Marie Liljedahl (1950) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Inga: Nȧgon att Alska

1971 | Drama, Erotiek

Verenigde Staten/Zweden 1971. Drama van Joseph W. Sarno. Met o.a. Marie Liljedahl, Inger Sundh, Lennart Lindberg, Tommy Blom en Lissi Alandh.

Een jonge vrouw is de dagelijkse routine en het gebrek aan opwinding zo beu dat zij callgirl wordt. Zij dwaalt van man tot man en ontdekt plots de waarde van haar oorspronkelijke bestaan. Een pikant Zweeds niemendalletje dat altijd nog vele malen beter is dan wat Duitsers op dit gebied presteren, met fraai camerawerk van Max Wilén. De meeste kopieën zijn ca. 77m. USA- titel: THE SEDUCTION OF INGA.

Dorian Gray

1970 | Horror, Drama, Erotiek

Verenigd Koninkrijk/Italië/Duitsland 1970. Horror van Massimo Dallamano. Met o.a. Richard Todd, Helmut Berger, Herbert Lom, Beryl Cunningham en Marie Liljedahl.

Een beeldschone jongeman verkoopt zijn ziel waardoor de sporen van ouderdom en liederlijkheid alleen op een geschilderd portret te zien zijn en hijzelf zijn jeugd kan bewaren. Beroemde roman van Oscar Wilde werd van Victoriaanse repressie overgeheveld naar swingend Londen en verliest daarmee elke zin. Berger heeft alles mee voor de titelrol, maar werd alleen als decoratief seks-object gebruikt. Ook bezienswaardig, maar de film is potsierlijk. Ook bekend als THE SECRET OF DORIAN GREY en DORIAN GREY.

Ann och Eve - de erotiska

1970 | Erotiek, Komedie

Venezuela/Zweden 1970. Erotiek van Arne Mattsson. Met o.a. Gio Petré, Marie Liljedahl, Francisco Rabal, Julian Mateos en Olivera Vuco.

Een filmjournaliste - die zich afvraagt of ze door de negatieve kritieken niet de zelfmoord van een regisseur op haar geweten heeft - is met een vriendin per auto met vakantie in Zuid-Europa (voormalig Joegoslavië). Een reeks erotische avonturen onderweg leidt tot ruzie waarna ze, alleen in Venetië, verliefd wordt op een regisseur die om haar 'verachtelijke beroep' niets van haar wil weten. De uit de gunst geraakte regisseur Mattsson probeerde met deze lamlendige, komische bedoelde seksfilm commercieel weer in het zadel te komen. Hij gokte in beide opzichten mis en er kan om het resultaat zelfs niet eens gelachen worden. Het scenario is van Ernest Hoch. Het camerawerk is van Max Wilén. Eastmancolor, Mono.

Willst du ewig Jungfrau bleiben?

1969 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1969. Komedie van Hubert Frank. Met o.a. Marie Liljedahl, Thomas Astan, Karin Schubert, Alexander Allerson en René Schönenberger.

Ontdaan door de buitenechtelijke escapades van haar ouders besluit een jong meisje om voor altijd maagd te blijven - een principeverklaring die spoedig schipbreuk lijdt. Deze uiterst naïeve, hier en daar grove sekskomedie stort zich onbeheerst op een belachelijk schijnprobleem.

Grimms Märchen von lüsternen Pärchen

1969 | Avonturenfilm, Komedie

Duitsland 1969. Avonturenfilm van Rolf Thiele. Met o.a. Walter Giller, Peter Hohberger, Ingrid van Bergen, Marie Liljedahl en Gaby Fuchs.

Een schatrijke jongeman wil zijn rijkdommen niet langer in eenzaamheid dragen, verkoopt al zijn bezittingen, schaft zich een paard aan en rijdt heen om het avontuur (en een boezemvriend) te zoeken in verre streken. Het in beginsel aantrekkelijke en ongebruikelijke gegeven wordt genadeloos de grond ingestampt door zwaar aangezet komediespel, ook wel `schmieren` genoemd, en de volstrekte afwezigheid van enig maatgevoel (komisch of anderszins) bij de makers.

Heemer

1967 | Erotiek

Zweden 1967. Erotiek van Joseph W. Sarno. Met o.a. Monica Strömmerstedt, Marie Liljedahl, Thomas Ungewitter, Carsten Lassen en Lotte Person.

De lotgevallen van de jonge weduwe Greta, die een liaison heeft met een student die schrijver wil worden. Nadat Greta haar jonge nichtje Inga in de seks heeft ingeweid, gaat deze er met de student van door. Slechte fotografie, armetierige regie en matig acteerwerk. Sarno draaide in 1979 rond Inga de vervolgfilm INGA: NAGON ATT ALSKA.