Michael Lawrence

Acteur

Michael Lawrence is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Joey

1997 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie, Drama

Australië/Verenigde Staten 1997. Familiefilm van Ian Barry. Met o.a. Alex McKenna, Ed Begley jr, Jamie Croft, Rebecca Gibney en Harold Hopkins.

Verrukkelijk Australisch vermaak voor kijkers van acht tot tachtig over de twaalf-jarige Billy MacGregor (Croft) die zich ontfermt over de schattige baby-kangoeroe Joey. Als de `ouders` van het dier ontvoerd worden door stropers zet Billy alles op alles om zijn springende en gebuidelde vriendje weer bij pappa en mamma terug te brengen. Billy, die een echte jongen van het platteland is, belandt in de grote stad Sydney, waar de schoften Joey willen lanceren in het illegale kangoeroe-bokscircuit. In Australi[KA3]e werden in de tweede helft van de jaren 1990 na het succes van BABE dit soort films aan de lopende band (PAWS, THE REAL MACAW, etc.) geproduceerd. Het scenario is van Stuart Beattie en Maxwell Grant, die voor de gelegenheid geassocieerd producent was. Het camerawerk is van David Burr. Dolby.

Duggan: Death in Paradise

1996 | Misdaad, Mysterie, Thriller

Nieuw-Zeeland/Verenigde Staten 1996. Misdaad van Yvonne Mackay. Met o.a. Michele Amas, John Bach, Miranda Harcourt, Desmond Kelly en Michael Lawrence.

De overbekende kost over een uitgebluste, vermoeide detective (hier de man uit de titel), die er eigenlijk mee wil ophouden, maar tijdens een welverdiende vakantie tegen wil en dank toch betrokken wordt bij een moordzaak. Hij kan niet meer weigeren als een zeer goede vriend het tweede slachtoffer is. Geheel voorspelbaar brengt hij de zaak tot een oplossing. Aflevering, waarvan er dertien in een dozijn gaan - het is niet eens slecht gedaan, maar wie de film overslaat, mist absoluut niets.

Came a Hot Friday

1984 | Misdaad, Komedie

Nieuw-Zeeland 1984. Misdaad van Ian Mune. Met o.a. Peter Bland, Philip Gordon, Billy T. James, Michael Lawrence en Marcel Napier.

Een fraai stel oplichters weet in heel Nieuw Zeeland op allerlei paardenrenbanen de bookmakers een pootje te lichten totdat in een door godverlaten oord, Tainvia Junction, het geluk hen in de steek laat. Een onderhoudende, luchtige misdaadkomedie tegen de achtergrond van snelle auto's, mooie ongebonden meiden en de glitterwereld rond de drafsport. Ouderwets en plezierig, gesitueerd in 1949.

Behind Locked Doors

1969 | Horror, Thriller, Erotiek

Verenigde Staten 1969. Horror van ICharles Romine. Met o.a. Joyce Denner, Eve Reeves, Daniel Garth, Ivan Hagar en Irene Lawrence.

VVOok bekend als ANYBODY ANYTIME.

Anybody, Anyway

1968 | Erotiek, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1968. Erotiek van Charles Romine. Met o.a. Joyce Denner, Eve Reeves, Daniel Garth, Ivan Hagar en Irene Lawrence.

Een geheimzinnig figuur, die zich Dr. Sex noemt, ontvoert meisjes om ze in zijn afgelegen landhuis te bestuderen met het doel een ideale vrouw te scheppen. Stompzinnige onzin, in Nederland vertoond in de Duits nagesynchroniseerde versie onder de titel: DIE SCHRECKENKAMMER DES DR. SEX. Ook bekend als BEHIND LOCKED DOORS.

Othello

1952 | Drama

Verenigde Staten/Italië/Marokko/Frankrijk 1952. Drama van Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Suzanne Cloutier, Micheál MacLiammóir, Robert Coote en Fay Compton.

De Moorse prins van Venetië Othello (Welles himself) laat zich door de laaghartige Iago (MacLiammóir) overtuigen dat zijn geliefde Desdemona (Cloutier) hem ontrouw is. The tragedy unfolds. Klassieke Shakespeare verfilmd door filmgod Welles, dat moest wel iets interessants opleveren. En inderdaad. Welles deed er vier jaar over om hem te voltooien. Hij werd continu geplaagd door geldgebrek. Hij speelde in andermans films (The Third Man!) om aan geld te komen. Daarmee kon hij weer crew inhuren, er werkten achtereenvolgens vijf verschillende cameramannen aan Othello. De film werd zeer gemengd ontvangen maar kreeg wel een Gouden Palm in Cannes.

Elizabeth of Ladymead

1948 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Komedie van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Hugh Williams, Michael Lawrence, Bernard Lee en Nicholas Phipps.

Innemende tragikomedie in vier delen, van het echtpaar Wilcox-Neagle. De laatste is charmant als een Engelse adellijke dame die weet wat ze wil en vier echtgenoten verwelkomt die uit vier verschillende Engelse oorlogen terugkomen. Een firmament vol sterren dat weinig succes had toen het uitkwam, maar nu intrigerend is vanwege de beschrijving van de rol van de vrouw in het Engelse huwelijk en de Engelse maatschappij (historici en feministes opgelet!) Enkele kopieën duren maar 90 min.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Lawrence op televisie komt.

Reageer