Herbert Vesely

Regisseur

Herbert Vesely is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Plaza Real

1988 | Drama, Romantiek

Duitsland 1988. Drama van Herbert Vesely. Met o.a. Mia Nygren, Jon Finch, Sonja Martin, Walter Buschhoff en Jose Maria Blanco.

David heeft een gelukkig en harmonisch huwelijk, maar als hij een mooie vreemde vrouw ontmoet, brengt dat onrust in zijn geordende leventje: de vrouw lijkt verbluffend veel op zijn eigen vrouw. Een film die de verouderde man-vrouw clichés weer van stal haalt en daarmee het publiek verveelt.

Egon Schiele - Exzesse

1981 | Biografie, Drama

Oostenrijk/Frankrijk/Duitsland 1981. Biografie van Herbert Vesely. Met o.a. Mathieu Carrière, Jane Birkin, Christine Kaufmann, Nina Fallenstein en Marcel Ophüls.

De film is een portret van de Weense schilder Egon Schiele. Schiele, die in 1918 op 28-jarige leeftijd stierf, veroorzaakte nogal wat opschudding met zijn erotische schilderijen en met zijn levenswandel, wat hem herhaaldelijk op gevangenisstraf kwam te staan. De film toont Schiele als een gespleten, in al zijn gedrevenheid toch zeer onzekere man. Ondanks de sterke rolbezetting blijft de film oppervlakkig.

Das Brot der frühen Jahre

1962 | Drama

Duitsland 1962. Drama van Herbert Vesely. Met o.a. Christian Doermer, Karen Blanguernon, Vera Tschechowa, Tilo von Berlepsch en Eike Siegel.

Een bijzonder interessante verfilming van een novelle van Heinrich Böll over een jongeman die rebelleert tegen een Wirtschaftswunder-carrière en de erbij behorende kleinburgerlijke verloofde, met indrukwekkende rollen van Christian Doermer en Karen Blanguernon. In het produktiejaar van deze film tekenden 62 jonge Duitse filmmakers protest aan met hun 'Oberhausener Manifest' tegen de seniel geworden Duitse filmproduktie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Herbert Vesely op televisie komt.

Reageer