Moritz Schultheiß is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

My Skinny Sister

2015 | Jeugdfilm, Drama

Zweden/Duitsland 2015. Jeugdfilm van Sanna Lenken. Met o.a. Rebecka Josephson, Amy Diamond, Henrik Norlén, Annika Hallin en Maxim Mehmet.

De ouders van de twaalfjarige, tikje mollige Stella adoreren haar oudere zus Katja, een mooie, getalenteerde kunstschaatster. Maar Stella gaat vooral naar Katja's trainingen kijken, omdat de schaatscoach zo'n knappe vent is. Dat Katja zo slank is, komt niet alleen omdat ze zoveel sport, ontdekt Stella op een dag: als Katja wat eet, spuugt ze dat later snel weer uit. Dat moet geheim blijven, vindt Katja. Sterke jeugdfilm over anorexia wordt niet prekerig dankzij de warme regie en de uitstekende hoofdrolspeelster. Regisseur/scenarist Lenken had ook zelf in haar jeugd een eetstoornis.

Tore tanzt

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Katrin Gebbe. Met o.a. Julius Feldmeier, Sascha Alexander Gersak en Annika Kuhl.

Herboren christen Tore (Feldmeier) staat op het punt zich aan te sluiten bij een religieuze groepering genaamd The Jesus Freaks als hij Benno tegen het lijf loopt, een ogenschijnlijk vriendelijke familieman die Tore uitnodigt tijdelijk bij hem en zijn gezin te komen logeren. Een godsgeschenk, denkt Tore, maar dan openbaart Benno zijn ware sadistische aard. Tore besluit de martelingen te ondergaan als ware hij de Messias zelf. Gewelddadige, naargeestige maar ook indringende cinema; door Duitse critici uitgeroepen tot beste debuut van 2013.

Blutgletscher

2013 | Horror

Oostenrijk 2013. Horror van Marvin Kren. Met o.a. Gerhard Liebmann, Edita Malovcic, Brigitte Kren, Hille Beseler en Santos.

Bloedgletsjer, sterke naam voor een horrorfilm. En dan ook nog met de mieterse slogan Im Berg hört dich niemand schreien. Het draait om een rode gletsjer, een fenomeen dat duidt op eeuwenoud opborrelend roestwater. Maar in deze Oostenrijkse berghorror zit het rode ijs bomvol akelig zieke gedrochten die ook nog eens buitengewoon besmettelijk blijken. Het broodnodige vleugje sympathie voor de ten dode opgeschreven personages wordt opgeroepen door een prettig uitgelichte mix van wetenschappers en bergbewoners. De dreiging wordt natuurlijk verschaft door de bergen. Lest best: de schrik- en lachmomenten, ruim voldoende aanwezig dankzij de creatief uitgewerkte gedrochten.

Rammbock: Berlin Undead

2010 | Horror

Duitsland/Oostenrijk 2010. Horror van Marvin Kren. Met o.a. Michael Fuith, Theo Trebs, Anna Graczyk, Emily Cox en Sebastian Achilles.

Korte Duitse zombiefilm in de benauwende stijl van George A. Romero's Night of the Living Dead, met Fuith als een alledaagse lapzwans die zich samen met een ex-vriendin, een jonge loodgieter en een handjevol passieve buren verschanst tegen vraatzuchtige ondoden in een Oost-Berlijns binnenplaatswoonblok. Zombiefilmliefhebbers kunnen genieten van de standaard jager- en prooiscènes én worden getrakteerd op enkele noviteiten, zoals de mogelijkheid om een beet te overleven met kalm gedrag (ondoenlijk), de Berlijnse setting en lest best zombieliefde. Rammbock (Stormram) werd internationaal uitgegeven als Siege of the Dead.