Pèter Balázs is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Milky Way

2007 |

Hongarije 2007. Benedek Fliegauf. Met o.a. Pèter Balázs, Barbara Balogh en Sándor Balogh.

Een ‘ambient film’ noemt de Hongaarse regisseur Fliegauf het experimentele Milky Way, refererend aan de muziekstijl die werd geïntroduceerd door Brian Eno. In negen zorgvuldig vormgegeven, onafhankelijke scènes, alle gefilmd vanuit een vast camerastandpunt, legt Fliegauf kleine, onbeduidende taferelen vast. Een paar mountainbikers op een berg stenen, zwemmers in een bad, dansende kinderen. Er komt geen gesproken woord aan te pas, en het effect – hypnotiserend, rustgevend, slaapverwekkend – is afhankelijk van de gemoedstoestand van de kijker. De geluidsband, die uiteraard een belangrijke rol speelt, bereikt de meeste zeggingskracht in de twee laatste, volledig abstracte scènes.

Szeleburdi vakacio

1987 | Familiefilm, Avonturenfilm

Hongarije 1987. Familiefilm van György Palásthy. Met o.a. Miklós Benedek, Zsuzsa Zolnay, Teri Tordai, Mari Kiss en Ida Turay.

Het chaotische gezin - vader, moeder en drie kinderen - uit de titel gaat de vakantie doorbrengen op een stoombootje op de schone blauwe Donau als hun echte, voorgenomen verlof in het water is komen te vallen. Het schip blijkt een wrak te zijn en de avonturen, waarbij veel ge[KA3]improviseerd moet worden, zijn niet van de lucht. Een film die niet opvalt door de dure productie of de (kinder)sterren, maar kan toch het jonge volkje (vanaf zes jaar) door zijn spontaniteit bezighouden. Vervolg op de in 1981 gedraaide film SZELEBURDI CSALAD, waarin de zelfde familie problemen heeft met hun woning in de Hongaarse hoofdstad. Toentertijd in eigen land een succes - bij gebrek aan tegengewicht. Het scenario is van Agnes Bálint en het camerawerk is van Gy[KA11]orgy Illés.