Jefferson Airplane: cast en muziek.
Er zijn 7 films gevonden.

Pop Galerie: Jimi Hendrix

1998 | Documentaire, Biografie, Muziek

Duitsland 1998. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Lenny Kravitz, Little Richard, Brian May, Janie Hendrix en Al Henrix.

Woodstock: The 25th Anniversary TV Series

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Michael Lang. Met o.a. Richie Havens, Country Joe, Sebastian, Incredible String Band en Bert Sommer.

25 jaar later praatte Michael Lang d.m.v. interviews en als commentaarstem bij de fragmenten van historische opnames een documentaire aan elkaar over het Grootste Popgebeuren Aller Tijden. Heel keurig in chronologische volgorde. Onbekend gebleven opnames tussen en achter de coulissen maken het voor liefhebbers en vorsers een interessante toevoeging aan hun muziekcollectie. Artie Kornfield was medeproducent. Bij de dertigste viering in 1999 stak de uitgebuite en teleurgestelde jeugd (dure plaatsen, woekerprijzen voor versnaperingen, onsympathieke ordediensten die bestonden uit schnabbelende smerissen, etc. etc.) de boel in de fik en maakte (hopelijk) een eind aan dit gebeuren, want het moet een mooie herinnering blijven en geen verachtelijke commerciële exploitatie van naïeve suckers door uitgekookte handige Harry's. Weg, Woodstock!

Fillmore

1972 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1972. Muziek van Richard T. Heffron. Met o.a. The Grateful Dead, It's a Beautiful Day, Santana, Jefferson Airplane en Quicksilver Messer Service.

Een goede rockdocumentaire, die een eerbetoon is aan de laatste dagen van het vermaarde Fillmore West Theater in San Francisco. Het overvloedige materiaal komt ten volle tot zijn recht en geeft een mooi portret van de eigenaar van Fillmore, een toegewijd man met een fijnbesnaard gevoel voor ironische humor; verder bevat de film beroemde acts en optredens van in die tijd belangrijke popgroepen.

Stamping Ground

1971 | Muziek, Documentaire

Duitsland 1971. Muziek van Hans Jürgen Pohland en George Sluizer. Met o.a. Santana, Jefferson Airplane, Pink Floyd, The Birds en Soft Machine.

In 1970 vond in het Kralingse Bos het Nederlandse antwoord op Woodstock plaats: het legendarische Holland Pop Festival, met een indrukwekkende line-up bestaande uit o.a. The Byrds, Jefferson Airplane, Pink Floyd en Santana. De toen nog onbekende regisseur George Sluizer (Spoorloos) legde het allemaal vast, samen met cameramensen als Jan de Bont (Twister) en Theo van de Sande (De aanslag). Vanaf het podium gefilmde optredens worden in de documentaire afgewisseld met beelden van uitzinnige dansende, blowende en naakt zwemmende bezoekers. Stamping Ground werd een flop in de Nederlandse bioscopen – het festival zelf ging ook direct failliet, omdat een fors deel van de toeschouwers geen kaartje had gekocht – en is zeker niet zo goed als de Oscarwinnende documentaire over Woodstock, maar een prachtig tijdsdocument is het absoluut. In 2020 verscheen een digitaal gerestaureerde director’s cut. In de originele versie waren onder meer onverklaarbare montages van molens en bloembollenvelden te zien, die de Duitse coregisseur en editor Hansjürgen Pohland uit een andere film had gehaald.

Gimme Shelter

1970 | Documentaire

Verenigde Staten 1970. Documentaire van David Maysles, Albert Maysles en Charlotte Zwerin. Met o.a. Rolling Stones, The, Jefferson Airplane, Melvin Belli, Mick Taylor en Keith Richards.

In december 1969, vier maanden na Woodstock, gaven de Rolling Stones en Jefferson Airplane een gratis concert op de Altamont Speedway te Oakland, Noord-Californië. Er kwamen zo'n 300.000 mensen en de organisatoren besloten om Hell's Angels te belasten met de beveiliging rondom het podium. Tijdens het concert waren de Angels voortdurend bezig om met biljartkeus en messen het publiek te mishandelen; één persoon liet hierbij zelfs het leven. De film laat afwisselend beelden zien van optredens, geweld, de pogingen van Grace Slick en Mick Jagger om de gemoederen te bedaren en close-ups van jonge bezoekers (dansend, stoned of in shocktoestand na een confrontatie met de Hell's Angels). Ook worden de Stones gefilmd terwijl ze kijken naar beelden van het concert en hun gedachten over de gebeurtenissen laten gaan.

Monterey Pop

1969 | Muziek

Verenigde Staten 1969. Muziek van James Desmond, Barry Feinstein, D.A. Pennebaker, Albert Maysles en Roger Murphy. Met o.a. Otis Redding, Mamas and Papas, Jimi Hendrix, The Who en Janis Joplin.

De eerste popfestivalfilm, opgenomen in Monterey in 1967, en nog steeds een van de allerbeste. Janis Joplins uitvoering van 'Ball and Chain' en Jimi Hendrix' 'Wild Thing' behoren tot de hoogtepunten.

Easy Rider

1969 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1969. Drama van Dennis Hopper. Met o.a. Peter Fonda, Dennis Hopper, Jack Nicholson, Karen Black en Luana Anders.

Legendarische lowbudget cultfilm was de vertolking van de geest van de jaren zestig. Inmiddels komen het verhaal en de geroemde dialogen ietwat langdradig, vaag en naïef over. Fonda en Hopper zijn twee stevig blowende motorrijders op zoek naar vrijheid die ze niet kunnen vinden. Rijdend van LA naar New Orleans komen ze lieve hippies tegen, vriendelijke hoeren, alsmede integere ranchers, fascistische plattelanders en - gedenkwaardig hoogtepunt - Jack Nicholson. Zijn rol als maffe advocaat die een tijdje met de helden optrekt is onvergetelijk en maakte van de B-acteur terecht een filmster.