Jan Teulings: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Hollands glorie

1977 | Drama

Nederland 1977. Drama van Walter van der Kamp. Met o.a. Coen Flink, Lex van Delden, Jan Teulings, Will van Selst en Teuntje de Klerk.

De kleine Waarheid

1971 | Drama

Nederland 1971. Drama van Willy van Hemert. Met o.a. Willeke Alberti, Jacques Commandeur, Ton Lensink, Coen Flink en John Leddy.

Oerpopulaire, volkse kroniek, gesitueerd in de eerste helft van de 20e eeuw die met sentiment en vleugjes humor het leven van de Amsterdamse volksklasse uitbeeldt met centraal Alberti als het meisje Marleen Spaargaren, haar eerste hoofdrol, ingestudeerd naturel, maar meteen goed voor een Televizier-ring. Een prachtige Commandeur is haar vader, Lensink is professor Buwalda, Fink haar minnaar Boswinkel, Leddy haar man Jan Engelmoer. Enorm succes bij het publiek maar door de betweterige pers ten onrechte in de grond geboord als 'de kleine waarheid burgerlijke brij', 'smulpaperij voor de massa', 'kwasi-diepzinnig en sentimenteel'.

De Dans van de Reiger

1966 | Komedie

Nederland 1966. Komedie van Fons Rademakers. Met o.a. Gunnel Lindblom, Jean Desailly, Van Doude, Mien Duymaer van Twist en Jan Teulings.

Regisseur Rademakers verfilmde het toneelstuk van Hugo Claus, die zelf het filmscript schreef over een huwelijkscrisis. Edouard probeert tijdens hun vakantie wraak te nemen op zijn vrouw Elena die overspelig is geweest. Rademakers maakte er een internationale produktie van, met in de hoofdrollen de Franse Desailly en Zweedse Lindblom (lid van het theatergezelschap van Ingmar Bergman). De acteurs werden wat houterig nagesynchroniseerd. De Franse cameraman Sacha Vierny maakte de fraaie opnamen aan de kust van voormalig Joegoslavië.

Les Plus belles escroqueries du monde

1964 | Komedie

Frankrijk​/​​Japan​/​​Nederland​/​​Italië 1964. Komedie van Hiromichi Horikawa, Roman Polanski, Ugo Gregoretti, Claude Chabrol en Jean-Luc Godard. Met o.a. Mie Hama, Ken Mitsuda, Nicole Karen, Jan Teulings en Arnold Geldermans.

Een teleurstellende episodenfilm, waarbij zowel de regisseurs als de acteurs onder hun maat blijven in anekdotes over verschillende soorten oplichting. Polanski's Amsterdamse bijdrage over een Franse diamantendievegge is als zijn eerste westerse film een curiosum. De relatief interessantste sketch van Godard met Seberg in haar rol uit A BOUT DE SOUFFLE die een politieke oplichter interviewt, werd in de meeste landen gecoupeerd.

Makkers, staakt uw wild geraas

1960 | Komedie

Nederland 1960. Komedie van Fons Rademakers. Met o.a. Ellen Vogel, Guus Hermus, Ank van der Moer, Jan Teulings en Yoka Berretty.

'Nog één sigaretje?' vraagt actrice Ellen Vogel aan Sinterklaas. Het toneel is een weldadig grachtenpand aan het einde van het heerlijk avondje, en de man in het goedheiligkostuum is haar bedremmelde ex. Niks bevredigender dan de spanningsboog tussen voormalige intimi tijdens een verplicht gezellige feesttraditie. Filmmaker Fons Rademaker (Dorp aan de rivier) schetste de teloorgang van een Sinterklaasavond als spiegel van de veranderende maatschappij eind jaren vijftig, met schone schijn van de brave burgers versus de ingetogen rebellie van de jeugd. Winnaar Zilveren Beer in Berlijn.

Dorp aan de rivier

1958 | Drama

Nederland 1958. Drama van Fons Rademakers. Met o.a. Max Croiset, Mary Dresselhuys, Jan Retèl, Hans Kaart en Jan Teulings.

Dokter Tjerk van Taeke (Croiset) heeft een wat eigenzinnige manier van werken, die door de gewone bewoners van een gehucht aan de rivier wordt gewaardeerd. Maar niet door de maatschappelijk hogergeplaatsten. De verhoudingen binnen de kleine samenleving komen na de zelfmoord van een molenaarsknecht op scherp te staan. Bewerking van de roman van Antoon Coolen heeft fraai camerawerk van Eduard van der Enden. Speelfilmdebuut en nationale klassieker van een van Nederlands belangrijkste naoorlogse filmmakers, Fons Rademakers, werd genomineerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film.

De Dijk is dicht

1950 | Drama

Nederland 1950. Drama van Anton Koolhaas. Met o.a. Kees Brusse, Jan Teulings, Henny Alma, Kitty Knappert en Jules Verstraete.

Een Zeeuw verliest bij het bombardement op Walcheren in 1944 zijn vrouw, maar helpt na de bevrijding welgemoed mee aan de Wederopbouw. Een sympathiek maar simpel debuut van een journaalfilmredacteur (Polygoon-Profilti) die later directeur van de door J.M. Peters opgerichte Nederlandse Filmacademie zou worden en tientallen scenario's schreef, o.a. voor Bert Haanstra.

Drie Wensen

1937 | Komedie

Italië​/​​Nederland 1937. Komedie van Kurt Gerron. Met o.a. Guus Oster, Jan Teulings, Mimi Boesnach, Annie van Duyn en Piet Bron.

Een in de Cinecitt[KA2]a-studio`s te Rome gedraaide produktie naar het sprookje van Grimm over een jongeman (Oster) die drie wensen mag doen. De Nederlandse bezetting wisselde scène voor scène de Italiaanse af, in deze tweetalige produktie.

Lentelied

1936 | Komedie, Muziek

Nederland 1936. Komedie van Simon Koster. Met o.a. Ank van der Moer, Jan Teulings, Dick Swidde, Nell Knoop en Lau Ezerman.

Ank van der Moer schittert als een aardige, jonge actrice in een moedig en fris filmexperiment dat schlagers bevat als 'In Mei' en 'Het Lied van de Sterren'. 'Wij wilden natuurlijkheid en geen romantische flauwekul', zei Koster veertig jaar later. Cameraman Andor von Barsy leverde voor alle buitenopnames fraai vakwerk. De film werd op de zonnige Zeeuwse eilanden en in Rotterdam opgenomen, en een fraaie cabriolet steelt bijna als een echte ster de scènes van Van der Moer.

Klokslag Twaalf

1936 | Misdaad

Nederland​/​​Frankrijk 1936. Misdaad van Léo Joannon en Louis de Bree. Met o.a. Fien de la Mar, Louis de Bree, Annie van Duyn, Jules Verstraete en Mien Duymaer van Twist.

Een met Nederlandse spelers in Frankrijk opgenomen versie van de Franse film QUAND MINUIT SONNERA, met een door Sam Wagenaar bewerkte versie van Alfred Machards scenario en met regie- assistentie van De Bree voor deze versie. (Joannon zou in 1951 Laurel & Hardy`s laatste speelfilm ATOLL K (UTOPIA) regisseren.) KLOKSLAG TWAALF is een gangsterdrama dat destijds matig succes had.