Tom Acosta

Editor

Tom Acosta is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

The Many Adventures of Winnie the Pooh

1977 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1977. Animatie van John Lounsbery en Wolfgang Reitherman.

De altijd hongerige beer Winnie de Poeh wil honing stelen uit een bijennest in een boom. Hij dompelt zich onder in een modderplas en zweeft dan met een ballon naar het nest, vermomd als een 'klein smerig wolkje'. Zo hebben die bijen hem nooit door, denkt hij. Het is een typerende scène uit deze grappige, mooi getekende animatiefilm, eigenlijk een compilatie van drie filmpjes uit het Disney-arsenaal die tussen 1966 en 1974 werden gemaakt. Zeer geschikt voor kinderen tot zeven of acht jaar, terwijl grotere kinderen en hun ouders stiekem uit hun ooghoeken zullen meekijken.

Robin Hood

1973 | Animatie, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1973. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Brian Bedford, Terry-Thomas, Peter Ustinov, Roger Miller en Monica Evans.

Alom gewaardeerde animatiefilm van Disney, in twee jaar gemaakt door de beste medewerkers van de Disney-studio's na de dood van de meester zelf, met in de hoofdrollen uitsluitend dieren wiens populaire eigenschappen overeenkomen met de personages: Robin Hood is een gewiekste vos die het opneemt tegen de valse, ondermaatse leeuw Prins John en diens verraderlijke hulpserpent Sir Hiss. Het gemene duo berooft de boeren van Nottingham nadat ze de Koning onder valse voorwendselen op kruistocht hebben gestuurd. Klusje voor Robin. Mooi getekend en voorzien van authentieke Middeleeuwse klanken. In de originele, Engels gesproken versie met de stemmen van oa Brian Bedford (Robin Hood), Peter Ustinov (Prins John) en Terry-Thomas (Sir Hiss). In de lang niet slechte Nederlandse nasynchronisatie de stemmen van Arnold Gelderman (Robin Hood), Jules Croiset (Prins Jan) en Paul Haenen (Graaf Slis).

The Aristocats

1970 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1970. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Phil Harris, Eva Gabor, Sterling Holloway en Scatman Crothers.

Een Parijse schatrijke oude dame laat haar gehele fortuin na aan haar poes en drie kittens. De butler, die gehoopt had de voornaamste begunstigde te zijn, ontvoert de beestjes, maar ze ontsnappen. Ze weten niet hoe ze terug moeten komen, maar gelukkig krijgen ze hulp van de charmante zwerfkat O'Malley en zijn jazzvrienden. De belangrijkste animatieklassiekers waren al gemaakt door Disney bij het uitbrengen van deze film, maar regisseur Reitherman (Jungle Book, Robin Hood) maakte er toch wat moois van. Louis Armstrong zou de stem van Scat Cat inspreken en zingen, maar werd - uitstekend - vervangen door Scatman Crothers.
In de Nederlandstalige versie uit 1970 met de stemmen van oa Louis Neefs, Wieteke van Dort, Willem Duyn en Michiel Geelen.

The Jungle Book

1967 | Animatie, Fantasy, Familiefilm

Verenigde Staten 1967. Animatie van Wolfgang Reitherman. Met o.a. Bruce Reitherman, Louis Prima, Verna Felton, John Abbott en Sebastian Cabot.

Als baby blijft het jongetje Mowgli achter in de jungle, hij groeit op tussen beesten en wordt vriendjes met een beer, maar gaat uiteindelijk terug naar zijn soortgenoten. Disney's The Jungle Book zette in 1967 de standaard voor animatiefilms. Gouden regel: aaibare figuurtjes met stevige karakters. Ondanks de ouderdom nog steeds leuk, vooral dankzij het - in vergelijking met het beroemde boek van Rudyard Kipling zonnige - verhaal. En natuurlijk ook dankzij de swingende liedjes, waarvan 'The Bare Necessities' ('Als je van beren leren kon') de Oscar voor de beste song kreeg.

op televisie
2 uitzendingen

Robin Hood (1973) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 01 augustus
SBS 9
20:30 - 22:15

The Aristocats (1970) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
donderdag 08 augustus
SBS 9
20:30 - 22:05

Reageer