Dora Bryan: cast.
Er zijn 27 films gevonden.

Bed

1994 | Fantasy, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1994. Fantasy van Steve Shill. Met o.a. Renée Asherson, Robin Bailey, June Brown, Dora Bryan en Phyllis Calvert.

Een oude varensgezel (Jeffries) belandt in een ziekenhuis. Op een avond laat hij zich meelokken door een niet al te jonge vrouw en belandt in een bed dat hij met zes andere pati[KA3]enten moet delen. Ze praten en discussi[KA3]eren. In een ge[KA3]improviseerde auto maken ze een imaginaire tocht door Engeland. Een voorbeeld van het typische surrealisme van de eindjaren 1960 met een grote invloed van de van oorsprong Roemeense schrijver van het absurdistische avant-garde toneel Eug[KA2]ene Ionescu (internationaal bekend om [KL]Rhinoc[KA1]eros[KLE] uit 1958). Commentaar bij het gebeuren wordt geleverd door het hoofd (Grant), dat is verwerkt in een ornament aan het kopstuk van het gigantische bed. De zeven overige rollen, die op een grote ervaring kunnen bogen, geven stuk voor stuk een knappe vertolking weg. Zeer zeker niet naar ieders smaak, maar wel een boeiend stuk film. Het scenario is van Jim Cartwright. Het camerawerk is van Chris Townsend, die het onderdompelde in prachtige pastelkleuren.

Apartment Zero

1988 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1988. Thriller van Martin Donovan. Met o.a. Colin Firth, Hart Bochner, Dora Bryan, Liz Smith en Fabrizo Bentivoglia.

In de buurt van een gebouw dat in Argentijns klassieke stijl is opgetrokken, worden moorden gepleegd. Men verdenkt aanvankelijk de doodseskaders maar aanwijzingen leiden uiteindelijk naar een flat in het gebouw waar Firth, die als operateur in een bioscoop werkt en een kamer van zijn appartement verhuurt aan Amerikaan Bochner met een meer dan waarschijnlijk gewelddadig verleden. Mysterieuze relatiefilm met bizarre politieke seksuele en psychologische ondertoon die herinneringen oproept aan THE SERVANT, ROSEMARY'S BABY en BLUE VELVET. Scenario van Donovan en David Kroepp.

Screamtime

1983 | Horror

Verenigde Staten 1983. Horror van Stanley A. Long. Met o.a. Robin Bailey, Ann Lynn, Yvonne Nicholson, Ian Saynor en David van Day.

Een compilatiefilm van drie horrorverhalen in de vorm van gestolen Engelse videocassettes die bekeken worden door een paar New Yorkse jongeren. De eerste twee verhalen, vol bloedige moorden, zitten kundig in elkaar. Het derde verhaal over een spookhuis is eerder lachwekkend dan eng. Het slot in New York is stompzinnig.

Up the Front

1972 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1972. Komedie van Bob Kellett. Met o.a. Frankie Howerd, Zsa Zsa Gabor, Bill Fraser, Bob Hoskins en William Mervyn.

In de jaren 70 werd geprobeerd de noodlijdende Britse filmindustrie aan te jagen met gewaagde filmversies van gezapige televisieseries. Up the Front was na Up Pompeii en Up the Chastity Belt de derde duit in het zakje van tv-acteur Howerd, de steevast stamelende komiek die met zijn guitige grollen garant stond voor blosjes op de jaren 70 dameswangen. In de aartsflauwe komedie gaat hij onvervaard - want onder hypnose - de Eerste Wereldoorlog in waar hij onder meer Mata Hari ontmoet (glansrol Zsa Zsa Gabor) en op de staftafel belandt vanwege een tatoeage van de Duitse invasie, op zijn achterwerk.

Hands of the Ripper

1971 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van Peter Sasdy. Met o.a. Eric Porter, Angharad Rees, Jane Merrow, Keith Bell en Derek Godfrey.

