Valeria Ciangottini (1945): cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Vita coi figli

1991 | Drama, Romantiek

Italië 1991. Drama van Dino Risi. Met o.a. Giancarlo Giannini, Corinne Clary, Monica Bellucci, Nicola Farron en Tamara Donà.

Giannini won voor zijn goede rol de prijs voor de beste acteur op het Eerste TV-festival voor fictionele films in Umbria, terwijl Ennio De Concini bekroond werd voor het beste script. Giannini speelt een weduwnaar met vijf kinderen die worstelt met familieproblemen en met een onverwachte liefdesaffaire met een jonge vrouw. Op de rijpe leeftijd van vijftig jaar moet hij zijn kinderen nog leren kennen nadat zijn vrouw is overleden. Toen zijn vrouw nog leefde nam zij namelijk alle verantwoordelijkheid op zich om haar man geen problemen te bezorgen. Hij heeft ook een geliefde die een vriendin van de familie is en zijn relatie met een jongere vrouw loopt stuk als zij voor zijn zoon valt. Goede regie van Risi. Ook bekend als LIFE WITH THE KIDS.

Appuntamento a Liverpool

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Marco Tullio Giordana. Met o.a. Isabella Ferrari, John Steiner, Nigel Court en Valeria Ciangottini.

Gebaseerd op de tragische gebeurtenissen van 29 mei 1985 in het Heyzel-stadion, toen er voorafgaand aan de Europa Cup I-finale tussen Juventus en Liverpool een vechtpartij uitbrak. Engelse voetbalfans waren de aanstichters van de vechtpartij die 39 mensen het leven kostte, waaronder 32 Italianen. Drie jaar na het drama herkent de dochter van een van de Italiaanse slachtoffers de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar vader. Ze vertelt niets aan de politie, maar gaat naar Liverpool om de man te vermoorden. Ferrari lijkt te slaapwandelen in deze zwakke film.

L'estate sta finendo

1987 | Familiefilm

Italië 1987. Familiefilm van Bruno Cortini. Met o.a. Fiorenza Tessari, Leonardo Ferrantini, Sven Kruger, Fabrizio Vidale en Valeria Ciangottini.

De jonge Giuliana gaat op vakantie met de zoon van de huismeester, zonder toestemming van haar rijke ouders. Ze trekken rond met rugzakken en slaapzakken, terwijl de vader van het meisje naar hen op zoek gaat. De film zit vol absurde en infantiele gebeurtenissen. Op diversie locaties gedraaid, fraai in beeld gebracht maar de algehele produktie houdt niet over. Scenario van Francesca Archibugi, Gloria Malatesta en Claudia Sbarigia.

In punta di piedi - street dance

1984 | Romantiek

Italië 1984. Romantiek van Gianpiero Mele. Met o.a. Marcello Modugno, Lara Naszinski en Valeria Ciangottini.

Carlo (Modugno) is afgestudeerd in de VS en keert terug naar Itali[KA3]e. Hij houdt ervan naar de discotheek te gaan en te dansen. Hij ontmoet een meisje dat Elizabeth (Naszinski) heet, een Amerikaanse die klassieke dans studeert. Zij haalt slechte resultaten tijdens haar examens en besluit terug te gaan naar de VS, en haar relatie met Carlo te verbreken. Ondertussen staat Carlo voor een keuze in zijn leven. De kijkers hoeven niet te kiezen, deze smakeloze en banale film moeten zij gewoon mijden.

Caroline chérie

1968 | Avonturenfilm, Romantiek, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1968. Avonturenfilm van Denys de La Patellière. Met o.a. France Anglade, Giorgio Albertazzi, Charles Aznavour, Bernard Blier en Jean-Claude Brialy.

Tijdens en na de Franse revolutie weet de aristocrate Caroline haar leven en status te redden door gebruik te maken van haar charmes, tot ze in het leger van Generaal Bonaparte haar eerste en grote liefde terugvindt. 'Remake' van eerdere succesfilm heeft kraak noch smaak en laat een reeks van Europese sterren snel op- en afgaan, meestal letterlijk over Caroline heen. In die rol doet de popperige Anglade voorgangster Martine Carol in de herinnering alsnog een groot actrice lijken.

Una questione privata

1966 | Drama

Italië 1966. Drama van Giorgio Trentin. Met o.a. Nino Segurini, Valeria Ciangottini en Giovanni Lenzi.

Tegen het eind van WO II ontdekt een jonge Italiaanse partizaan dat zijn verloofde hem heeft bedrogen met zijn beste vriend en wapenbroeder. Als deze, door de fascisten gevangen genomen, op de nominatie staat om te worden doodgeschoten, besluit de partizaan hem toch te redden, ondanks de scheve schaats die hij heeft gereden. Naar de roman van Beppe Fenoglio uit 1963, het sterfjaar van de schrijver. Fenoglio was in WO II zelf bij de ondergrondse.

Per qualche dollaro in meno

1966 | Western

Italië 1966. Western van Mario Mattoli. Met o.a. Lando Buzzanca, Elio Pandolfi, Gloria Paul, Lucia Modugno en Angela Luce.

Een puin-film; dit moet een humoristische spaghetti- western voorstellen, maar de rillingen lopen de westernfan over de rug. Vianello weet zijn onnozele neef Buzzanca zover te krijgen dat deze doet alsof hij een misdadiger is zodat er een prijs op zijn hoofd wordt gezet. Dan kan Vianello de premie innen, om het geld dan weer aan de pokertafel te verliezen. Verschrikkelijke nonsens.

