Lotte Lang: cast.
Er zijn 24 films gevonden.

Eine blassblaue Frauenschritt (1)

1984 | Romantiek

Duitsland 1984. Romantiek van Axel Corti. Met o.a. Friedrich von Thun, Gabriel Barylli, Krystyna Janda, Friederike Kammer en Rudolf Melichar.

In het eerste deel van de tweedelige mini-serie wordt Von Thun, die een hooggeplaatste succesvolle Oostenrijkse ambtenaar speelt, geconfronteerd met zijn verleden. Hij verdiende de kost als student met het geven van bijles en hij maakte indertijd zijn joodse leerlinge Kammer zwanger, die later het leven aan een zoon zou schenken. Hij liet zich toen echter inpakken door Janda met wie hij getrouwd is. Dat was in 1925 en nu is het 1936, twee jaar voor de Anschluß. Kammer schrijft hem en vraagt om hulp en ondersteuning voor de studie van hun zoon, omdat die op racistische gronden uitgesloten is van de 'normale' Duitse school. Dit deel bestaat v.l. uit flashbacks over het tijdvak 1925-1936. Gebaseerd op een kort verhaal van Franz Werfel. Bekroond met de Prix Italia en de Gouden Nymf op het festival van Monaco.

Heirate mich, Chéri

1964 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1964. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Paul Hubschmid, Letitia Roman, Ann Smyrner, Peter Weck en Adeline Wagner.

Succesvolle, goed van de tongriem gesneden advocaat Dr. Georg Sch[KA3]onberger (Weck) is een verlegen mens als het vrouwen betreft. Zijn vriend Dr. Andreas Gollhofer (Hubschmid) is een notoire rokkenjager, die Georg af en toe een duwtje in de goede richting probeert te geven. Christine Rauch (Roman) is een schuchter schepsel en Marianne (Smyrner) is haar vlotte vriendin met ervaring. Georg en Christine ontmoeten elkaar en het is liefde op het eerste gezicht. Het stel wil trouwen, maar als Andreas ervan hoort, wil hij eerst even uitmaken wat er aan de hand is. Hij legt het zo aan dat hij met Christine aan de Wolfgangsee komt vast te zitten (en versiert haar), terwijl Georg met Marianne in Venetië opgescheept zit. Er is een happy-end met een trouwerij. Ouderwetse, zo niet oubollige komedie der verwisselingen, die met veel routine in elkaar geflanst is. Het scenario is van Janne Furch en Heinz Pauck naar de pulproman van Gabor von Vaszary en het zit vol flauwe dubbelzinnigheden, die toentertijd gewiekst waren, maar waarvan tegenwoordig geen hond meer koud of warm van wordt. Het camerawerk is van Friedel Behn- Grund.

Man ist nur zweimal jung

1958 | Komedie

Oostenrijk 1958. Komedie van Helmut Weiss. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Winnie Markus, Heidi Brühl, Margit Saad en Susi Nicoletti.

Architect Peter Grafenegger (Albach-Retty) uit Wenen is de vijftig gepasseerd. Om zichzelf te bewijzen maakt hij een heel bescheiden zijsprongetje met zangeresje Louise Wanda (Martini). Zijn charmante vrouw Marthe (Markus) ziet dit met lede ogen aan, maar ook zij is geen frisse blom meer. Ze is bereid haar overspelige gade te vergeven totdat het haar te gek wordt. Ze zet hem voor het blok en surprise, surprise... Peter kiest voor zijn trouwe Marthe! Oubollige komedie naar de toneelklucht van Otto F. Beer en Peter Preses door Wolf Neumeister vlijtig bewerkt tot scenario, inclusief de zwart-wit clich[KA1]es en de archetypetjes (in de bijrollen). Het camerawerk is van Elio Carniel.

Der veruntreute Himmel

1958 |

Duitsland 1958. Ernst Marischka. Met o.a. Anni Rosar, Hans Holt, Victor de Kowa, Vilma Degischer en Kai Fischer.

