Meir Teper: productie.
Er zijn 8 films gevonden.

From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter

2000 | Western, Horror

Verenigde Staten 2000. Western van P.J. Pesce. Met o.a. Marco Leonardi, Michael Parks, Temuera Morrison, Rebecca Gayheart en Ara Celi.

Quentin Tarantino en zijn bijna even vaardige maat Robert Rodriguez maakten van From Dusk Till Dawn 1 een instant cultfilm, de eerste film die van puur misdaaddrama halverwege plotseling overging op pure horror. Zonder de geestelijke vaders werd From Dusk Till Dawn 2 waardeloos. Deel drie is wat beter, maar zinloos. De film is een 'voorvolg' op het origineel en speelt in 1870. Een matige western gaat over in redelijke horror wanneer bandiet Johnny (Leonardi) ontsnapt aan de galg en later samen met zijn bende, de dochter van de beul en nog een paar lui uiteindelijk in La Tetilla del Diablo geraken, de nachtclub die later de Titty Twister zal heten.

From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money

1999 | Horror, Actiefilm

Verenigde Staten 1999. Horror van Scott Spiegel. Met o.a. Robert Patrick, Bo Hopkins, Muse Watson, Danny Trejo en Bruce Campbell.

Deze sequel heeft een aantal zaken gemeen met zijn voorganger: de film bestaat uit twee gedeeltes, een misdaadverhaal en een vampierverhaal, en Quentin Tarantino en Robert Rodriguez waren uitvoerend producent. Hierbij houdt de vergelijking beslist op, want het scenario van regisseur Spiegel en Duane Whitaker naar een verhaal van Spiegel en Boaz Yakin, heeft kop noch staart en een inhoud ontbreekt. In dit vormeloze omhulsel wordt een bank overvallen en trachten vampiers de politie uit te roeien. De dialogen zijn betekenisloos en slaan nergens op. Beide verhalen hebben nauwelijks iets met elkaar te maken; de rollen zijn slecht en het geheel is onbegrijpelijk. Af en toe een aardige scène, maar dat rechtvaardigt geen sessie van anderhalf uur. Regisseur Spiegel is te herkennen als pornoregisseur en Campbell, de veteraan uit de eerste film, legt gelijk al het loodje. Sexy Thiessen uit de tv-serie Beverly Hills, 90210 is eventjes te zien en speelt het rolletje van Pam. Het camerawerk is van Philip Lee. Absoluut te mijden, tenzij je eindeloos wilt staren naar vampiers en van veel bloed en bloederigheid houdt.

Crazy in Alabama

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Antonio Banderas. Met o.a. Melanie Griffith, David Morse, Lucas Black, Cathy Moriarty en Meat Loaf.

Het was wel even verrassend om de Spaanse hunk-met-de-broeierige-blik Banderas zijn regiedebuut te zien maken met deze maatschappijkritische, nostalgische film over de Zuidelijke Verenigde Staten. Zijn regievaardigheden lijken haast routineus van het zelfvertrouwen. Het enige opvallende terugkerende foutje is dat de camera wat te lang blijft hangen op hoofdrolspeelster Griffith, zijn echtgenote. Ze speelt de zuidelijke fatale vrouw Lucille, tante van Peejoe (Black) - de jongen die het verhaal vertelt. Terwijl Lucille, met het door haar afgehakte hoofd van haar man bij zich, op weg is naar Hollywood om ster te worden, mengt Peejoe zich in de emancipatiestrijd van zijn zwarte dorpsgenoten.

The Blackout

1997 | Thriller, Mysterie, Experimenteel, Drama

Verenigde Staten​/​​Frankrijk 1997. Thriller van Abel Ferrara. Met o.a. Matthew Modine, Dennis Hopper, Claudia Schiffer, Béatrice Dalle en Sarah Lassez.

Een over het paard getilde filmster heeft genoeg van Hollywood en vertrekt naar Miami. Na een nacht flink doorhalen verliest hij het bewustzijn. Jaren later probeert hij zich te herinneren wat er is gebeurd. Duister werkje van de regisseur die met niet minder obscuur, maar evenwichtiger en stijlvaster werk als Bad lieutenant, King of New York en Snake eyes internationale waardering verwierf. (IdH/VPRO Gids)

When Saturday Comes

1996 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1996. Drama van Maria Giese. Met o.a. Sean Bean, Emily Lloyd, Pete Postlethwaite, John McEnery en Craig Kelly.

