als clowns, belanden ze in de binnenstad en veroorzaken een complete puinhoop. De directeur van de inrichting realiseert zich echter dat het niet zijn ontsnapte patiënten zijn die gek zijn, maar hun familieleden. Een puike sociale satire.

The Man Who Wagged His Tail

1957 |

1957. Ladislao Vajda. Met o.a. Aroldo Tieri, Pablito Calvo en Peter Ustinov.

Twee patiënten die voor herstel in een zenuwinrichting verblijven, worden opgehaald door familieleden. Ze moeten deelnemen in een opvoering die hun behoorlijk van de kaart zal brengen, maar op het allerlaatste ogenblik worden ze op tijd ervoor behoed door de leden van een vermaard orkest. Na de voorstelling, verkleed als clowns, belanden ze in de binnenstad en veroorzaken een complete puinhoop. De directeur van de inrichting realiseert zich echter dat het niet zijn ontsnapte patiënten zijn die gek zijn, maar hun familieleden. Een puike sociale satire.

Noi siamo le colonne

1956 | Romantiek, Komedie

Italië 1956. Romantiek van Luigi Filippo D'Amico. Met o.a. Vittorio De Sica, Aroldo Tieri, Antonio Cifariello en Franco Fabrizi.

Typisch Italiaanse komedie uit de jaren 1950-60, met geweldige acteurs. Drie vrienden, studenten aan de universiteit van Pisa, wonen in hetzelfde pension. Ze beleven vele liefdesavonturen, tot een van hen hopeloos valt voor de dochter van de hospita. Dat verandert de zaak natuurlijk. Komisch, leuk en gezellig.

Il microfono è vostro

1952 | Musical

Italië 1952. Musical van Giuseppe Bennati. Met o.a. Gisella Sofio en Aroldo Tieri.

Een enigszins surrealistische musical over een jonge vrouw, de dochter van een wetenschapper, die voor de lol ingaat op het aanbod om in een orkest te gaan zingen dat vervolgens een enorm succes heeft op de televisie. De film bevat enkele goede liedjes en muziek, maar dat is dan ook alles.

È l'amor che mi rovina

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Mario Soldati. Met o.a. Walter Chiari, Lucia Bosé, Virgilio Riento, Eduardo Ciannelli en Aroldo Tieri.

Walter Chiari moet als koerier een ring bij een gravin in Noord-Itali[KA3]e afleveren, waarin enkele druppels gevaarlijke kernvloeistof zitten. Hij weet niets van de gevaarlijke inhoud. Jammer genoeg brengt Chiari zichzelf in de problemen door verliefd te worden op ski-lerares Carla (Bosé). Bij de hachelijke situatie raken ook een vriend en Carla betrokken, maar het eindigt allemaal voorspelbaar en gelukkig. Niet bijzonder maar het is altijd een genoegen om naar Lucia Bosé te kijken.

Milano miliardaria

1951 | Komedie, Sportfilm

Italië 1951. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Tino Scotti, Isa Barzizza, Aroldo Tieri en Dante Maggio.

Nostalgische film vol humor over twee vrienden, de een uit Milaan, de ander uit Napels, respectievelijk supporters van de voetbalclubs Inter Milaan en Napoli. Het gaat over vriendschap, over voetbal, dat iedere zondag opwinding veroorzaakt in Italië, over supporters en gokken. Er is in Italië wat betreft voetbal niets veranderd sinds 1950, behalve dan in de laatste jaren het optreden van relschoppers en het daarmee gepaard gaande geweld.

Auguri e figli maschi

1951 | Drama, Komedie

Italië 1951. Drama van Giorgio C. Simonelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Delia Scala, M. Grazia Francia, Aroldo Tieri en Carlo Croccolo.

Het is nog steeds moeilijk in Italië een huis te huren tegen een redelijke prijs. Bij deze film moet je je kunnen identificeren met Italiaanse toestanden. Het gaat over drie jonge mannen op huwelijksreis, die ontdekken dat ze beduveld zijn door hun makelaar. En dat is nog mar het begin van alle ellende. Het spel is prima en Italianen zullen de mensen en situaties best herkennen. Maar voor een buitenlands publiek zal dat moeilijker zijn.

