Daniele Formica

Acteur

Daniele Formica is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Stelle di cartone

1993 | Drama, Familiefilm

Italië 1993. Drama van Francesco Anzalone. Met o.a. Francesca De Rose, Massimiliano Franciosa, Federca Mastroianni, Angelo Sorino en Mattia Sbragia.

Twee vrienden met een Blues Brothers complex, Marco (Franciosa) en Arturo (Sorino), presenteren een nachtelijk programma bij de plaatselijke radio, het enige wat ze presteren in hun proza[KA3]ische levens. Hun ouders en de andere bewoners van de oudere generatie lijken hun zo aarts-Etruskisch als de voorvaderen. Als hun baas (Sbragia) hun talent wil gebruiken voor twijfelachtige doeleinden, nemen ze ontslag zonder dat ze toekomstvooruitzichten hebben in een stadje waar geen beweginhg inzit. Er wordt goed gespeeld maar het door regisseur Anzalone en Dario Bonomolo geschreven verhaal is af en toe saai en bevat tegenstrijdigheden. De regie van Anzalone en bewerking van Schiavone zijn technisch voldoende. Het camerawerk van Paolo Camera is deskundig. Toeschouwers zullen zich aangetrokken voelen door het aardige verhaal over jeugd uit de middenklasse op het Italiaanse platteland en hun dromen en ambities. Prachtige opnamen van Spoleto. Ook bekend als CARDBOARD STARS.

Lulu

1986 | Drama

Italië 1986. Drama van Sandro Bolchi. Met o.a. Mariangela Melato, Daniele Formica, Massimo Lopez en Andrea Occhipinti.

Een verhaal over een meisje uit Milaan dat vol zit met dromen. Ze kan aardig dansen, maar helaas heeft ze niet veel succes en het verhaal sleept zich voort met allerlei subplots over liefde, haat, bedrog, vriendschap en trouw. Mariangela Melato is zoals gewoonlijk goed maar het verhaal is niet erg oorspronkelijk en de film heeft niets bijzonders te bieden.

Bruciati da cocente passione

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Jane Birkin, Aldo Maccione, Catherine Spaak, Cochi Ponzoni en Mario Maranzana.

Een getrouwde vrouw en een getrouwde man forensen dagelijks gezamenlijk van een voorstad naar Milaan. De jaloerse echtelieden troosten zich met elkaar vóór hun partners overspel hebben kunnen plegen. De nieuwe gevormde paren raken wantrouwend met elkaar in conflict, ook over de kinderen, maar bij een toevallige ontmoeting wordt de oorspronkelijke situatie hersteld. Temperamentvolle komedie parodieert clichés van neo-realisme en houdt er de vaart in, al reikt de humor niet erg hoog. Mooie actrices en onooglijke acteurs geven de liefdesverwikkelingen een curieus aanzien. Scenario van Nicola Badalucco. Camerawerk van Roberto Gerardi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniele Formica op televisie komt.

Reageer