De jonge Jimmy Muir (Bean) woont in een van de ruigste buurten in Sheffield, Engeland. Op zijn laatste schooldag krijgt hij twee keuzes voor de toekomst voorgelegd: in de mijn of in de fabriek werken. Maar Jimmy droomt ervan een professionele voetballer te worden. Als Jimmy 25 jaar oud is werkt hij nog steeds in een bierbrouwerij waar hij onder grote druk moet presteren om zijn bonus te krijgen. Maar hij voert ook een andere race tegen de klok: de hoop een carrière als professionele voetballer heeft hij al bijna opgegeven. Thuis is het een hel: zijn vader, een gokker, is een verbitterde man die zijn dromen nooit heeft kunnen waarmaken. Hij misgunt zijn zoon elke verbetering. De dagelijkse sleur wordt slechts onderbroken door zuippartijen met vrienden die allemaal in dezelfde situatie zitten en voetbal spelen met het kroegteam. Jimmy leeft voor de zaterdag, als hij weer kan spelen. Dan krijgt Jimmy een relatie met de knappe en ondernemende Annie Doherty (Lloyd). Als haar oom Ken Jackson (Postlethwaite), de trainer van het lokale team Hallam United, Jimmy ziet spelen, is hij danig onder de indruk van zijn talent. Ken vraagt hem om bij zijn semi-professionele team te komen spelen. Jimmy doet het heel erg goed en een tijdje lijkt alles mee te zitten: hij is gelukkig met Annie en ze willen gaan samenwonen. Bovendien nodigt de scout van Sheffield United hem uit om een keer met het eredivisieteam te spelen. Zal het de arbeidersjongen lukken om zich te bewijzen, terwijl eigenlijk alles in zijn omgeving tegenzit. (IdH/VPRO Gids)

From Dusk Till Dawn

1996 | Misdaad, Horror, Experimenteel, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Misdaad van Robert Rodriguez. Met o.a. George Clooney, Quentin Tarantino, Harvey Keitel, Juliette Lewis en Ernest Liu.

Na zijn wereldwijde succes met Pulp Fiction kreeg scenarist/regisseur Quentin Tarantino de kans om eerder afgewezen scripts alsnog te verfilmen. From Dusk Till Dawn was er zo een. Critici proefden er een zwaktebod in, en sabelden de film neer op gebrek aan coherentie, wansmaak, vrouwonvriendelijkheid en overmatig geweld. From Dusk Till Dawn is misschien niet geschikt voor overgevoelige kijkers, maar de overkoepelende humor veegt alle kritiek van tafel. Broers Seth en Richard (Clooney en Tarantino) denken na een bloedige bankoverval en een gijzeling rust te vinden in Mexico's nachtclub de 'Titty Twister'. Maar het wordt nog een lange nacht.

What's Eating Gilbert Grape

1993 | Romantisch drama, Komedie

Verenigde Staten 1993. Romantisch drama van Lasse Hallström. Met o.a. Johnny Depp, Juliette Lewis, Leonardo DiCaprio, Darlene Cates en Mary Steenburgen.

Toegegeven: What's Eating Gilbert Grape is een tikkie aan de lange kant, maar verder een betoverende film over de Grapes in het plaatsje Endora (1091 inwoners). Nadat zijn vader zich heeft verhangen, is Gilbert (Depp) de oudste Grape, en hij moet dus opdraaien voor de zorg voor zijn zwakzinnige broertje (Oscarnominatie voor DiCaprio en opmaat van diens fraaie carrière) en hun ruim 200 kilo zware moeder, die het huis niet meer uitkomt. Gilbert offert zijn leven zonder nadenken op, totdat tiener Becky (Lewis) en oma hun caravan voor een tijdje in Endora van de haak halen.

Mistress

1992 | Komedie

Verenigde Staten 1992. Komedie van Barry Primus. Met o.a. Robert Wuhl, Martin Landau, Robert De Niro, Danny Aiello en Eli Wallach.

Alle zwaargewichten op de aftiteling ten spijt, De Niro als co-producer en in de film als financier, een weinig geslaagde tragi-komedie over Hollywood. Wuhl is als veertig-jarige een uitgeblust regisseur die niet meer aan de bak komt nadat Walken op de set van zijn film zelfmoord pleegde. Landau is een ex- filmstudiobaasje dat per se een nieuwe film (met Wuhl) wil maken, maar het probleem is dat elke geraadpleegde financier zijn minnares in de film wil. De Niro en Aiello delen zelfs dezelfde vriendin. Acteur Primus' regiedebuut faalt als kritische blik op Hollywood vooral omdat Wuhl niet relativerend overkomt en alles een te zwaarmoedige en zeurderige, te vormelijke en te weinig vindingrijke indruk laat.