Teta Linek (Rosar) werkt als kokkin op het landgoed Grafenegg in Bohemen. Ze is goed voor haar werk, gelovig, tuk op geld en verschrikkelijk gierig. Ze wil een stoel in de hemel verdienen en besluit daarom haar neef Mojmir (Meisel) om te praten om theologie te gaan studeren en priester te worden. Als hij ja zegt, stuurt ze hem geld en ze heeft geen enkele behoefte om hem op te zoeken, want de gedachte aan haar eigen zaligheid schenkt haar meer dan voldoening. Na een groot aantal jaren vraagt Mojmir zijn tante om een som geld en ze besluit hem op te zoeken. Mojmir is weliswaar de pastoor van Hustopec, maar hij heeft er niet veel van terecht gebracht, en hij heeft voortdurend met van alles en nog wat gesjoemeld. Teta, die niet meer de jongste is, besluit een bedevaart naar Rome te maken en mag tijdens een massa-audiëntie bij Paus Pius XII (hij is het zelf!) op de eerste rij zitten. Ze valt in zwijm van de emotie en sterft daarop in vrome handen. Melodramatische bewerking van Marischka, die zelf het scenario schreef naar de gelijknamige roman van Franz Werfel, die hij kort voor zijn dood in 1945 had geschreven en naar de toneelbewerking van het boek door Leslie Bush-Fekete en Mar-Helen Fay. Werfel, die als de vertegenwoordiger van het religieuze expressionisme beschouwd mag worden, vluchtte in 1938 voor de nazi's naar Amerika, waar hij in 1945 op slechts 55-jarige leeftijd stierf - altijd nog beter in exil te gaan dan in een concentratiekamp afgeslacht te worden. Rosar's sterfscène is zeer dramatisch, maar nog altijd de moeite waard. Het camerawerk is van Bruno Mondi. In 1990 onder dezelfde titel bewerkt als tv-film door Ottokar Runze. Agfacolor en Perfectone.

Und der Himmel Lacht dazu

1954 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1954. Komedie van Axel von Ambesser. Met o.a. Paul Hörbiger, Marianne Koch, Carl Wery, Gerhard Riedmann en Ellinor Jensen.

H[KA3]orbiger is Bruder Martin, een monnik die zijn hart op de juiste plaats heeft, maar met onorthodoxe, guitige methodes zijn inzamelingen voor de armen en hulpbehoevenden houdt. Hij trekt erop uit met zijn ezelin Ida. De abt van zijn klooster wordt tureluurs van hem want hij krijgt allerlei klachten. Zo is er de pastoor uit Siebenwiesen (Wery) die zeurt dat hij de miswijn ongevraagd verkwanseld heeft. De abt laat Bruder Martin schoorvoetend binnentreden maar legt hem defintief een uitgaansverbod op. Dan komt een noodklagende brief van Martins nicht Lena (Jensen) en Martin mag één keertje het klooster uit, maar moet met de hand op het hart beloven geen streken meer uit te halen. Hij is natuurlijk onverbeterlijk. Bescheiden filmpje dat meer dan een halve eeuw later uiterst altmodisch aandoet. Het verhaaltje is echter tijdloos en inspireerde omroep RTL ertoe in 1996 een tv-serie met Dieter Pfaff te brengen, getiteld Bruder Esel. Erna Fentsch en Carl Costa bewerkten het stuk Bruder Martin voor het volkstoneel dat Costa geschreven had. Sepp Ketterer stond achter de camera.

Tingeltangel

1953 | Komedie, Romantiek

Oostenrijk 1953. Komedie van Met o.a. Christel Mardayn, Gardy Granass, Curd Jürgens, Richard Romanovsky en Lotte Lang.

Hart rijmt op smart, ook in het Weense circus: de bazin laat een oogje vallen op spreekstalmeester Toni, die op zijn beurt een zwak heeft voor de smakelijke kassière, die op haar beurt aan niemand anders denkt dan aan de vader van haar kind, die haar in de steek gelaten heeft. Pas aan het eind van de film en na vele tragische gebeurtenissen wordt iedereen gelukkig en tevreden. Een onbetekenend circusverhaal met veel opgeklopte Weense slagroom.

Komm in die Gondel

1953 | Muziek, Komedie

Oostenrijk 1953. Muziek van Georg Wildhagen. Met o.a. Hans Olden, Peter Pasetti, Jeannette Schultze, Marianne Schönauer en Alfred Neugebauer.

Tegen de schitterende achtergrond van het carnaval in Venetië begint op een gemaskerd bal een spel der vergissingen tussen heer en knecht. Ongeïnspireerde verfilming van de operette Eine Nacht in Venedig van Johann Strauß. Het scenario is van Rudolf Österreicher. Het camerawerk is van Walter Tuch.

Wiener Walzer

1951 | Familiefilm, Drama, Muziek, Historische film

Oostenrijk 1951. Familiefilm van Emile E. Reinert. Met o.a. Adolf Wohlbrück, Marte Harell, Lilly Stepanek, Fritz Imhoff en Lotte Lang.

De levensgeschiedenis van de koning van de Weense wals, Johann Strauß. Zijn beroemde composities, zijn affaire met de jonge Milly en de rivaliteit tussen hem en zijn eigen zoon, van wie hij dacht dat hij geen talent had, maar die bijna beroemder dan hij werd. Goed gespeelde, prettige amusementsfilm.

