Alfredo Rizzo is regisseur en acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Carnalità

1974 | Drama, Erotiek

Italië 1974. Drama van Alfredo Rizzo. Met o.a. Erna Schürer, Jacques Stany, Femi Benussi, Mario Pisu en Pupo de Luca.

Welgestelde geleerde koopt het kasteel van een berooide graaf en bedriegt zijn zieke vrouw met dienstbode. Deze geeft haar werkgeefster fatale overdosis medicijn, maar geleerde is ondertussen verliefd geworden op een studente die hem na het huwelijk seksueel uitput tot een dodelijke hartaanval. Ze blijkt de dochter van de graaf te zijn die het kasteel wilde terugkrijgen. Ge[KA3]intrigeer is vooral de alibi voor een reeks erotische sc[KA2]enes die tamelijk voorzichtig (gluurderig) in beeld zijn gebracht. De waarschijnlijkheid van situaties en gedragingen lijkt nergens een punt van overweging te zijn geweest.

Sistemo l'America e torno

1973 | Komedie

Italië 1973. Komedie van Nanni Loy. Met o.a. Paolo Villagio, Sterling Saint Jacques, Alfredo Rizzo, Armando Brancia en Carla Mancini.

Een kleine zakenman heeft de opdracht een gecontracteerde basketballspeler van Amerika naar Italië te halen. De jonge neger maakt geen haast met de oversteek en laat de Italiaan allerlei aspecten van het leven voor een zwarte Amerikaan kennen. Ze belanden zelfs in de gevangenis, waardoor het contract niet tijdig gehonoreerd wordt. De neger kan dus in zijn geboorteland blijven, waar zijn activisme tragisch afloopt. Verkenning van het Amerikaans racisme door de naïeve Italiaan levert treffende scènes op, maar de combinatie van locatieopnamen in de Verenigde Staten met studio-interieurs in Italië is technisch gebrekkig en vervalt ook in al te voor de hand liggende clichés en tegenstellingen.

Quelle sporche anime dannate

1971 | Western

Italië 1971. Western van Paolo Solvay. Met o.a. Jeff Cameron, Donald O'Brien en Alfredo Rizzo.

Spaghetti-western met de gebruikelijke elementen: veel schoten, slecht spel en een waardeloze dialoog. Een verhaal dat niet bijster origineel, maar toch ook niet onaardig is. Tom (Cameron) is een revolverheld tegen wil en dank. Zijn broer is vermoord en nu zit hij de moordenaar achterna. Onverwacht wordt hij de beschermer van boeren, die worden getreiterd en achterna gezeten door een rijke landeigenaar, die toevallig ook de gezochte moordenaar blijkt te zijn. Het verhaal eindigt natuurlijk met een voorspelbare schietpartij.

I giardini del diavolo

1971 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Italië 1971. Avonturenfilm van Alfredo Rizzio. Met o.a. Jeff Cameron, Isarco Ravaioli, Rossella Como en Alfredo Rizzo.

Tijdens WO II gaat een verdwaalde groep Italiaanse en Duitse soldaten in Noord-Afrika op zoek naar een schat, die verborgen schijnt te zijn in een klooster ergens in de woestijn. Als ze eindelijk het klooster vinden, hebben de Amerikanen er zojuist een commandopost ingericht. Werkje van drie keer niks. Vooral overslaan!

La prima notte del dottore Danieli, industriale col complesso del giocattolo

1970 | Komedie, Erotiek

Frankrijk/Italië 1970. Komedie van Gianni Grimaldi. Met o.a. Lando Buzzanca, Ira von Fürstenberg, Françoise Prévost, Katia Christina en Alfredo Rizzo.

Eerste huwelijksnacht-komedie die in 1970 min of meer nog voor 'gewaagd' kon doorgaan is nu erg braaf werkstukje, filmtechnisch zelfs vrij behoorlijk. De Franse versie werd pas vijf jaar later in omloop gebracht en was 12m korter. Ook bekend als LA PRIMA NOTTE DEL DOTTERE DANIELI, LA TOUBIB EN DÉLIRE en BEAUCOUP DE NUITS POUR RIEN.

Gli Schiavi più forti del mondo

1965 | Avonturenfilm

Italië 1965. Avonturenfilm van Michele Lupo. Met o.a. Roger Browne, Scilla Gabel, Gordon Mitchell, Giacomo Rossi Stuart en Germano Longo.

Een Romeinse tribuun wordt naar Azi[KA3]e gestuurd om het toezicht op slaven over te nemen tijdens de bouw van een aquaduct. Uit rechtvaardigheidsgevoel sluit hij zich bij een groep slaven aan en weet zo het komplot van een eerzuchtige landverrader te ontmaskeren. Dit is een vluggertje dat in [KA1]e[KA1]en ruk door werd gemaakt met LA VENDETTA DI SPARTACUS - zelfde regisseur, spelers en decors - zonder de (bescheiden) kwaliteiten van die andere film, met als resultaat een krakkemikkig spektakel dat op geen enkel punt weet te overtuigen, boeien of amuseren.

Cinque tombe per un medium

1965 | Horror, Thriller

Italië 1965. Horror van Massimo Pupillo. Met o.a. Barbara St, Garrone, Walter Brandi, Marlilyn Mitchell en Alfredo Rizzo.

Een advocaat wordt in Midden-Europa ontboden om voor een geleerde een testament op te stellen, maar merkt bij aankomst dat deze al een jaar eerder gestorven is aan de pest. De getuigen van zijn overlijden komen óók op geheimzinnige wijze om het leven. De geleerde die door zijn vrouw en diens minnaar is omgebracht roept pest-slachtoffers op uit hun graf om zich te wreken. Deze weinig fantasierijke horror-film met veel donder en bliksem, laat van de pest-zombies niet meer zien dan af en toe een hand of een arm, zodat Steele als moorddadige kasteelvrouwe in haar eentje voor de verontrustende effecten moet zorgen. Ook bekend als TERROR CREATURES FROM THE GRAVE.