Danny Schechter

Regisseur, Producer

Danny Schechter is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Countdown to Freedom

1995 | Documentaire

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Danny Schechter. Met o.a. James Earl Jones en Alfre Woodard.

Eerder de verheerlijking van de nieuwe president van Zuid- Afrika, Nelson Mandela (inmiddels weer afgetreden), dan een objectieve chronologie van de gebeurtenissen die leidden tot de omverwerping van het apartheidsregime. Voorafgaand aan de vertoning op kabel-tv liep deze film even heel kort in enkele bioscopen. De ondertitel luidt: 10 DAYS THAT CHANGED SOUTH AFRICA, een nogal arbitraire titel voor een documentaire die de periode van 23 april, het begin van Mandela's slotcampagne, tot aan zijn inauguratie op 10 mei 1994 behelst. De film werd helaas erg slordig geregisseerd door Schechter, die daarbij ook niet bepaald werd geholpen door het eenzijdige, clichématige scenario van Rory O'Connor, waarin Mandela's concurrenten uitsluitend worden opgevoerd als rechtse fanatici of erger. Er is totaal geen oog voor diegenen die oprecht bang waren dat het aftreden van de zittende regering zou leiden tot chaos. De filmers beperkten zich liever tot beelden van politiegeweld en bommen, en van lange rijen mensen die wachten om voor het eerst van hun leven te mogen kiezen, gevolgd door de massale feestviering na de overwinning van het ANC. Toch is het een goed bedoelde en bij tijden roerende film, die met meer objectiviteit en een soepeler regie veel beter zou zijn geweest. De vertellers Jones en Woodard verlenen wat extra diepgang.

Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy

1992 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1992. Documentaire van Barbara Kopple en Danny Schechter. Met o.a. Numa Bertel, Walter Cronkite, Jim DiEugenio, David Duke en Mary Farrell.

Documentaire met onder andere Edward Asner, Numa V. Bertel jr en Kevin Costner. Nee, deze film gaat niet over de vraag of de nederlaag van John F. Kerry het gevolg was van een samenzwering. Beyond 'JFK' is het documentairebroertje van Oliver Stone's moordmysterie JFK. CBS-journalist Ike Pappas verhaalt in negentig minuten over de controverse tussen de getuigenverklaringen en de conclusies van de Warren Commisie omtrent de tragische gebeurtenissen van 41 jaar geleden. Interviews met Kevin Costner en Gary Oldman worden afgewisseld met origineel nieuwsmateriaal, samenzweringstheorieën en geanimeerde discussies.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Danny Schechter op televisie komt.

Reageer