Wenn eine Wienerin Walzer tanzt

1951 | Drama, Komedie, Muziek

Oostenrijk 1951. Drama van Alexander von Slatina. Met o.a. Fritz Imhoff, Lotte Lang, Anni Korin, Fritz Friedl en Ida Krottendorfer.

Walsen en de sfeer van het Prater, wijnlokaal-melodieën en Donauklanken. Deze ingrediënten, vermengd met een wat oppervlakkig verhaal, resulteren in deze typische jaren smartlap. In het na-oorlogse Wenen geeft een onbekende componist een van zijn walsen als muzikale ontboezeming van Johan Strauß uit en zaait daarmee enige verwarring.

Jetzt schlägt's 13!

1950 | Komedie

Oostenrijk 1950. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Theo Lingen, Susi Nicoletti, Josef Meinrad en Lotte Lang.

Een Weense variant op het oeroude Comedia del'Arte-motief van de slimme knecht en de domme meester. De rappe Lingen wordt als butler door Mosers vrouw ontslagen omdat hij de avontuurtjes van zijn baas dekte. Een van Mosers geestigste rollen, en wie een fan van hem wil worden moet met deze film beginnen.

Gottes Engel sind überall

1948 | Drama, Familiefilm

Oostenrijk 1948. Drama van Hans Thimig. Met o.a. Attila Hörbiger, Heiki Eis, Susi Nicoletti, Lotte Lang en Helene Thimig.

Tijdens een evacuatie na de oorlog raakt een moeder haar zoontje kwijt. Hij raakt bevriend met een oude soldaat, die erin slaagt Wenen te bereiken en de jongen wordt hem zo dierbaar, dat hij hem het liefst nooit meer wil laten gaan. Maar de moederliefde is tenslotte toch sterker. Sentimentele smartlap uit Oostenrijk.

Die Verjüngungskur

1948 | Drama, Familiefilm, Komedie

Oostenrijk 1948. Drama van Harald Röbbeling. Met o.a. Paul Löwinger, Sepp Löwinger, Lotte Lang, Olga von Tobny en Martha Marbo.

Een boer met een altijd en eeuwig mopperende echtgenote neemt drastische maatregelen: Hij beweert dat hij tijdens een verjongingskuur een jeugdige en sterke knaap is geworden, en maakt zijn echtgenote het leven vreselijk zuur. In werkelijkheid is het echter zijn neef, die zich in zijn plaats bij hem thuis heeft genesteld, en de echtgenote is blij wanneer ze na het ontdekken van het bedrog eindelijk haar eigen man weer terugkrijgt. Schunnige boerenklucht in komediestijl, met onbekwame acteurs.

Geld ins Haus

1947 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1947. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Hans Moser, Gabriele Reismüller, Annie Rosar, Lotte Lang en Hans Holt.

Een kleine stad voor WO I: het leven van een kleine postbode wordt volslagen anders, als hij onverwacht een vermogen erft. Hij moet zijn geliefde beroep opgeven en zit opgescheept met een stelletje hebberige familieleden.

Orientexpreß

1944 | Mysterie

Duitsland 1944. Mysterie van Viktor Tourjansky. Met o.a. Siegfried Breuer, Lisa Siebel, Rudolf Prack, Gusti Wolf en Paul Dahlke.

Iemand trekt aan de noodrem van de Orientexpres als deze door een Balkanstaatje rijdt. In de coup[KA1]e naast die van priv[KA1]edetective Holzer wordt de vermoorde jurist Branko gevonden. Baron H[KA3]ubner (Breuer) heeft bloed aan zijn kleding dat door zijn ex-vrouw Dr. Geldern (Siebel), snel wordt verwijderd, behalve op zijn handschoenen. Twee plaatselijk opgetrommelde speurneuzen van de hermandad gaan zich over de zaak buigen.

Reisebekanntschaft

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Hans Moser, Wolf Albach-Retty, Elfriede Datzig, Lotte Lang en Lizzi Holzschuh.

Een priv[KA1]e-detective, die van een vakantie denkt te kunnen genieten, moet in actie komen omdat het geld dat hij in de loterij heeft gewonnen, is ontvreemd. Moser voelt zich in deze rol bepaald niet in zijn element. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Der weiße Traum

1943 | Musical

Duitsland 1943. Musical van Géza von Cziffra. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Olly Holzmann, Oskar Sima, Hans Olden en Lotte Lang.

