Wim de Haas

Acteur

Wim de Haas is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Mijn vader woont in Rio

1989 | Familiefilm, Jeugdfilm

Nederland 1989. Familiefilm van Ben Sombogaart. Met o.a. Wenneke Janssen, Geert de Jong, Theu Boermans, Peter Faber en Hans Veerman.

Ontroerend en spannend speelfilmdebuut van Nederlands meest bekroonde kinderfilmregisseur Ben Sombogaart verhaalt over Liesje, een tienjarig meisje dat naar Rio wil om vader te bezoeken. Moeder heeft haar redenen om dat geen verstandig plan te vinden. Dus zit er niks anders op dan zelf te gaan sparen voor een vliegticket. Mijn vader woont in Rio werd onder andere bekroond met een eerste prijs op het Berlijns Filmfestival en de Prijs van de Nederlandse kritiek.

De aanslag

1986 | Oorlogsfilm, Drama

Nederland 1986. Oorlogsfilm van Fons Rademakers. Met o.a. Derek de Lint, Marc van Uchelen, Monique van de Ven, Johnny Kraaykamp sr en Huub van der Lubbe.

Naar de roman van Harry Mulisch. Nadat er een aanslag plaatsvindt voor zijn ouderlijk huis wordt Anton Steenwijk (Van Uchelen/De Lint) in januari 1944 van zijn familie gescheiden. Zijn familie wordt vermoord door de Duitsers en Anton groeit alleen op. Hij lijkt het verleden achter zich te hebben gelaten maar geleidelijk sijpelt het besef van de immense tragedie zijn realiteit binnen. Jaren na de oorlog wordt hij geconfronteerd met de betrokkenen van toen en ontdekt hij de ware toedracht van de aanslag. Met de uitvergroting van een enkel incident laat Rademakers op indringende wijze het leed van WO II en oorlog in het algemeen zien. De aanslag werd onderscheiden met een Oscar én een Golden Globe voor beste buitenlandse film.

De Nimf

1983 | Mysterie, Horror

Nederland 1983. Mysterie van Hans Scheepmaker. Met o.a. Wim de Haas, Lucie Visser, Loes Vos en Emmy Lopes Dias.

Een griezelfilm met in de hoofdrol Lucie Visser als een meisje met moordzuchtige neigingen. Wim de Haas, haar mannelijke tegenspeler, levert een goede prestatie als de door beroerde huwelijksomstandigheden geteisterde man die via advertenties contact zoekt met een maitresse. Het verhaal is van de Groningse schrijfster Katty Lensen.

Keefman

1977 | Drama

Nederland 1977. Drama van Wouter van Leeuwen. Met o.a. Cor van Rijn, Wim de Haas en Olga Zuiderhoek.

Een verrassend debuut naar een indringend verhaal van de vroeg gestorven schrijver Jan Arends over een psychiatrische patiënt en diens verhouding tot zijn psychiater, met ongelooflijk mooi acteerwerk van Cor van Rijn.

Vandaag of Morgen

1976 | Sciencefiction, Drama

Nederland 1976. Sciencefiction van Roeland Kerbosch. Met o.a. Ton van Duinhoven, Ansje van Brandenberg, Gees Linnebank, Wim de Haas en Piet Hendriks.

Een boeiende dramatisering van het probleem rijke tegen arme landen met een steeds actueler wordende probleemstelling. Een soort internationaal volkscongres moet beslissen of Nederland 1 miljoen werkelozen gaat leveren aan Derde-Wereldlanden in ruil voor graan na een ramp in de Rijnmond, waardoor een hongersnood is ontstaan. Het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking subsidieerde deze ongebruikelijke bioscoopfilm in SF-vorm.

10.32

1966 | Thriller

Nederland 1966. Thriller van Arthur Dreifuss. Met o.a. Linda Christian, Eric Schneider, Bob de Lange, Wim van den Brink en Wim de Haas.

Deze J.M. Landr[KA1]e-productie is nu weer net even te gelikt, en dan weer te zwak om voor een Nouvelle Vague-productie te kunnen doorgaan. Christian is, ondanks haar leeftijd (43), erg mooi, maar de regie had problemen met Schneider die toch het dubbelverhaal over de kunstschilder die al dan niet de rijke man van de knappe vrouw vermoordde, moest dragen. Jammer van alle middelmatigheden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wim de Haas op televisie komt.

Reageer