Maria Carta

1934 -1994 Acteur

Maria Carta (1934-1994) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Disamistade inimicizia

1989 | Drama, Actiefilm, Avonturenfilm

Italië 1989. Drama van Gianfranco Cabiddu. Met o.a. Joaquim de Almeida, Laura del Sol, Massimo Dapporto en Maria Carta.

De film gaat over de plaatselijke gebruiken in Sardinië in de jaren 1950-60. De zoon van een herder heeft tot taak de moord op zijn vader te wreken. Eerst vlucht hij in ballingschap, maar hij komt toch terug. Dan begint het oude spel: hij steelt schapen bij elkaar, tot hij een eigen kudde heeft, dan volgt de eerste moord. Fraai opgenomen debuut van regisseur Cabiddu. Goede spelers. Camerawerk van Carlo Tafani.

I padroni dell'estate

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Marco Parodi. Met o.a. Christiane Jean, Jean Boissery, Enrico Maria Salerno, Claudio Gora en Maria Carta.

In een dorp in Sardinië, waar in de jaren vijftig hun ouders kwamen, gaan nu de kinderen op vakantie. Er is echter wel het een en ander veranderd na de bouwhausse. Romantiek, vriendschap, zelfs de ecologie en terrorisme komen aan de orde. Origineel verhaal, goede cast

La Cecilia

1975 | Drama, Historische film

Frankrijk/Italië 1975. Drama van Jean-Louis Comolli. Met o.a. Massimo Foschi, Maria Carta, Vittorio Mezzogiorno, Biaggio Pelligria en Giancarlo Pannese.

Geschiedenis van anarchistische commune onder leiding van Italiaanse intellectueel in Zuid-Brazilië van vorige eeuw. Experiment op basis van gelijkheid zonder wetten of gezag loopt ondanks steun van keizer stuk op economische afhankelijkheid en afweer van omgeving. Opmerkelijke fotografie en boeiend thema kunnen al te theoretische benadering van ex-criticus Comolli in Italiaans gesproken speelfilmdebuut niet altijd behoeden voor zekere dorheid. Vooral politiek interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Carta op televisie komt.

Reageer