Toto sceicco

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Aroldo Tieri, Tamara Lees en Totò.

Het is nog steeds moeilijk in Italië een huis te huren tegen een redelijke prijs. Bij deze film moet je je kunnen identificeren met Italiaanse toestanden. Het gaat over drie jonge mannen op huwelijksreis, die ontdekken dat ze beduveld zijn door hun makelaar. En dat is nog mar het begin van alle ellende. Het spel is prima en Italianen zullen de mensen en situaties best herkennen. Maar voor een buitenlands publiek zal dat moeilijker zijn.

Taxi di notte

1950 | Komedie, Muziek

Italië​/​​Frankrijk 1950. Komedie van Carmine Gallone. Met o.a. Benjamino Gigli, Danielle Godet, Philippe Lemaire, Virginia Belmont en William Tubbs.

Vrienden van een Romeinse taxi-chauffeur met een fraaie tenor hebben voor hem auditie bij een Amerikaanse impresario geregeld. De avond van de afspraak vindt hij een baby in zijn auto en gaat met twee verliefde passagiers op zoek naar de ouders. Een simpele en sentimentele komedie rond bel canto-idool Gigli die overigens weinig aannemelijk is als ook in jaren nog jong talent.

Totò cerca casa

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Totò, Marisa Marlini, Alda Mangini en Aroldo Tieri.

Een komedie over een onfortuinlijk ambtenaartje dat een huis zoekt en de moeilijkheden die hij daarbij heeft. Een van de vele grappige films met Totò.

Signorinella

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Gino Bechi, Aroldo Tieri, Ughetto Bertucci, Antonella Lualdi en Enzo Garinei.

Twee kruimeldieven gaan met een gestolen Amerikaanse auto naar een kleine provinciestad in Abruzzi. Een van hen doet zich voor als Amerikaan en de inwoners houden hem voor een in Amerika rijk geworden stadsgenoot, die welvaart voor allemaal had beloofd. Hij kan de jonge Maria (Lualdi) er niet van weerhouden weg te lopen voor romantische hersenschimmen. De twee dieven zetten met een advocaat een zoektocht in gang. Ze wordt gevonden en niemand weet hoe teleurgesteld de dieven zijn, zelfs de advocaat niet. Maria zal het bedrog ontdekken, dat duidelijk wordt met de aankomst van een oom die de simulerende dieven opbrengt. Geen bijzondere film maar wel vrij onderhoudend.

I peggiori anni della nostra vita

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Carlo Campanini, Virginia Belmont, Paolo Stoppa, Aroldo Tieri en Nino Crisman.

Paolo Stoppa is een Italiaanse soldaat in WO II. Hij krijgt een brief van zijn vrouw (Virginia Belmont), die hem schrijft dat hij vader is geworden van een zoon. Diezelfde dag komen hij en twee andere soldaten bij een bombardement om het leven. Een andere soldaat (Campanini) keert naar het peloton terug om te melden dat Stoppa en nog een andere soldaat om het leven is gekomen. Na de oorlog bezoekt Campanini diens vrouw om haar over het tragische ongeluk te vertellen. Hij bemerkt dat hij zich zeer tot haar voelt aangetrokken. Dan blijkt dat Stoppa niet gestorven is en keert hij weer bij zijn vrouw terug. Campanini heeft dan heel wat uit te leggen.

Follie per l'opera

1948 | Drama, Muziek

Italië 1948. Drama van Mario Costa. Met o.a. Aroldo Tieri, Gina Lollobrigida en Carlo Campanini.

Een echte lekkere film, uitstekend bezet en goed geregisseerd. Het verhaal gaat over een pastoor in de Italiaanse wijk van Londen, die met behulp van een journalist een concert organiseert. Hij wil geld inzamelen om een flatgebouw, dat anders tegen de grond gegooid zal worden, te kunnen restaureren. Het concert van Italiaanse liederen is gepland in Covent Garden.