Schlagers: `Wie sch[KA3]on w[KA3]ar` heut` die Welt f[KA3]ur mich` en `Kauf dir einen bunten Luftballon` en het Weense ijsballet van Karl Sch[KA3]afer. Ruzie tussen vriendinnetjes van een vari[KA1]et[KA1]e-theaterdirecteur en dito eigenaar veroorzaken de sluiting, waarna de eerste zijn nieuwe revue met zijn schaatsende vriendin maar op het ijs uitbrengt. De film bracht 35 miljoen mark op en liep nog jarenlang in Sovjet- bioscopen. De regisseur filmde hetzelfde verhaal in 1960 nog eens met Toni Sailer in de hoofdrol onder de titel KAUF DIR EINEN BUNTEN LUFTBALLON. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Sommerliebe

1942 | Romantiek

Duitsland 1942. Romantiek van Erich Engel. Met o.a. O.W. Fischer, Siegfried Breuer, Winnie Markus, Lotte Lang en Hedwig Bleibtreu.

Een jonge actrice en een jonge baron worden tijdens de zomervakantie verliefd op elkaar. Zij ziet echter tegen een huwelijk op, omdat dat het einde van haar carri[KA2]ere zou betekenen. Romantiek rond de eeuwwisseling in bijpassend kostuum en interieur; veel m[KA1]e[KA1]er valt er niet te beleven. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Einmal der liebe Herrgott sein

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Hans H. Zerlett. Met o.a. Hans Moser, Irene von Meyendorff, Margit Symo, Hans Zesch-Ballot en Ivan Petrovich.

Een huisknecht in een hotel droomt ervan portier te zijn. Zijn wens gaat gedurende één avond in vervulling! Moser krijgt iets te veel aandacht in de hoofdrol. De vele hotelgasten zijn uitstekend getypeerd. Scenario van Hans G. Kernmayr en Fritz Koselka. Camerawerk van Bruno Stephan.

Donauschiffer

1940 | Romantiek

Duitsland 1940. Romantiek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Hilde Krahl, Attila Hörbiger, Paul Javor, Lotte Lang en Oskar Sima.

H[KA3]orbiger is kapitein op een oude Donauschuit met aan boord: het zangeresje Krahl en Javor. Kapitein H[KA3]orbiger en Javor vallen beiden op Krahl en dat leidt tot problemen. Werner Hochbaum schreef het charmante scenario maar mocht de film van de nazi`s niet zelf regisseren. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Fasching

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Hans Schweikart. Met o.a. Karin Hardt, Lotte Lang, Carl Wery en Erna Morena.

Lisa denkt dat ze bedrogen wordt en stort zich met een, zich eveneens bedrogen voelende, getrouwde man in het carnaval. Als de maskers vallen, komt alles op z'n pootjes terecht. Schweikart heeft behendig opnamen van het Münchener carnaval in zijn film verwerkt en die sfeer van realiteit ook in de andere scènes weten te bereiken.

Der Hampelmann

1938 | Komedie

Oostenrijk 1938. Komedie van Karl Heinz Martin. Met o.a. Hilde Krahl, Lotte Lang, Annie Rosar, Wolf Albach-Retty en Frits van Dongen.

Een meisje maakt kennis met een rijke jongen, maar kiest ten slotte voor haar minder gefortuneerde minnaar. Een amusante film met menselijke trekjes en goede, ongedwongen dialogen.

Liebling der Matrosen

1937 | Komedie

Duitsland​/​​Oostenrijk 1937. Komedie van Hans Hinrich. Met o.a. Traudl Stark, Richard Romanowsky, Hertha Feiler, Lotte Lang en Wolf Albach-Retty.

Een vijfjarige wees smokkelt zichzelf aan boord van een oorlogsschip waar ze de lieveling van de bemanning wordt. Een officier en zijn vrouw adopteren haar. Eenvoudig vermaak dat vooral om het kindsterretje Traudl Stark draait.

Unter heissem Himmel

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Lotte Lang, Aribert Wäscher en René Deltgen.

Een uitgerangeerde kapitein raakt verwikkeld in wapensmokkel. Albers is te zien in een spannend avontuur, dat eindigt met een spectaculaire reddingsactie als een schip na een explosie dreigt te zinken.

Die Pompadour

1935 | Historische film

Oostenrijk 1935. Historische film van Willy Schmidt-Gentner. Met o.a. Käthe von Nagy, Lotte Lang, Willy Eichberger, Leo Slezak en Anton Edthofer.

De film verhaalt de liefde van Markiezin de Pompadour voor de jonge schilder Boucher. Het verhaal wil dat de componist Willy Schmidt-Gentner, die tevens de regie voerde, zo vaak dronken in de studio kwam, dat één van de draaiboekauteurs, die ook al een reputatie had als film- en toneelspeler, de leiding min of meer overnam en dat was dan het regiedebuut van Veit Harlan.