Als kind was Rees er getuige van hoe haar vader, de beruchte Jack the Ripper, haar moeder met een mes om het leven bracht. Ze is opgegroeid met de vrees de ziekelijke moordzucht van haar vader te hebben geërfd. Wanneer ze in behandeling is bij psychiater Porter, wordt Whitechapel weer opgeschrikt door een reeks akelige moorden. Voorspelbare griezelthriller, die uitstekend begint, om verder het klassieke stramien te volgen van de slasher-film. Zwakke Rees overtuigt niet, evenmin als het kunstmatige scenario van L.W. Davidson. Een film die bewijst dat het befaamde horror-huis Hammer zichzelf had overleefd. Kenneth Talbot was verantwoordelijk voor de fotografie.

Two a Penny

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van James F. Collier. Met o.a. Cliff Richard, Dora Bryan, Ann Holloway, Avril Angers en Geoffrey Bayldon.

Uitsluitend interessant als curiosum: na[KA3]ive godsdienstpropagandafilm, gesponserd door de beweging van Billy Graham (te zien in een cameorolletje). Popidool Cliff Richard speelt de hoofdrol in een periode toen hij meer in het nieuws kwam als verkondiger van de Heilige Boodschap dan als zanger. Een student in de kunstgeschiedenis geraakt betrokken bij een drugzwendel maar komt tenslotte - dank zij Billy Graham - weer op het rechte religieuze pad.

The Sandwich Man

1966 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Robert Hartford-Davis. Met o.a. Michael Bentine, Suzy Kendall, David Buck, Tracey Crisp en Dora Bryan.

De crème de la crème van de Engelse komieken laten hun gezicht zien in deze wijdlopige film zonder echt verhaal. Het gaat over een dag uit het leven van de duivenliefhebber Bentine. Het is een film geworden waaraan de talenten van de sterren zijn verspild.

The Great St. Trinian's Train Robbery

1966 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1966. Komedie van Frank Launder en Sidney Gilliat. Met o.a. Frank Howerd, Reg Varney, Richard Wattis, Dora Bryan en Frankie Howerd.

Deze meer dan amusante aflevering uit een populaire serie begint met beelden van de echte Grote Treinroof maar gaat dan snel over in politieke satire, als uitgerekend op de plek waar de boeven hun buit verstopt hebben de nieuwe behuizing van de zo impopulaire meisjesschool moet komen. Jammer dat Alastair Sim er niet bij is.

A Taste of Honey

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Tony Richardson. Met o.a. Rita Tushingham, Robert Stephens, Dora Bryan, Murray Melvin en Paul Danquah.

Thuisloze moeder Bryan, een maatschappelijk randfiguur, verrast haar dochter Tushingham door te hertrouwen, waardoor ze zichzelf redt en zich een dak boven d'r kop verschaft, terwijl ze haar dochter in de kou achterlaat. De simpele Tushingham raakt zwanger van een zwarte zeeman en ontmoet de al even eenzame homo Melvin, die zich over haar ontfermt. Samen beleven ze binnen de kale muren van zijn vertrek een soort idylle. Naar het toneelstuk van Shelagh Delaney, die het stuk op negentien-jarige leeftijd schreef als weddenschap, en daarmee zowel in het Londense Theatre District als op Broadway een hit scoorde. De vaardige regie was in handen van Richardson, die zijn sporen verdiend had met verfilmingen van toneelstukken van de vermaarde John Osborne. Meervoudig bekroond.

The Night We Got the Bird

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Darcy Conyers. Met o.a. Brian Rix, Dora Bryan, Ronald Shiner, Leo Franklyn en Irene Handl.

Een verkoper in een antiekwinkel wil gaan trouwen, maar zijn plannen worden gedwarsboomd als zijn vroegere onbetrouwbare baas (de vroegere man van zijn vrouw) uit de dood weerkeert als papegaai. Flauwe humor van kluchtspecialist Brian Rix.

