Anna Mazzamauro

Acteur

Anna Mazzamauro is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Fantozzi in paradiso

1993 | Komedie

Italië 1993. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Milena Vukotic, Gigi Reder, Anna Mazzamauro en Plinio Fernando.

Fantozzi (Villaggio) is terug. Deze keer heeft hij te veel begrafenissen bijgewoond van oude vrienden die een beter leven hadden dan hij. Hij besluit een bank te beroven om zijn pensioen aan te vullen, maar het plan mislukt. Het gaat steeds slechter met hem, maar het ergste van alles moet nog komen: een dokter vertelt hem dat hij nog maar een week te leven heeft. Met wat hulp beleeft Fantozzi een nacht vol seks en plezier, zoals hij nooit eerder in zijn leven gehad heeft, maar hij gaat wel dood. Helaas veroordeelt boeddha hem tot reïncarnatie. Het gebruikelijke slapstick-werk van Fantozzi met de miskleunen die we van hem gewend zijn.

Fantozzi alla riscossa

1990 | Komedie

Italië 1990. Komedie van Nari Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Milena Vukotic, Gigi Reder, Plinio Fernando en Anna Mazzamauro.

De zevende film in deze succesvolle vervolgserie. Dit keer komt Fantozzi (Villaggio) in allerlei hachelijke situaties terecht. Nadat hij van een herrieschopper de kunst heeft geleerd om gemene streken uit te halen, begint hij aan een carrière die hem een gevangenisstraf en een echtscheiding zal opleveren. Zijn ex-vrouw schrijft dan een boek, waarin ze hem belachelijk maakt. Ook in deze film treffen we weer de gebruikelijke slapstick, flaters en neurotische gebaren aan, maar dit nieuwste verhaal uit de serie wekt de indruk van een vermoeide komedie die zijn einde nadert.

Fantozzi va in pensione

1988 | Komedie

Italië 1988. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Milena Vukotic, Plinio Fernando, Gigi Reder en Anna Mazzamauro.

Een deel uit de reeks films over Fantozzi. Hij is gepensioneerd, maar dat is voor hem als van de regen in de drup raken. Uiteraard heeft hij genoeg van de vernederingen en de sleur op kantoor, maar wat moet hij thuis? Neurotisch herhaalt hij zijn dagelijkse routine. Het hondje dat hij gekocht heeft, wordt een kwaadaardige mastiff die niet erg aan zijn baas gehecht is. Sommige stukken zijn zeer leuk, terwijl andere dom en absurd zijn. Overdreven geacteerd. Scenario van Piero de Bernardi, Alessandro Bencivenni, Domenico Saverni en Paolo Villagio en regisseur Parenti. Camerawerk van Sergio d'Offizi.

Sfrattato cerca casa equo canone

1983 | Drama

Italië 1983. Drama van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Anna Mazzamauro en Oreste Lionello.

Het hoofd van een groot aantal families in een geïntegreerd woonproject krijgt een uitzettingsbevel. Nadat hij bedrogen is door een corrupte ambtenaar van een staatswoningbouwvereniging, lijkt hij niet meer uit de problemen te komen, terwijl hij tevergeefs probeert een nieuw tehuis te vinden. Italië heeft te kampen met chronische huisvestingsproblemen en deze film probeert de situatie satirisch voor te stellen, maar dat mislukt. Het acteerwerk is maar matig.

Fracchia la belva umana

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Lino Banfi, Anna Mazzamauro en Gigi Reder.

Een komedie over een persoonsverwisseling. Villaggio speelt beide rollen: een verlegen kluns, Fracchia genaamd, en het meedogenloze brein achter een bende bankrovers. Op een gegeven moment verwarren de gangsters deze twee figuren met elkaar; ze zijn ofwel blind ofwel enorme minkukels, dat ze het onderscheid niet kunnen maken. Een middelmatige film met een paar grappige scène's; Villaggio behoedt de film voor saaiheid.

Fantozzi contro tutti

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Neri Parenti. Met o.a. Paolo Villaggio, Gigi Reder, Anna Mazzamauro, Milena Vukotic en Plinio Fernando.

De verdere avonturen van kantoorklungel Ugo Fantozzi (Villagio). Het bedrijf waar Ugo werkt krijgt een nieuwe directeur, die gek is op wielrennen. Om de baas een plezier te doen moet het hele personeel, inclusief Fantozzi, meedoen aan een zware wielerwedstrijd die door het bedrijf wordt georganiseerd. Terwijl Fantozzi en zijn collega`s zich in het zweet rijden, legt zijn vrouw (Vukotic) het aan met een sterke, hardhandige bakker. Het verhaal, noch de regie, is uitzonderlijk, maar als geheel is de film best grappig.

Tutti possono arrichire tranne i poveri

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Mauro Severino. Met o.a. Barbara Bouchet, Enrico Montesano, Anna Mazzamauro, Bruno Di Geronimo en Virgilio Bixio.

Een Italiaanse Jan Modaal en zijn vrouw winnen 850 miljoen lire bij de lotto en verhuizen naar Monte Carlo, waar ze uiteraard een gewillige prooi vormen voor allerhande oplichters. Deze doelloze komedie probeert gebrek aan inspiratie te verbergen achter hysterische dialogen, open- en dichtslaande deuren en andere boulevardklucht-technieken. Het blijft behelpen.

Il Secondo tragico Fantozzi

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villaggio, Anna Mazzamauro, Gigi Reder en Ugo Bologna.

In deze visie op onze maatschappij en de onderdanigheid van de werknemer tegenover zijn werkgever gaat het om een boekhouder die zowel door zijn vrouw als door zijn baas te allen tijde wordt vernederd. Als hij daarbij nog een onhandige sukkel is, is de lach verzekerd.

Fantozzi

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Paolo Villaggio, Anna Mazzamauro, Umberto D'Orsi, Plinio Ferrando en Liù Bosisio.

De eerste uit de Fantozzi-serie die in Italië enorme bekendheid heeft verworven. Paolo Villaggio is Fantozzi, een ambtenaar op een groot kantoor die pas promotie kan maken als hij de personeelschef met biljarten heeft verslagen. Onweerstaanbare komedie en ongetwijfeld de beste uit de serie, hoewel het technisch onder de maat is.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anna Mazzamauro op televisie komt.

Reageer