Les Deux orphélines

1965 | Drama, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1965. Drama van Riccardo Freda. Met o.a. Valeria Ciangottini, Sophie Darès, Jean Desailly, Simone Valère en Mike Marshall.

Zoveelste filmversie van beroemd melodrama over weesmeisjes die na veel kommer en kwel liefde en familie in de aristocratie vinden kreeg fraaie aankleding en benadering zonder knipoog. Acteurs spelen breeduit hun nobelheid of slechtheid, maar van de centrale personages maakt alleen Ciangottini als blinde wees indruk. Marshall (zoon van Michèle Morgan) is meest kleurloze jeune premier in tientallen jaren.

Coplan FX 18 casse tout

1965 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië 1965. Actiefilm van Riccardo Freda. Met o.a. Richard Wyler, Jany Clair, Valeria Ciangottini, Jacques Dacqmine en Gil Dekamare.

Geheim agent Coplan verslaat een Egyptische krankzinnige geleerde die vanaf een geheime raketbasis de wereldheerschappij wil overnemen. Het scenario doet denken aan een Het Beste van alle succesvolle spionage-avonturen van dat moment. Freda's desinteresse voor verhaal en personages maakt het de toeschouwer onmogelijk sympathie of antipathie te investeren in wie of wat ook. Tegelijk weet hij door fotografie en enscenering verrassende accenten te leggen en redelijk stuntwerk spectaculairder te doen lijken. Zo raakt men geboeid door een aantal scènes in een geheel dat als zodanig geen interesse wekt.

L' Amour à la chaîne

1964 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1964. Drama van Claude de Givray. Met o.a. Valeria Ciangottini, Perrette Pradier, Jean Yanne, Jean-Marie Fertey en Jacques Destoop.

Een jonge vrouw stort zich uit onvrede over haar saaie levensomstandigheden in de prostitutie, waar zij getuige is van mensonterende toestanden. Gelouterd keert zij dit milieu tenslotte de rug toe. De film dient zich aan als een ontmaskerende documentaire, maar verzuimt niet om allerhande gegevens, die het `lekker doen` (handel in meisjes, bordelen, bloot, geweld), tot op de bodem te exploiteren. Een oninteressant en bedenkelijk werkje.

Cronaca familiare

1962 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1962. Drama van Valerio Zurlini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Jacques Perrin, Valeria Ciangottini, Sylvie en Salvo Randone.

Twee broers zijn na de dood van hun ouders gescheiden van elkaar en in verschillende sociale omstandigheden opgevoed, maar vinden de genegenheid voor elkaar terug bij de gezamenlijke bezoeken aan hun grootmoeder. De maatschappelijk meest geslaagde wordt ongeneeslijk ziek en inspanningen van zijn oudere broer om medische zorg kunnen hem niet redden. Ingetogen psychologische film laat ontwikkelingen zien tegen de achtergrond van het Italië voor, tijdens en vlak na WO II en laat met name de stad Florence een wezenlijke rol meespelen. Treffend spel over de hele linie, al is het engelachtig voorkomen van Perrin wat te opgelegd pandoer voor de rol van slachtoffer. De film werd bekroond met de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië. Het scenario is van Mario Missiroli en regisseur Zurlini, die de roman van Vasco Pratolini bewerkten. Camerawerk van Giuseppe Rotunno. Technicolor, Mono.

Don Camillo monsignore... ma non troppo

1961 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1961. Komedie van Carmine Gallone. Met o.a. Fernandel, Carl Zoff, Gino Cervi, Gina Rovere en Leda Gloria.

Don Camillo is gepromoveerd naar het Vaticaan, maar mist zijn oude parochie. Als hij hoort dat Peppone zijn kapelletje wil laten afbreken keert hij ijlings terug.

La dolce vita

1960 | Drama, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1960. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Lex Barker en Yvonne Furneaux.

Journalist Marcello Rubini (Mastroianni) holt van de ene primeur naar het volgende schandaal, slaapt in een bordeel, bezoekt een intellectueel, alles te midden van de jetset van Rome. Hij weet zijn cynische afstandelijkheid te bewaren, maar hij ontdekt te laat dat hij van zichzelf en van het 'echte leven' is vervreemd. Een van de beste en in elk geval meest toegankelijke films uit Fellini's oeuvre, met spectaculaire, aangrijpende en vermakelijke episodes, waaronder de beroemde scène van Mastroianni en Ekberg in de Trevifontein. Gouden Palm in Cannes.

La Giornata balorda

1960 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 1960. Drama van Mauro Bolognini. Met o.a. Jean Sorel, Lea Massari, Jeanne Valerie, Paolo Stoppa en Rik Battaglia.

Een werkloze jongeman, die zijn buurmeisje zwanger heeft gemaakt, kan alleen een vaste baan 'kopen' en brengt de dag door met het zoeken naar klusjes om het benodigde bedrag bijeen te krijgen. Na tegenvallers en mislukkingen steelt hij de ring van een opgebaard lijk. Deze scenariobewerking door Pasolini van verhalen van Moravia heeft niet de indringende overtuigingskracht van zijn eigen latere films, omdat de vormgeving en de fysiek aantrekkelijke rolbezetting te veel traditionele 'film-gladheid' hebben. De vluchtige verbruiksseks waarvan de held gedurende zijn dag regelmatig het object is, wordt daardoor wel behoed van morsigheid en krijgt méér sensualiteit dan wellicht was bedoeld.