Operation Bullshine

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Gilbert Gunn. Met o.a. Donald Sinden, Barbara Murray, Carole Lesley, Naunton Wayne en Dora Bryan.

Een verouderde komedie over de grollen van een gemengd luchtafweer-regiment tijdens WOII. Vol goede komische acteurs, maar er valt weinig te lachen. Meer van sociologisch dan van filmisch belang.

Desert Mice

1959 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1959. Komedie van Michael Relph. Met o.a. Alfred Marks, Dick Bentley, Patricia Bredin, Marius Goring en Dora Bryan.

Tijdens de WO II ontmaskert een talentloze, doch bevlogen groep artisten een stel Duitsers, die zich voordoen als Engelse soldaten. Geen grootse, maar toch een heel genietbare komedie, waarin James een van zijn beste filmrollen speelt.

The Man Who Wouldn't Talk

1958 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Anthony Quayle, Zsa Zsa Gabor, Katherine Kath en Dora Bryan.

Engelands eerste vrouwelijke advocaat (Neagle) verdedigt van de moord verdachte Quayle, zelfs wanneer hij zijn mond moet houden uit angst streng geheime informatie prijs te geven. Gruwelijk.

The Green Man

1957 | Misdaad, Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Misdaad van Robert Day. Met o.a. Alastair Sim, George Cole, Jill Adams, Avril Angers en John Chandos.

Grappige komedie rondom een ogenschijnlijk timide klokkenmaker die de voorkeur geeft aan zijn parttime-baan als huurmoordenaar.

The Intruder

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van Guy Hamilton. Met o.a. Jack Hawkins, Hugh Williams, Michael Medwin, Dennis Price en Dora Bryan.

Hawkins is een resolute legerveteraan die in het verleden graaft en ontdekt waarom een van zijn oude militaire eenheden het spoor bijster raakte.

The Cocklesshell Heroes

1955 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Oorlogsfilm van José Ferrer. Met o.a. Christopher Lee, José Ferrer, Trevor Howard, Dora Bryan en Anthony Newley.

Brengt de training in beeld van een groep militairen met een speciale missie op het continent in bezet gebied tijdens WOII. Gein trappen in de haven totdat de bittere realiteit van de oorlog zich openbaart en slachtoffers opeist. De soldaten vertrekken per kano naar Bordeaux om mijnen te plaatsen. Vrij traditioneel verfilmd.

The Cockleshell Heroes

1955 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Oorlogsfilm van José Ferrer. Met o.a. José Ferrer, Trevor Howard, Anthony Newley en Dora Bryan.

Een cockleshell is een opvouwbare kano, klein genoeg om door een luikje van een onderzeeër naar buiten te duwen. Zo begon eind december 1942 een gewaagde sabotageactie van tien Britse mariniers richting de bezette haven van Bordeaux. Filmmaker Ferrer knoopte de herinneringen van enkele overlevenden aan elkaar en fabriceerde een aangedikt heldenverhaal over de noeste kanoërs die in het holst van de nacht verschillende schepen aanvielen. De ontsnappingsroute van de Britten is inmiddels een populaire wandelroute van Bordeaux naar Ruffec (160 kilometer). Ouderwetse heroïek in toenmalig fonkelnieuw CinemaScope.

Mad About Men

1954 | Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1954. Familiefilm van Ralph Thomas. Met o.a. Glynis Johns, Donald Sinden, Anne Crawford, Margaret Rutherford en Dora Bryan.

Een zeemeermin en een jonge vrouw die sterk op haar lijkt wisselen van rol in deze plezierige fantasie waarin de liefde haar loop neemt. Vervolg op MIRANDA.

Women of Twilight

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Gordon Parry. Met o.a. Freda Jackson, René Ray, Lois Maxwell, Joan Dowling en Dora Bryan.

Een reeks van ongehuwde moeders worden het slachtoffer van professionele, vrouwelijke 'babyfarmer'. Vreselijk prulwerk naar toneelstuk van Sylvia Rayman, maar wel de filmdoorbraak van Harvey als het schofterige vriendje van één van de vrouwen. Ook bekend als TWILIGHT WOMEN.

