Christopher Lewis

Regisseur, Acteur

Christopher Lewis is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

The Raven Red Kiss-off

1990 | Thriller

1990. Thriller van Christopher Lewis.

Dan Turner, Hollywood Detective: The Raven Red Kiss-Off

1990 | Mysterie, Misdaad

Verenigde Staten 1990. Mysterie van Christopher Lewis. Met o.a. Marc Singer, Tracy Scoggins, Nicholas Worth, Arte Johnson en Paul Bartel.

Singer, als keiharde privé-detective, ontrafelt het verband tussen de vrouw van een filmtycoon, rode nagellak en de ondergang van Hollywood. Met meer dan een forse knipoog naar de Dick Powell-films uit de jaren 1940-1950.

The Ripper

1986 | Horror

Verenigde Staten 1986. Horror van Christopher Lewis. Met o.a. Tom Schreier, Mona VanPernis, Wade Tower, Tom Savini en Andrea Adams.

Een Amerikaanse professor vindt de ring van Jack the Ripper, wat leidt tot een reeks moorden. Horror-fanatici zijn misschien geïnteresseerd in het optreden van de prachtig geschminkte geweldspecialist Savini als de Ripper. Verder een saaie bedoening, ondanks expliciete scènes waarin ingewanden worden opengereten. Een op tape gefilmde produktie, bedoeld voor de videomarkt.

Revenge

1986 | Horror

Verenigde Staten 1986. Horror van Christopher Lewis. Met o.a. Patrick Wayne, John Carradine en Bennie Lee McGowan.

Een vervelend film-vervolg op de horror-video BLOOD CULT laat zien hoe het verder gaat met de duivel-aanbidding in Tulsa, Oklahoma. Leider is deze keer (wie anders?) Carradine. Men tracht studenten te vangen voor mensenoffers. Alleen leuk voor mensen die houden van ongebreideld geweld. Nooit in roulatie gebracht. Regisseur Lewis is (daar kijk je van op) de zoon van Loretta Young.

I Own The Racecourse

1986 | Familiefilm

Australië 1986. Familiefilm van Stephen Ramsey. Met o.a. Gully Coote, Tony Barry, Norman Kaye, Safier Redzeposki en Rooney Burke.

De jonge Coote leeft in zijn eigen fantasiewereld. Op een dag 'koopt' hij van een dronken zwerver het plaatselijke race- parcours voor twintig dollar. Hij is ervan overtuigd de nieuwe eigenaar te zijn en de opzichter Barry speelt dit spelletje mee. De renbaan wordt echter regelmatig 'bezocht' door vandalen en de ware eigenaar heeft de politie ingeschakeld. Sympathieke onschuldige jeugdfilm met een gezonde dosis humor en spanning, ook al is het verhaal wat aan de naïeve kant. Vertolking van zowel jongeren als volwassenen is goed. De vriendschap tussen Coote en Barry staat in schril contrast met de ijdelheid van de eigenaar. Ramsey en John Edwards baseerden hun script op een roman van Patricia Wrightson. Knappe fotografie van Geoff Burton.

Blood Cult

1985 | Horror, Mysterie

Verenigde Staten 1985. Horror van Christopher Lewis. Met o.a. Charles Ellis, Julie Andleman, David Brent Stice, Josef Hardt en James Vance.

Een bloederig, traag werkje (in semi-documentaire stijl gedaan door Lewis) over een aantal rituele moorden, waarbij jonge studentes uitgebeend worden. Eén van de eerste direct op video opgenomen gruwelwerkjes voor de videomarkt. Jammer genoeg slechte tijdingen voor cinefielen, want het is daar niet bij gebleven. Het vervolg REVENGE werd in 1986 gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Christopher Lewis op televisie komt.

Reageer