Daniel Martín

Acteur

Daniel Martín is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

La ciudad maldita

1978 | Western, Avonturenfilm, Actiefilm

Spanje/Italië 1978. Western van Juan Bosch. Met o.a. Chift Baker, Diana Lorys, Gianni Garko en Daniel Martín.

Een avonturier komt aan in een dorp dat wordt gedomineerd door twee rivaliserende bendes. Een spaghetti-western uit de tijd dat dit genre in ongenade viel, waarin het verhaal op onbeschaamde wijze is nageaapt van de roman [KL]Red Harvest[KLE] van Dashiell Hammett en van de film PER UN PUGNO DI DOLLARI (1964) van Sergio Leone (die op de aftiteling stond als Rob Robertson).

Jill

1977 | Erotiek

Spanje 1977. Erotiek van Enrique Guevara. Met o.a. Raquel Evans, Máximo Valverde, Mireia Ross, Daniel Martín en Lynn Enderson.

De wederwaardigheden van een erotische filmster. Een van die pseudo-pornografische knoeiwerken van regisseur Guevara, met zijn zuster Evans in de hoofdrol.

Espectro

1977 | Sciencefiction

Spanje 1977. Sciencefiction van Manuel Esteba. Met o.a. Eduardo Fajardo, Daniel Martín en Víctor Israel.

Slechts twee mannen blijken een kernramp te hebben overleefd...Ongetwijfeld een van de slechtste science fiction films die ooit is gemaakt.

Makarras conexion

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Hermanos Calatrava. Met o.a. Hermanos Calatrava, Helga Liné, Claudia Gravy en Daniel Martín.

Twee broers vechten tegen enkele misdadigers. Het komische duo Hermanos Calatrava zijn zowel de regisseurs als de hoofdrolspelers van deze bijzonder grove komedie.

Guerreras verde

1976 | Avonturenfilm

Spanje 1976. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. Carmen Sevilla, Sancho Gracia, Roberto Camardiel, Daniel Martín en Rafael Hernández.

In Cordoba bestrijdt de Guardia Civil enige misdadigers. Een smadelijk propagandistisch knoeiwerk.

Cambio de sexo

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Vicente Aranda. Met o.a. Victoria Abril, Lou Castel, Bibiana Fernández, Fernando Sancho en Rafaela Aparicio.

Een jonge man betreurt het dat hij niet als vrouw op de wereld is gekomen... Een van de beste films van Vicente Aranda, die met een wonderlijk evenwicht tussen kritische hardheid en fijngevoeligheid een geval van transseksualiteit aanroert. Een overdreven en weinig overtuigend stuk aan het eind van de film doet hieraan enigszins afbreuk.

El Retorno de Clint el solitario

1974 | Western

Italië/Spanje 1974. Western van Alfonso Balcázar. Met o.a. George Martin, Klaus Kinski, Marina Malfatti en Daniel Martín.

Een man die onterecht vervolgd werd door de justitie wil een nieuw leven beginnen. Een middelmatige film, die toch sympathiek overkomt, doordat hij eerder geïnspireerd is op de klassieke Amerikaanse westerns dan op het genre van de spaghetti- western. Bovendien speelt Kinsky er een onverwacht vriendelijke rol in: een 'bounty killer' die de hoofdrolspeler laat ontsnappen als hij merkt dat deze een gelukkig huwelijksleven leidt!

Tumba dela isla maldita. La

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Julio Salvador. Met o.a. Andrew Prine, Patty Shepard, Mark Damon, Teresa Gimpera en Daniel Martín.

Door de schuld van een verliefd stel verrijst in Turkije een duizend jaar oude vrouwelijke vampier uit de dood. Een middelmatige maar interessante film, die niets weg heeft van de gebruikelijke Spaanse fantasiefilms. De gedenkwaardige Gimpera speelt de rol van vampier.

Los Fríos senderos del crimen

1973 | Thriller

Spanje 1973. Thriller van Carlos Aured. Met o.a. Daniel Martín, Agata Lys, Maria Perschy en Frank Braña.

Een krankzinnige moordenaar biedt aan om de vrouw van de bedroefde hoofdpersoon te vermoorden. Een film die werkelijk niet om aan te zien is.

La Perversa caricia de Satán

1973 | Horror

Spanje/Andorra 1973. Horror van Georges Gigó. Met o.a. Silvia Solar, Oliver Mathot, Evelyn Scott, Daniel Martín en María Silva.

