Christer Boustedt is acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Den enes dod

1980 | Misdaad, Actiefilm

Zweden 1980. Misdaad van Stellan Olsson. Met o.a. Jan Waldekranz, Agnetha Ekmanner, Christer Boustedt, Gunnar Ohlund en Roland Hedlund.

Een bankrover, die gepakt wordt, verschijnt in een plaatsje zonder het gestolen geld. Hij zint op wraak, hetgeen zowel tot geweld als tot een onverwachte liefde leidt. Een afgezaagde film. Ook bekend als ONE MAN'S LOSS.

Lyftet

1977 | Drama

Zweden 1977. Drama van Christer Dahl. Met o.a. Anders Lönnbro, Bodil Mȧrtensson, Roland Jansson, Veiron Holmberg en Karl-Erik Heiknert.

Na een langdurige hechtenis in een ultra-moderne gevangenis - waarin hij tijdens de bezoekuren een vriendin zwanger heeft gemaakt - probeert een jongeman met hard werken de geldende standaard van welvaart en succes te bereiken. Zonder perspectief loopt hij stuk op de bureaucratie en zijn makkers van vroeger die hem weer tot de misdaad verleiden. Een boeiende sociale film over een man die ook na zijn hechtenis gevangen blijft in het systeem. Door zijn dwarsheid en verregaande agressie is de hoofdpersoon niet alleen maar een zielig slachtoffer. De scènes in een echte gevangenis met constante elektronische bewaking hebben een benauwende authenticiteit. De dialoogscènes zijn door de regisseur echter zo statisch en oeverloos gefilmd, dat zij het strakke ritme van het geheel verstoren.

Sven Klangs Kvintett

1976 | Drama, Musical

Zweden 1976. Drama van Stellan Olsson. Met o.a. Anders Granström, Christer Boustedt, Henric Holmberg, Eva Remaus en Jan Lidell.

De komst van een nieuwe saxofonist zorgt voor conflicten binnen een vooral op vermaak en dansmuziek gericht jazz-kwintet. De leider blijkt ook in andere opzichten een autoritaire opportunist. De film reconstrueert in aankleding en zwartwit fotografie de late jaren vijftig, maar blijft aan de oppervlakte. Muzikaal jeugdsentiment heeft charme voor de liefhebbers, maar de film verraadt zijn oorsprong als toneelstuk.

Lyckliga skitar

1970 | Komedie, Drama

Zweden 1970. Komedie van Vilgot Sjöman. Met o.a. Bernt Lundquist, Solveig Ternström, Christer Boustedt, Lasse Werner en Gösta Wälivana.

Onbekommerde vrachtwagenchauffeur Charlie (Lundquist) wordt door de toevallige verantwoordelijkheid voor de zwangere Pia (Ternstr[KA3]om) zich zijn taak in de maatschappij bewust en verliest ondanks reeksen tegenslagen niet zijn optimisme. Een nieuwe poging van Sj[KA3]oman tot een losse filmstijl waarbij de hoofdrollen aan het scenario meeschrijven, hetgeen resulteert in verrassend spontaan acteren, waar zijn logge filmvorm over de Zweedse sociale democratie (de verheerlijking van de vakbond enz.) echter steeds een domper op drukt. Op de aftiteling staat evenwel alleen vermeld dat het scenario van regisseur Sjöman is. Het camerawerk is van Rune Ericson. De eerste film die in Super 16 mm werd geschoten om daarna opgeblazen te worden tot bioscoopformaat, 35 mm. Ericson kreeg voor deze verdienste in het filmvak in 2002 een ere-Oscar. Eastmancolor, Mono.