Raffaele Pisu is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Italiano, brava gente

1963 | Oorlogsfilm

Italië/USSR 1963. Oorlogsfilm van Giuseppe de Santis. Met o.a. Arthur Kennedy, Gianna Prokhorenko, Tatyana Samojlova, Peter Falk en Andrea Cheechi.

De tergende provocatie van Duitse soldaten om Russische krijgsgevangenen in de Oekraine in 1941 de Internationale te laten zingen, wakkert onvoorzien de verzetsgeest aan en leidt tot ontsnappingen, represailles en gijzelingen waarbij Italiaanse soldaten zich solidair gaan voelen en ook het slachtoffer worden. Deze combinatie van Russische propaganda-epiek met emotionele Italiaanse regie leidt tot een melodrama dat soms simplistisch is, maar altijd meeslepend. Kennedy speelt een Italiaanse fascist, Falk een Russische arts. (De scène in een veld vol zonnebloemen uit DR. ZHIVAGO blijkt uit deze eerdere film afgekeken.)

Quel tesoro di papá

1959 | Komedie, Musical

Italië 1959. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Aurelio Fierro, Raffaele Pisu, Enio Girolami en Yvonne Monlaur.

Een aan lager wal geraakte edelman, die vader is van een dochter, werkt in een cabaret. Dochter wordt toevertrouwd aan haar tante, die een huwelijkskandidaat voor haar zoekt in adellijke kringen. Maar het meisje is verliefd op een eenvoudige chauffeur, die in werkelijkheid een telg is uit een adellijk Napolitaans geslacht. Tante manipuleert de gelieven uit elkaar. Maar de vader van het meisje geeft toestemming voor het huwelijk, nadat dochter en minnaar bij zijn cabaretgezelschap zijn komen werken. Film waarin het eigenlijk alleen gaat om de populaire liedjes van Fierro en de ranzige grappen van Pisu. Gebakken lucht.

Carosello di canzoni

1958 | Musical

Italië 1958. Musical van Luigi Capuano. Met o.a. Maria Fiore, Raffaele Pisu en Wandisa Guida.

Salvatore (Pisu) is werkloos en weet niet, hoe hij het einde van de maand moet halen. Hij organiseert een show, waarin alle beroemde zangers van het land door dubbelgangers vervangen zijn, die de songs van de originele sterren playbacken, die achter het podium gedraaid worden. De show brengt Salvatore in grote problemen. Een zwakke regie maar enkele hele vrolijke scènes, en Pisu is leuk om naar te kijken.