Johnny Ortiz

Acteur

Johnny Ortiz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Soy Nero

2016 |

2016. Rafi Pitts. Met o.a. Aml Ameen, Rory Cochrane en Johnny Ortiz.

Snibbige immigrantenfilm rond antiheld Nero, een Mexicaanse tiener die na een aantal vluchtpogingen in Amerika belandt. Daar gaat hij in het leger, om als zogenaamde green card soldier het Amerikaanse staatsburgerschap te bemachtigen. Rafi Pitts' Soy Nero kan linea recta richting de collegezaal van iedere willekeurige filmacademie, als lichtend voorbeeld van hoe je als buitenstaander je hand kunt overspelen. Iraniër Pitts en zijn Roemeense scenarist Razvan Radulescu nemen de toeschouwer domweg niet serieus door alles en iedereen aan te grijpen voor een terechtwijzing van hun impressie van Amerika. Zonde van hun bewezen film- en schrijftalent.

McFarland, USA

2015 | Drama, Sportfilm

Verenigde Staten 2015. Drama van Niki Caro. Met o.a. Kevin Costner, Carlos Pratts, Johnny Ortiz, Rafael Martinez en Hector Duran.

Disneyfilm waarin typisch Amerikaans middenklassegezin verhuist naar het voornamelijk door latino’s bevolkte plaatsje McFarland in Californië. Vader en gymleraar Jim White (Costner) neemt aldaar een groep achtergestelde jongeren onder zijn hoede om een onverslaanbaar veldloopteam te creëren, dat tevens fungeert als vangnet voor de jongens. Eerst is daar de onvermijdelijke cultuurclash (hamburgers versus taco’s), die uiteindelijk natuurlijk uitmondt in verzoening en verbinding; het romantische Disneysausje is onmiskenbaar aanwezig. Tikje moralistisch maar fijn feelgooddrama met zwoele Latijns-Amerikaanse soundtrack en een sterke hoofdrol van Kevin Costner. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Johnny Ortiz op televisie komt.

Reageer