Rémi Bezançon

Regisseur, Scenarist

Rémi Bezançon is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Zarafa

2012 | Animatie

Frankrijk/België 2012. Animatie van Rémi Bezançon en Jean-Christophe Lie.

Prachtig vormgegeven en elegant vertelde animatie gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de eerste giraffe die in 1827 naar Parijs kwam en voor een rage zorgde in de lokale dierentuin. De kleine Maki ontsnapt aan een Franse slavenhandelaar en beleeft vele avonturen voordat hij zijn belofte kan inlossen om de giraffe Zarafa terug te brengen naar Afrika. Zonder een moment opdringerig te zijn biedt Zarafa naast stilistisch meesterschap en Maki's spannende avontuur ook een blik op Frankrijks gewelddadige verleden en de koninklijke freakshow die toen de boel bestuurde. Met de stemmen van oa Max Renaudin Pratt, Simon Abkarian en François-Xavier Demaison (originele versie) / Nathan van der Horst en Hymke de Vries (Nederlandstalige versie).

Le premier jour du reste de ta vie

2008 | Drama

Frankrijk 2008. Drama van Rémi Bezançon. Met o.a. Jacques Gamblin, Zabou Breitman, Déborah François, Marc-André Grondin en Roger Dumas.

Twaalf jaar uit het leven van een Frans gezin, vader Robert, moeder Marie-Jeanne en hun drie kinderen, wordt geportretteerd aan de hand van vijf cruciale dagen, telkens verteld vanuit een ander hoofdpersonage. Vijf verschillende én verwante perspectieven op dezelfde familie, die samen een rijk, herkenbaar totaalbeeld vormen. Slepende conflicten komen soms met een grote schok aan het oppervlak. Kinderen gaan het huis uit, kinderen beginnen te roken, een lief meisje varandert in een lastige puber. De uitstekende dialogen, de rake momenten en de subtiele details smeden het vijftal tot een zeer geloofwaardig gezin, dat je zou willen blijven ontmoeten.

Ma vie en l'air

2005 | Romantische komedie

Frankrijk 2005. Romantische komedie van Rémi Bezançon. Met o.a. Vincent Elbaz, Marion Cotillard, Gilles Lellouche, Elsa Kikoïne en Didier Bezace.

Instructeur Yann (Elbaz), die piloten voorbereidt op extreme situaties, is een kei met vliegsimulators, maar heeft gek genoeg zelf een enorme angst voor vliegen. Zozeer dat hij er ooit een grote liefde voor heeft laten lopen. Nu, als dertiger, vindt hij het tijd om emotioneel orde op zaken te stellen. Sympathieke romantische komedie heeft prima acteurs, onder wie Cotillard in een leuke rol voor haar internationale doorbraak. Bijrolacteur Lellouche, die Yanns beste vriend speelt, werd genomineerd voor een César voor meest veelbelovende acteur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rémi Bezançon op televisie komt.

Reageer