Mauricet

Acteur

Mauricet is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le truc du Brésilien

1932 | Romantiek

Frankrijk 1932. Romantiek van Alberto Cavalcanti. Met o.a. Colette Darfeuil, Yvonne Garat, Germaine Sablon, Robert Arnoux en Mauricet.

Een romantische boulevardkomedie waarin een man, die nog steeds van zijn vrouw houdt, naar middelen zoekt om zich van zijn lastig geworden maitresse te ontdoen. Duidelijk door van Cavalcanti om den brode gemaakt, niettemin zorgvuldig gedaan waardoor het resultaat weliswaar pretentieloos maar toch onderhoudend is. Het scenario is van regisseur Cavalvanti en Paul Armont naar het gelijknamige blijspel dat hij met Nicolas Nanc ey had geschreven. Het camerawerk is van Georges Benoit en Jean-P. Goreaud. Mono.

Hortense a dit : 'Je m'en fous!'

1932 | Komedie

Frankrijk 1932. Komedie van Jean-Baptiste Derosne. Met o.a. Marcelle Praince, Mauricet, Suzanne Dantes en Palau.

Een bewerking van een grote onbekende, wiens naam in geen vrijwel geen enkele filmencyclopedie is terug te vinden, van een al even weinig bekende komedie van Georges Feydeau (1862-1921), die bijna nooit meer wordt opgevoerd. Gegeven de staat van de kopie (er ontbreken her en der scènes, of er is gewoon een filmrol weg), valt op te maken, dat er sprake is van een jonge, voor die tijd zeer 'moderne', die zich niet gedraagt zoals het hoort, zoals de ook al tamelijk aanstootgevende titel voor de conformistische gemeenschap van 1932, al aangeeft. De kijker begrijpt vanzelfsprekend geen snars van dit sterk beschadigde restant. Laten we het erbij houden te signaleren dat de film bestaat. Hij zal beslist succes hebben gehad, want deze komediespelers waren destijds min of meer beroemdheden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mauricet op televisie komt.

Reageer