Charles Wood: scenario.
Er zijn 8 films gevonden.

The Other Man

2008 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2008. Drama van Richard Eyre. Met o.a. Laura Linney, Antonio Banderas, Liam Neeson, Abigail Canton en Amanda Drew.

Wanneer Peter (Neeson) op een amoureuze e-mail van een andere man aan zijn vrouw Lisa (Linney) stuit, bijt hij zich vast in zijn missie de man te vinden. Het blijkt een in maatpakken geklede schoenenontwerper (Banderas) die dingen zegt als 'Ik maak dingen mooier dan ze zijn'. Drie prima acteurs raken enigszins op drift in dit thrillerdrama dat krampachtig aanvoelt en bovendien nogal wat clichés bevat, zoals het schaakspel als metafoor voor de strijd tussen de twee. Regisseur Eyre maakte eerder betere films, zoals Iris en Notes on a Scandal.

Iris

2001 | Biografie, Romantiek, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 2001. Biografie van Richard Eyre. Met o.a. Judi Dench, Jim Broadbent, Kate Winslet, Hugh Bonneville en Eleanor Bron.

'Ik schreef boeken?' vraagt Iris zich vertwijfeld af. Het antwoord van haar man John ademt liefde en toewijding. 'Ja mijn schat, je schreef boeken, fantastische boeken.' Na een rijk bestaan wordt de befaamde schrijfster en filosofe Iris Murdoch overvallen door Alzheimer. Door de ogen van de echtgenoot vertelt deze biopic in terugblik de opkomst en ondergang van de liefdevolle intellectueel. Een belangrijke film en de vier acteurs werden terecht overladen met internationale prijzen waaronder een Oscar en een Golden Globe voor beste bijrol voor Broadbent. Gebaseerd op het boek 'Iris: A memoir and elegy for Iris' van Iris' echtgenoot John Bayley.

An Awfully Big Adventure

1995 | Romantisch drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1995. Romantisch drama van Mike Newell. Met o.a. Alan Rickman, Hugh Grant, Georgina Cates, Alun Armstrong en Peter Firth.

In deze verfilming van een roman van Beryl Bainbridge heeft een theatergezelschap in het naoorlogse Liverpool grote moeite zijn repertoire op de planken te zetten. De komst van de zestienjarige, frisse, onschuldige Stella (Cates), die valt voor de - overigens homoseksuele - regisseur, maakt de situatie er niet gemakkelijker op. Regisseur Newell gaat niet zo trefzeker te werk als in Four Weddings and a Funeral of Donnie Brasco, maar Rickman is uitstekend en Grant speelt voor de verandering geen stotterende goedzak, maar een kettingrokende cynicus.

Cuba

1979 | Actiefilm, Avonturenfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1979. Actiefilm van Richard Lester. Met o.a. Sean Connery, Brooke Adams, Jack Weston, Hector Elizondo en Denholm Elliott.

Sean Connery is een Britse huursoldaat die in 1959 vertrekt naar Cuba om de Batista's bij te staan in hun strijd tegen de aanhangers van Castro. Aangekomen in Havana groeit echter zijn sympathie voor de rebellen en zijn hernieuwde romance met oude liefde Alexandra (Adams) is ook niet bevorderlijk voor zijn oorspronkelijke missie. Met het sterke acteerwerk van Connery als leidraad vertelt Lester zijn onderliggende visie op de revolutie. Kapitalisme kan bezwijken onder zijn eigen gewicht terwijl idealisme smelt als ijs in de zon wanneer de macht in zicht komt. Volgens Castro-aanhangers is de film 'offending to the Cuban revolution and people'; oordeel zelf.

The Bed Sitting Room

1969 | Sciencefiction, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1969. Sciencefiction van Richard Lester. Met o.a. Rita Tushingham, Ralph Richardson, Richard Warwick, Peter Cook en Dudley Moore.

Londen, drie jaar na een atoomoorlog. De jonge Penelope woont samen met haar ouders in een metrowagon. Tijdens een van haar tochtjes buiten de deur ontmoet ze Allan. De twee worden verliefd en besluiten zich te laten trouwen door de onderwaterdominee. Niet lang daarna wordt Penelope zwanger en ze ziet de toekomst zowaar rooskleurig tegemoet. Een redelijk succesvolle komedie vol dodelijk cynisme over wat er van Engeland over is drie jaar na een atoomoorlog. Een paar grappige gedeelten, een goede rolbezetting, maar de film spreekt niet aan. Debuut van Marty Feldman.

How I Won the War

1967 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1967. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Michael Crawford, John Lennon, Roy Kinnear, Lee Montague en Jack MacGowran.

Antioorlog-komedie van regisseur Richard Lester, de Britse filmmaker die in de jaren 60 razend populair werd dankzij de Beatles-films A Hard Day's Night en Help! Zijn relaas over gemankeerde Britse manschappen tijdens WO II (waaronder John Lennon) zit weer vol met zijn gepatenteerde technieken, zoals verschillende kleuren voor dito plaats en tijd, een non-lineaire verteltrant en acteurs die zich direct tot het publiek richten. Lennon gaf zelf het beste commentaar: Naar verluidt vroeg Lester tijdens de productie aan Lennon om het acteervak serieus te overwegen, waarop Lennon antwoordde: 'But it's a bit silly, isn't it?'

The Knack ...and How to Get It

1965 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Komedie van Richard Lester. Met o.a. Michael Crawford, Ray Brooks, Rita Tushingham, Donal Donnelly en William Dexter.

De Amerikaan Richard Lester was verantwoordelijk voor de bijzonder aanstekelijke Beatles-films A Hard Day's Night (1964) en Help (1965), dus lag het voor de hand dat hij Ann Jellicoe's toneelstuk 'The Knack ...and How to Get It ' zou verfilmen. Een toneelstuk dat overliep van het levensgevoel van Swinging London in de jaren zestig. Met Rita Tushingham als provinciaaltje Nancy, die wordt begeerd door jongemannen die op zoek zijn naar de verlossende Knack. En met op de verre achtergrond Charlotte Rampling en Jacqueline Bisset. Goed voor een Gouden Palm, dit tijdsdocument.

Help!

1965 | Muziek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1965. Muziek van Richard Lester. Met o.a. John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr en Leo McKern.

Met de Beatlemania in volle gang en het kassagerinkel van de eerste Beatles-film A Hard Day's Night nog nagalmend, mochten regisseur Lester en The Beatles een film maken met driedubbel budget, kleurenbeelden en exotische locaties. Tegelijk werd getracht de losse nouvelle vague-stijl en de Marx Brothers-achtige nonsens van de eerste film in ere te houden. Object van verlangen in Help! is een mystieke ring die drummer Ringo van een fan heeft gekregen. Kijkend naar het resultaat, een lange malle achtervolgingsclip, zeiden The Beatles zich 'figuranten in eigen film' te voelen.