Myrto Alikaki

Acteur

Myrto Alikaki is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kato apo ta asteria

2002 | Drama

Verenigd Koninkrijk/Cyprus/Griekenland 2002. Drama van Christos Georgiou. Met o.a. Akis Sakellariou, Myrto Alikaki, Stelios Onoufriou, Stella Fyrogenni en Nefeli Papadaki.

In 1974 bezette het Turkse leger een deel van Cyprus dat grotendeels door de Turkse gemeenschap werd bewoond. Daarmee kwam er een eind aan de vijandelijkheden die ruim twintig jaar hadden geduurd, maar de prijs die men ervoor betaalde was dat het eiland in twee[KA3]en gedeeld werd en dertig jaar later verdeelt deze kwestie de aartsvijanden Griekenland en Turkije nog steeds. De Griek Lukas (Sakellariou) woonde indertijd in het Turkse gedeelte en wil na 25 jaar wel eens terug naar zijn geboortedorp. Phoebe (Alikaki), een vrouw die met smokkelwaar regelmatig de grens overgaat, is bereid hem mee te nemen. Ze is een opvallende verschijning die de grenswachten aan de praat houdt, zodat Lukas ongemerkt naar het Turkse deel kan slippen. Wat hij aantreft, is zowel voor Turkse als Griekse Cyprioten een eye opener. Het simplistische scenario is van debuterend regisseur Georgiou. Alikaki draagt in haar eentje de film en het is niet eens eentonig. Het einde is te mooi om waar te zijn en haalt de film omlaag. Het camerawerk van Roman Osin ziet er mooi uit.

Black Out

1998 | Mysterie, Thriller

Portugal/Frankrijk/Griekenland 1998. Mysterie van Menelaos Karamaghiolis. Met o.a. Alkis Kourkoulos, Myrto Alikaki, Cleon Grigoriadis, Hanna Schygulla en Karyofilia Karabeti.

Grieken en Turken vliegen elkaar regelmatig in de haren in het politieke vlak. De deling van Cyprus in twee zones is daarvan zo`n pijnlijk voorbeeld. Christos (Kourkoulos) die piloot is bij de Griekse luchtmacht, verdwijnt tijdens een missie boven de Ege[KA3]ische zee, waarschijnlijk in Turks luchtruim. Zijn vriendin Maria (Alikaki) ontvangt enige tijd na Christos` vermissing audio tapes met diens stem, waardoor ze (en de kijker) denkt dat hij niet dood is. Christos zegt daarop dat hij nog steeds veel van haar houdt, maar is ongelukkig over haar zijsprongen. Onthutst en in de war vraagt ze naar ex-minnaar Stavros (Grigoriadis) om raad. Stavros heeft slechts één doel: Maria zo snel mogelijk weer tussen de lakens te krijgen. Het scenario van de regisseur slaat onduidelijke zijpaden in. Is Christos nu wel of niet dood en van wie is Maria nu in verwachting? Een helder antwoord komt er na bijna drie uur niet uit. Het is wel duidelijk dat het verhaal uit verschillende nevenintriges bestaat, maar de samenhang is duister. Ondertussen heeft de kijker een houten kont gekregen van de lange zit en is hij verveeld geraakt door het stijve spel van vooral Kourkoloulos en weet hij niet wat de rol van W.F. Fassbinder-coryfee Schygulla als zingende tante in Parijs precies in de story doet. Aan de film werd vier jaar gewerkt en hij slokte het voor Griekenland gigantische budget van anderhalf miljoen euro op - in Amerika kun je overigens voor zo'n bedrag nog niet eens de promotie doen. Het camerawerk is van Elias Konstantakoupolos en hij wisselt op hinderlijke wijze zwart-wit met kleur af. In Griekenland hogelijk gewaardeerd, maar daarbuiten toch geheel onbegrepen. Schygulla woont al heel lang in Griekenland.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Myrto Alikaki op televisie komt.

Reageer