Whispering Smith Hits London

1952 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1952. Mysterie van Francis Searle. Met o.a. Richard Carlson, Greta Gynt, Rona Anderson, Herbert Lom en Dora Bryan.

Een speurder bewijst dat een zelfmoord uiteindelijk een goed voorbereide moord was. Prima spelers in een zwak mysterie- verhaal.

Time, Gentlemen, Please

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Leiws Gilbert. Met o.a. Eddie Byrne, Hermione Baddeley en Dora Bryan.

Een plezierige komedie over een nietsnut die op een eigenzinnige manier de verordeningen van zijn stad aanvecht.

Thirteen East Street

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Robert S. Baker. Met o.a. Patrick Holf, Sandra Doine, Sonia Holm, Dora Bryan en Michael Balfour.

Een competent gemaakte B-film over een undercover politieman, die bij een bende infiltreert en zijn meerderen op de hoogte houdt, totdat hij ontmaskerd wordt, waarop hij door de gangsterbaas ter dood veroordeeld wordt. De goede afloop is voorspelbaar, maar spannend.

Mother Riley Meets the Vampire

1952 | Horror, Misdaad, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Horror van John Gilling. Met o.a. Bela Lugosi, Arthur Lucan, Dora Bryan, Richard Wattis en Philip Leaver.

Een misdadiger denkt dat hij een vampier is en wil de wereld veroveren met behulp van een robot; de oude moeder Riley dwarsboomt hem. Deze curieuze film is beter dan de meeste afleveringen uit de Old Mother Riley-serie, voornamelijk door de regie van Gilling en de rol van Lugosi. Ook bekend als MY SON THE VAMPIRE, OLD MOTHER RILEY MEETS THE VAMPIRE, VAMPIRE OVER LONDON en KING ROBOT.

Whispering Smith Vs. Scotland Yard

1951 |

1951. Francis Searle. Met o.a. John Kyle, John Singer, Lionel Grose, Stanley Baker en Ian Wilson.

Een misdadiger denkt dat hij een vampier is en wil de wereld veroveren met behulp van een robot; de oude moeder Riley dwarsboomt hem. Deze curieuze film is beter dan de meeste afleveringen uit de Old Mother Riley-serie, voornamelijk door de regie van Gilling en de rol van Lugosi. Ook bekend als MY SON THE VAMPIRE, OLD MOTHER RILEY MEETS THE VAMPIRE, VAMPIRE OVER LONDON en KING ROBOT.

The Quiet Woman

1951 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1951. Drama van John Gilling. Met o.a. Derek Bond, Jane Hylton, Dora Bryan en Dianne Foster.

De eigenaresse van een kroeg aan zee heeft een geheim dat prijsgegeven moet worden als haar echtgenoot uit de gevangenis opduikt. Een goed melodrama.

Something in the City

1950 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1950. Komedie van Maclean Rogers. Met o.a. Richard Hearne, Ellen Pollock, Garry Marsh, Betty Sinclair en Tom Gill.

Een alom gerespecteerde zakenman is in feite een straatartiest, hetgeen aan het licht dreigt te komen als zijn dochter wil trouwen met de zoon van een krantenuitgever. Een constant in herhalingen vervallend komisch vehikel voor Richard Hearne, waarin zijn acrobatische vaardigheden nauwelijks aan bod komen. Een remake van de uit 1937 daterende film THE STRANGE ADVENTURE OF MR. SMITH, van dezelfde regisseur.

The Cure for Love

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Robert Donat. Met o.a. Robert Donat, Renee Asherson, Dora Bryan, Marjorie Rhodes en Charles Victor.

Ex-soldaat Donat keert naar zijn dorp terug om te trouwen. Een flinterdunne komedie naar een toneelstuk van Walter Greenwood. De enige film die door acteur Donat werd geregisseerd.