Jean-Michel Gautier

Editor

Jean-Michel Gautier is editor.
Er zijn 2 films gevonden.

Le gendarme se marie

1968 | Komedie

Frankrijk/Italië 1968. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Louis de Funès, Geneviève Grad, Claude Gensac, Jean Lefebvre en Michel Galabru.

Tijdens het hoogseizoen jagen de gendarmes van Saint-Tropez in burger op verkeersovertreders. Wanneer Ludovic Cruchot echter ineens oog in oog staat met snelheidsduivel annex kolonelsweduwe Josépha Lefrançois, vonkt het tussen de twee (letterlijk). Derde Gendarme-film is ondanks getroebleerde ontstaansgeschiedenis - opnamechaos vanwege Mei '68, een stuntman liet het leven - wellicht de fruitigste in de succesreeks. Naast de niet-aflatende reeks gags zorgt de chemie tussen De Funès en topcomedienne Gensac (1927-2016) voor onvergetelijke momenten. Onder de vele klassieke scènes is die waarin Cruchot schriftelijk promotie-examen doet.

Pouic-Pouic

1963 | Komedie

Frankrijk 1963. Komedie van Jean Girault. Met o.a. Louis de Funès, Jacqueline Maillan, Mireille Darc, Philippe Nicaud en Roger Dumas.

Na zo'n honderd filmrollen groeide Louis de Funès in de jaren zestig uit tot de populairste komiek van Frankrijk. Pouic-Pouic is de eerste film die hij maakte met regisseur Girault, later verantwoordelijk voor de zeer succesvolle Le Gendarme-reeks. In deze drukke klucht speelt De Funès met veel driftige armgebaren een belegger die een waardeloos eigendomsbewijs van een stuk land in Zuid-Amerika probeert te verkopen aan een miljonair. Zijn dochter komt ondertussen aanzetten met een nep-echtgenoot en zijn vrouw heeft het druk met een kip genaamd Pouic-Pouic.

op televisie
1 uitzending

Le gendarme se marie (1968) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 10 november
NPO 1
13:05 - 14:35

Reageer