Ulla Henningsen

Acteur

Ulla Henningsen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Skyggen af Emma

1988 | Familiefilm, Thriller, Jeugdfilm

Denemarken 1988. Familiefilm van Søren Kragh-Jacobsen. Met o.a. Line Kruse, Börje Ahlstedt, Henrik Larsen, Inge Sofie Skovbo en Ulla Henningsen.

De elfjarige Emma (Kruse) is het verwende kind van rijke ouders in het Denemarken van de jaren 30. Omdat haar ouders nooit tijd voor haar hebben loopt ze weg. Ze papt aan met de arme Zweedse putjesschepper Malthe (Ahlstedt), die ze vertelt dat haar familie vermoord is. Malthe neemt haar een tijdje in huis, en er ontstaat een band tussen het onwaarschijnlijke tweetal. Maar al dat gejokkebrok kan natuurlijk niet goed gaan. Regisseur Kragh-Jacobsen (Mifunes sidste sang) kreeg onder andere een Deense Oscar voor zijn film.

Negerkys & Labre Larver

1987 | Familiefilm

Denemarken 1987. Familiefilm van Li Vilstrup. Met o.a. Kathrina Dauscha, Lise S. Steffensen, Thomas Hansen, Mark Jackman en Peter Hesse Overgaard.

Jonge schoolkinderen (zes tot acht jaar) leven zich in deze jeugdfilm zonder eigenlijke hoofdintrige uit in gewedijver dat doet denken aan BUGSY MALONE. Enige meisjes dromen ervan ballerina, dierenarts of mevrouw Michael Jackson te worden. De jongens lijken niet te dromen, maar komen dommer en onbesuisder over. De leuke intenties komen niet steeds tot hun recht.

Jeg elsker dig

1987 | Drama

Denemarken 1987. Drama van Li Vilstrup. Met o.a. Peter Hesse Overgaard, Pernille Hansen, Ulla Henningsen, Sonja Oppenhagen en Egon Stoldt.

Een jong stel wil uit elkaar en gaat in therapie bij een huwelijkspsychologe. Het meisje (Hansen) krijgt de tederheid niet die zij sinds haar kinderjaren mist. De jongen (Overgaard) houdt onder invloed van een te strenge moeder zijn tederste emoties opgeborgen. De therapeute (Henningsen) verkaart het allemaal vakkundig. Een goed geacteerd, met mooi camerawerk aangevuld mengsel van fictie en voorgewende documentaire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ulla Henningsen op televisie komt.

Reageer