Imke Barnstedt

Acteur

Imke Barnstedt is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Gesucht wird Ricki Forster

1991 | Thriller

Duitsland 1991. Thriller van Wolf Gremm. Met o.a. Götz Schubert, Bettina Kupfer, Anja Fliess, Jonas Jaroschowitz en Angelika Hartung.

Verslaggever Schubert en Kupfer lossen samen de moord op van haar zuster, die het slachtoffer werd van een zedenmisdrijf in een park. De dader moet gezocht worden in de jongerenkring van een hervormde gemeente. De getuige is Jaroschowitz, het driejarige kereltje uit de titel, die onder de hoede genomen is door een oude dakloze vrouw (Mira). De jacht naar het spoorloos verdwenen ventje wordt geopend door de moordenaar, de politie en de amateurspeurders, en ieder met verschillende motieven. De regisseur bewerkte zelf de roman van Jane Johnston tot scenario. Camerawerk van Michael Steinke. Deze wat lange, clichématige tv-film wordt in twee delen uitgezonden.

Die Wolfsbraut

1985 | Komedie

Duitsland 1985. Komedie van Dagmar Beiersdorf. Met o.a. Imke Barnstedt, Martine Felton, Lothar Lambert, Albert Heins en Mustafa Iskandarani.

Ge[KA3]emancipeerde filmmaakster Mascha (Barnstedt) maakt kennis met Dennis (Felton), een lieftallige halfbloed uit Westindië, die de bioscoop schoonhoudt. Ze wil de ongeschoolde jonge vrouw beschaving bijbrengen zodat ze een kans maakt in de maatschappij. Ze laat daarvoor haar vriend met wie ze al lang samenwoonde in de steek. Hoewel Dennis Mascha nodig heeft om vooruit te komen, blijkt dat Mascha grote genegenheid zoekt die zij heel egoïstisch in de vrouwenvriendschap projecteert. Lothar Lambert speelt Marilyn, een travestiet die bemiddelt met relativerende opmerkingen tussen de hoofdrollen en de onthutste en verveelde kijkers, die grote moeite hebben om de film te volgen. Een rolprent die heen en weer slingert tussen semi-intellectuele vrouwenfilm en komedie, maar geen van beiden is. Wat de toeschouwer wél herkent, is een grote opeenstapeling van ongerijmde clichés. Een dappere, maar mislukte poging tot filmen van Beiersdorf, die in de marge is blijven steken.

Utopia

1983 | Drama, Erotiek, Documentaire

Duitsland 1983. Drama van Sohrab Shahid Saless. Met o.a. Manfred Zapatka, Imke Barnstedt, Gundula Petrovska, Gabriele Fischer en Johanna Sophia.

Via de lotgevallen van vijf prostituées gaat de film in op de problemen in dit milieu. De realistische, soms zeer harde beelden zijn vaak shockerend. De pogingen van de vrouwen om zich uit de macht van pooiers te bevrijden hebben maar weinig kans van slagen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Imke Barnstedt op televisie komt.

Reageer