Frantisek Smolík

1891 -1972 Acteur

Frantisek Smolík (1891-1972) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Romeo, Julie a tma

1959 | Romantiek, Oorlogsfilm

Servië en Montenegro 1959. Romantiek van Jiri Weiss. Met o.a. Dana Smutna, Ivan Mistrik, Jirina Sejbalova en Frantisek Smolík.

Het verhaal van een liefde tussen een jonge Tsjech en een joods meisje tijdens de nazi-bezetting. De jongeman houdt haar verborgen ondanks het grote gevaar, en zij zal zich tenslotte opofferen om hem te redden. Uitstekende film over een ontluikende liefde tegen een dreigende achtergrond.

Princezna se zlatou hvezdou

1959 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1959. Familiefilm van Martin Fric. Met o.a. Marie Kyselková, Martin Ruzek, Martin Ružek, Jarmila Kurandová en Frantisek Smolík.

Schone prinses Lada (Kyselková) is beloofd aan prins Kazisvet (Ruzek), maar Lada wil dit krijgszuchtige, onbehouwen heerschap niet huwen. Ze bedenkt een list en geeft de prins de onmogelijke opdracht om drie gewaden voor haar te maken. Lukt dat, dan wordt zij zijn gemalin. Uiteraard weet prins Kazisvet niet hoe hij een kleed uit de stralen van de morgenzon moet maken, noch uit de stilte van de nacht en ook niet uit de zachtheid van de zomernacht. Kazisvet verklaart het rijk van prinses Lada de oorlog, maar de koene en edele prins Radovan (Zima) behoedt het land voor de ondergang. Hij trouwt met prinses Lada en ze leefden nog lang en gelukkig. Boheems sprookje uit voormalig Tsjechoslowakije, waar men beslist niet onbekwaam was in het maken van dergelijke prenten die echter door de tijd zijn ingehaald, al zal dat de allerkleinsten nog niet zo storen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frantisek Smolík op televisie komt.

Reageer