Sven Gyldmark

Componist

Sven Gyldmark is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Tre slags kaerlighed

1970 | Erotiek

Zweden/Denemarken 1970. Erotiek van Mac Ahlberg. Met o.a. Gun Falck, Inger Sundh, Klaus Pagh, Tom Scott en Ellen Faison.

Een fantasieloze film waarin interraciale liefde, lesbische verhoudingen, hippies, drugs en een soort Deense 'Hell's Angels' aan de orde komen. Voornaamste doel: wat geweld en veel seks.

Og sȧ er der bal bagefter

1970 | Drama, Komedie

Denemarken 1970. Drama van Edward Fleming. Met o.a. Mime Fønns, Birgitte Federspiel, Hanne Borchsenius, Anna Louise Lefevre en Else Høojgaard.

Een steractrice, directrice van een klein provinciaal tournee-gezelschap, probeert haar groep draaiende te houden ondanks oplopende schulden en interne strubbelingen. Men treedt vrijwel alleen nog op in eetzalen en hotelletjes en in wijkgebouwen en vervroegt het aanvangsuur van de voorstellingen tot zeven uur om het publiek te paaien met een bal-na-afloop. Een raak geobserveerde tragi-komische film over een vorm van theater die zichzelf overleefd heeft. Hieraan verwant is de later gemaakte rolprent SLUMRANDE TONER.

Reptilicus

1962 | Horror

Verenigde Staten 1962. Horror van Sidney Pink. Met o.a. Carl Ottosen, Ann Smyrner, Mimi Heinrich, Asbjorn Andersen en Marla Behrens.

In Denemarken wordt de staart gevonden van een prehistorisch reptiel. Tot grote verbazing van de geleerden, regenereert deze staart totdat het volledige monster vliegt, zwemt, loopt en een hele stad in de vernieling stort. Een goedkope voorloper van JURASSIC PARK, maar dan gemaakt met heel wat minder talent en technische mogelijkheden. Het routineuze scenario van Ib Melchior en Pink past helemaal in het profiel van de B-films van produktiehuis American International, naïef, oppervlakkig, veel actie, wat brave seks en een lachwekkend monster. Maar toch bezit de film een zekere charme, waarvan de liefhebbers ongetwijfeld zullen genieten. De film werd volledig opgenomen in Denemarken, met een hoofdzakelijk Deense cast en crew. Achter de camera stond Aage Wiltrup.

Farlig ungdom

1953 | Familiefilm, Misdaad

Denemarken 1953. Familiefilm van Lau Lauritzen. Met o.a. Ib Mossin, Annie Stangerup en Klaus Nielsen.

Een puber vervalt onder invloed van ondeugdelijke vrienden tot criminaliteit. Teleurgesteld over het onbegrip van zijn vriendinnetje raakt hij opnieuw op het slechte pad, waarna zij haar verantwoordelijkheid - misschien te laat - beseft. Deze serieus bedoelde film over de losgeslagen jeugd blijft door de veelheid van personages tamelijk aan de oppervlakte, maar is niet al te moraliserend. De uitvoerig getoonde inbraakpraktijken konden destijds zelfs op een averechtse manier instructief zijn.

I gabestokken

1950 | Drama

Denemarken 1950. Drama van Alice O'Fredericks en Jon Iversen. Met o.a. Grethe Thordal, Ove Rud, Jøorgen Reenberg en Preben Lerdorff Rye.

Een tbc-patiënte wordt genezen uit het sanatorium ontslagen, maar ze wordt in gezin en maatschappij toch nog met angstige afweer behandeld waardoor ze een depressie krijgt. Deze gortdroge verfilming van een aandacht trekkend hoorspel is interessanter geworden door het toenmalige hete hangijzer van het stigma op tuberculose en de angst om zich daarop tijdig te laten onderzoeken.

Cafe Paradis

1950 | Drama

Denemarken 1950. Drama van Bodil Ipsen en Lau Lauritzen. Met o.a. Poul Reichhard, Ingeborg Brams en Ib Schønberg.

Een arbeider en een chef van een schoenfabriek laten zich beiden wegens alcoholisme behandelen, maar lopen daarna weer vast door gebrek aan nazorg waarbij de eerste het dankzij de steun van zijn omgeving toch weet te redden. De parallelle case histories maken de film tot een al te nadrukkelijk pamflet waarbij alle alcoholconsumptie in beeld wel eens averechts tot dorst van de toeschouwer zou kunnen leiden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sven Gyldmark op televisie komt.

Reageer