Jörg Bundschuh (1953) is regisseur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Wie zwischen Himmel und Erde

2012 | Drama

Duitsland/Zwitserland 2012. Drama van Maria Blumencron. Met o.a. Hannah Herzsprung, Sangay Jäger en Yangzom Brauen.

De jonge medicijnstudente Johanna (Herzsprung) vertrekt naar Tibet om haar grote droom in vervulling te doen gaan: het beklimmen van een achtduizender. Maar een bijna fataal ongeluk stuurt haar richting een boeddhistisch klooster, waar ze wordt gevraagd een groepje kinderen - inclusief de aangewezen opvolger van de Dalai Lama - richting India te helpen vluchten. Ze stemt toe, maar al snel zitten de Chinese bezetters haar op de hielen. Beklijvend drama, gebaseerd op de ervaringen van regisseur Blumencron, die als documentairemaakster jarenlang de exodus van Tibetaanse kinderen volgde.

To Tulsa and Back: On Tour with J.J. Cale

2005 | Muziek, Documentaire

Duitsland 2005. Muziek van Jörg Bundschuh.

'J.J. Cale en Jimi Hendrix waren de twee beste gitaristen op de elektrische gitaar,' liet Neil Young optekenen in zijn biografie Shakey (2013). Cale zou erom glimlachen, blozen misschien zelfs. Vrienden en collega's betitelden hem steevast als de meest pretentieloze artiest die ze ooit hebben ontmoet. 'Ik ben een nerveuze jerk,' vertelt Cale in de documentaire To Tulsa and Back. In juli 2013 overleed de geestesvader van de Tulsa Sound, de ontspannen mix van rock 'n roll, blues, country en jazz. Duitse filmmaker Bundschuh kreeg hem in 2005 aan de praat.

Lonny der Aufsteiger

1998 | Drama

Duitsland 1998. Drama van Tom Toelle. Met o.a. Roman Knižka, Anna Thalbach, Jannis Kyriakidis, Boris Aljinovic en Rufus Beck.

Lonny (Kni[KA5]zka) wacht op een studieplaats aan de universiteit. Hij verdient de kost als barpianist en brengt Griekse specialiteiten rond voor `Hermes Kebab` van Max (Kyriakidis). Dit werk brengt maar weinig centjes in het laadje. Derhalve hebben Lonny en Max samen een aardige bijverdienste; ze lichten autoverzekeringsmaatschappijen op. Lonny leert Emily (Tahlbach) kennen en wordt op haar verliefd, maar hij heeft een rivaal: Peter Moll (Monot), die hij nog uit zijn schooltijd kent. Peter gaat het voor de wind: hij verdient geld als water; alles wat hij aanraakt, verandert in goud, maar liefde is niet te koop. Lonny wil hogerop; die kans krijgt hij door voor de beleggingsfirma Pickett Securities als z.g. opener te gaan werken. Lonny is redelijk naïef, want hij heeft niet door dat Pickett Securities maar één doel heeft: zijn cliënten zo snel mogelijk van al hun geld afhelpen, voordat ze het in de gaten hebben. Ze geven Lonny een snelle auto, en een goed salaris als ze erachter komen dat hij Peter Moll kent. Ondertussen zit Lonny zo diep in al die oplichterijen, dat hij nog maar één middel kan bedenken om geld te maken: Peter te vangen met Emily als lokaas. Een redelijk simpel verhaal naar een scenario van regisseur Toelle zelf wordt geroutineerd en gladjes gebracht met een aantrekkelijke rolverdeling, waardoor het plezierig is om te bekijken. Camerawerk van Jo Heim.

Hollywood Boulevard

1997 | Komedie

Duitsland 1997. Komedie van Josef Rusnak. Met o.a. Peter Dobson, Hilary Swank, Daryl Mitchell, Meta Golding en Chad Lowe.

Straatmadeliefje Lolita (Swank) ziet Oscarwinnaar Peter Blaine (Dobson) op het bioscoopscherm en hoopt op het grote romantische geluk met hem, net zoals in PRETTY WOMAN. In plaats daarvan ontmoet ze autodief Angel (Mitchell), die een slovende vriendin, Julie (Golding) heeft, die hoopt met Angel naar Mexico te gaan. Als Lolita uit Angels auto gestapt is, wordt hij kort erop door een bende omgelegd en Julie doet ondertussen een quickie in het toilet met advocaat Richard (Lowe), die door toedoen van zijn senior een proces verloor. De volgende dag negeert Richard Julie, want hij heeft uit wraak Kathy (Wagner) de jonge vrouw van zijn baas versierd, maar weet niet dat hij het object van een strijd tussen Kathy en haar man is. Filmster Peter Blaine heeft een vriend, die verslaafd is en er in de komende nacht aan kapot gaat, maar Lolita ontmoet Peter dan bij toeval en weet hem ervan te overtuigen dat hij toch geen homo is. Een moderne LA RONDE van de bijna 38-jarige Rusnak, die ook het scenario schreef, bezet met een frisse, aantrekkelijke jonge Amerikaanse cast. Juist de onwaarschijnlijke draaien in het verhaal geven een extra impuls aan de rolprent. In feite gemaakt voor de Duitse omroep WDR, gedraaid in L.A. en voorzien van Engels dialoog in de oorspronkelijke versie met hoop op internationale bioscoopdistributie. Degelijk camerawerk van Dietrich Lohmann.

Bavaria Blue

1990 | Komedie, Documentaire

Duitsland 1990. Komedie van Jörg Bundschuh. Met o.a. Alfred Edel, Herbert Fux, Andy Geer en Jörg Hube.

De makers van deze film hebben geprobeerd het raadsel 'Beieren' te doorgronden. Ze gaan het dagelijks leven in zuid- Duitsland na en stuiten op wonderlijke en lachwekkende dingen.

Villa Air Bel

1988 | Documentaire, Historische film

Duitsland 1988. Documentaire van Jörg Bundschuh. Met o.a. Christian Brückner, August Zirner en Katalin Zsigmondy.

Documentaire over de Amerikaanse organisatie voor vluchtelingenhulp 'Emergency Rescue Committee', die tijdens het nazi-regiem meer dan tweeduizend mensen in staat stelde uit Duitsland en Frankrijk te vluchten. Veel belangrijke kunstenaars waaronder Chagall, Duchamp, Feuchtwanger en de gebroeders Mann kregen, dankzij de inspanning van de leider van de organisatie, Varian Fry, een visum voor de V.S. Aan de hand van oude filmopnamen en teksten uit de nalatenschap van Fry doet de film op indrukwekkende manier verslag van het werk van de organisatie, dat in het vergeetboek dreigde te raken.