Luis Escobar is regisseur en acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Don Juan, mi querido fantasma

1990 | Komedie, Misdaad

Spanje 1990. Komedie van Antonio Mercero. Met o.a. Juan Luis Galiardo, María Barranco, Verónica Forqué en Luis Escobar.

Don Juan Tenorio, de beroemde verleider uit de 16e eeuw, komt weer tot leven in het Sevilla van 1990, juist als er een musical over zijn leven voorbereid wordt. Hoewel dit op zichzelf legio mogelijkheden biedt, is een komedie ontstaan die zich slechts onderscheidt door de ongepaste grofheid van de grappen en de aanwezigheid van bekende Spaanse acteurs die zichzelf op een onanistische manier voor de zoveelste keer imiteren.

Al Andalus

1988 | Historische film

Spanje 1988. Historische film van Jaime Oriol en Antonio Tarruella. Met o.a. Luis Suárez, Fabiola Toledo, Luis Escobar, Jack Taylor en Cristina Higueras.

De avonturen van de prins Abd Al-Rahaman, een oorlogsdichter uit de 8e eeuw, de enige overlevende van de koninklijke Omeyas-familie na een conflict met een buurland en de eerste kalief van Cordoba. Dit alles tijdens de Moorse (islamitische) overheersing van Spanje. Goede bedoelingen, maar slechte resultaten.

Teo, 'el pelirrojo

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Paco Lucio. Met o.a. Alvaro de Luna, Ovidi Montllor, María Luisa San José en Luis Escobar.

Bij zijn sterven laat een man een erfenis en een geheim na in de handen van zijn kleinzoon, die een goede vriend van de opzichter is. Weinig later worden er vier lijken gevonden en alle verdenking valt op de opzichter. Het eerste werkstuk van deze regisseur. De vertolking van de Luna is lang niet slecht.

La Gran comedia

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Juan Pinzas. Met o.a. Luis Escobar, Juan Pinzas, Pilar Sueiro en Rosalia Dans.

Fatsoenlijke verkoper van een bouwbedrijf komt terecht in allerlei bonte situaties vanwege een filmscript dat hij heeft geschreven. Zeer middelmatige komedie, gemaakt door een debutant (had tot nu toe slechts een paar korte films gemaakt), die onopgemerkt is gebleven. Bespottelijke en amateuristische film.

A la pálida luz de la luna

1985 | Komedie, Drama

Spanje 1985. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emilio Gutiérrez Caba, María Luisa San José en Esperanza Roy.

Het ironische, nostalgische verslag van de jaren tachtig in Spanje. Ondanks de zeer slechte regie, reageerde het publiek niet afkeurend, wat hoofdzakelijk te danken is aan de vele knipoogjes en aan de rolbezetting waarin we onder anderen ook nog Héctor Alterio, Agustín González, Esperanza Roy en Luis Escobar aantreffen.

Un, dos, tres... ensaimadas cada vez

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Joan Solivellas. Met o.a. Ovidi Montllor, Luis Escobar, Conrado San Martín en Mary Santpere.

In een hotel op Majorca komen de meest uiteenlopende figuren bijeen, en dat leidt tot een belachelijke en absurde komedie.

Buscando a Perico

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Antonio del Real. Met o.a. Luis Escobar, Agustín González, Antonio Gamero, Santiago Ramos en Charly Bravo.

Een aantal zonderlinge mensen in een auto vol drugs worden zowel door de Mafia als de Spaanse politie achtervolgd. Een mislukte, dwaze komedie met muziek van de Spaanse 'rocker' Teddy Bautista, die men eveneens in een bijrol kan aanschouwen.

Buenas noches, señor monstruo

1982 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1982. Familiefilm van Antonio Mercero. Met o.a. Andrés Mejuto, Regaliz, Luis Escobar, Paul Naschy en Fernando Bilbao.

Een groep kinderen vindt onderdak in een kasteel waarin behalve Dr. Frankenstein en zijn monster ook Dracula, de Weerwolf en Quasimodo wonen. Een parodie op de traditionele griezelfilms, gemaakt ter ere van het kinderkoor 'Regaliz'. Een even triviaal als dwaze produktie. Fernando Bilbao en Paul Naschy drijven in deze film de spot met hun vroegere karakteriseringen van respectievelijk het monster van Frankenstein en de Weerwolf.

Nacional III

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van José Luis Lopéz Vázquez en Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Luis Escobar, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Agustín González en Luis Ciges.

De Markies de Leguineche en zijn zoon smeden een plan om kapitalen naar Frankrijk te smokkelen. Dit is het derde deel van de serie die begon met LA ESCOPETA NACIONAL en vervolgde met PATRIMONIO NACIONAL.

Patrimonio nacional

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Luis Escobar, José Luis Lopéz Vázquez, Amparo Soler Leal, Mary Santpere en Luis Ciges.

Tegen het eind van het regime van Franco keert markies De Leguineche terug naar zijn Madrileense paleis, in de overtuiging dat het herstel van de monarchie hem zijn oude roem terug zal brengen. Een mislukt vervolg op LA ESCOPETA NACIONAL.

Las aventuras de Enrique y Ana

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Enrique, Ana, Luis Escobar en Amparo Soler Leal.

Een sportleraar en een meisje vormen een artistiek paar dat furore wil maken in de muziek. Een prul van een film ter meerdere glorie van het paar 'Enrique en Ana.'

La Escopeta nacíonal

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Luís Garcia Berlanga. Met o.a. Rafael Alonso, Luis Escobar, Antonio Ferrandis, José Luis Lopez Vasquez en Mónica Randall.

Een fabrikant van elektrische voordeuropeners financiert - in de hoop zijn produkt aan de Spaanse society te kunnen slijten - een jachtpartij op het landgoed van een demente markies. Het plan loopt uit op een fiasco, omdat de ministers en prelaten voor de kleine burger slechts hoon over hebben en de feestelijkheden voor henzelf onvoorziene en pijnlijke consequenties opleveren. Deze zwarte en groteske maatschappijsatire maakt gretig gebruik van de nieuwe vrijheid sinds Franco's dood om oude rekeningen te vereffenen; helaas herkent men die opzet alléén op scenario-niveau en is de filmische uitwerking overdreven karikaturaal, met flauwe kluchtigheid en veel rumoer.

La Canción de la malibrán

1951 | Biografie, Musical

Spanje 1951. Biografie van Luis Escobar. Met o.a. María de los Angeles Morales, Carlos Agosti, Luis Hurtado en Julia Caba Alba.

Het ongelukkige leven van de zangeres María Felicia. Een van de films die werd geregisseerd door de aristocraat Luis Escobar, die later bekendheid genoot als acteur.

La Honradez de la cerradura

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Luis Escobar. Met o.a. Mayra O'Wisiedo, Francisco Rabal, Ramón Elías en Pilar Muñoz.

Op zekere dag krijgt een eenvoudige familie een fortuin in handen van een geldschieter die bankroet is. Een curieuze verfilming van een toneelstuk van Jacinto Benavente.