Door middel van satanische bezweringen en met wraakzuchtige doeleinden wekt een aantrekkelijke waanzinnige geleerde een enorm kadaver tot leven. Ongetwijfeld één van de slechtste produkten uit de geschiedenis van de fantastische film. Een werkje dat niet eens gered kan worden door de charmante persoonlijkheid van actrices als Silvia Solar of María Silva.

Ninguno de los 3 se llamaba Trinidad

1972 | Western

Spanje 1972. Western van Pedro L. Ramírez. Met o.a. Daniel Martín, Ricardo Palacios, Cris Huerta, Tito García en Margit Koscis.

De film toont de avonturen van drie zwaarlijvige broers in het Wilde Westen. Dit is een van de vele onuitstaanbare Spaanse films die in het kielzog van het fenomeen Trinidad zijn ontstaan.

Laia

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Vicente Lluch. Met o.a. Nuria Espert, Francisco Rabal, Julieta Serrano, Daniel Martín en Julieat Serrano.

Een verbitterde vrouw voelt zich niet in staat om van haar eigen man te houden en koestert alleen warme gevoelens voor haar zoon. De derde speelfilm van de regisseur Vicente Lluch, die de mooie toneelactrice Nuria Espert op een overdreven manier in het zonnetje zet.

Golpe de mano

1969 | Oorlogsfilm

Spanje 1969. Oorlogsfilm van José Antonio de la Loma. Met o.a. Simón Andreu, Patty Shepard, Daniel Martín, Rafael Hernández en Fernando Sancho.

Tijdens de Spaanse burgeroorlog moet een jonge vaandeldrager een vijandelijke post innemen. Een van de weinige voorbeelden van een film die het waagde een enigszins objectieve visie op de Spaanse burgeroorlog te geven, ondanks dat hij tijdens het Franco-regime gerealiseerd werd. De film op zich is echter nogal slap.

Las 4 bodas de Marisol

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Luis Lucia. Met o.a. Marisol, Jean Claide Pascal, Isabel Garcés en Daniel Martín.

Een jonge Spaanse ster wordt voor de hoofdrol in een Amerikaanse mega-produktie gevraagd. Dit klassieke tweederangsprodukt staat alleen in dienst van Marisol.

Cada vez que...

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Carlos Durán. Met o.a. Serena Vergano, Irma Wallig, Daniel Martín en Alicia Tomás.

Een film over twee zeer verschillende paren uit hoge Catalaanse kringen. Een domme, snobistische film. Een typische produktie uit de oude 'School van Barcelona'.

Ultimo encuentro

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Antonio Eceiza. Met o.a. Antonio Gades, María Cuadra, Daniel Martín en La Polaca.

De film vertelt de levensgeschiedenis van een beroemde en welgestelde balletdanser, die er alles aan doet om zijn eenvoudige afkomst niet te laten doorschemeren. Een produktie van de oud-voetballer Querejeta, die eveneens het scenario schreef samen met de regisseur Eceiza.

La Busca

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Jacques Perrin, Emma Penella, Sara Lezana, Daniel Martín en Hugo Blanco.

De film vertelt de wederwaardigheden van een jonge man uit de provincie in het Madrid van 1900. Een oprechte film maar enorm traag en met een zeer middelmatige bezetting. De eerste produktie van Angelino Fons naar de roman van Pío Baroja.

La Dama del alba

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Juiliette Villard, Daniel Martín, Dolores del Río en Yelena Samarina.

Een buitensporige vreemdelinge komt met raadselachtige bedoelingen in een dorpje aan. De verfilming van het toneelstuk van Alejandro Casona, die over de nabijheid van de dood gaat en vage herinneringen aan Bergman oproept. Een curieuze en lofwaardige film.

Los Felices 60

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Jaime Camino. Met o.a. Jacques Doniol-Valcroze, Yelena Samarina, Daniel Martín en Germán Cobos.

Een korte romance van een ontevreden vrouw met een vroegere vriend van haar man. Een bezienswaardige film, boordevol intellectuele en stilistische hoogstandjes, die helaas niet altijd even waardevol zijn.

Los Tarantos

1963 | Musical, Drama

Spanje 1963. Musical van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Sara Lezana, Daniel Martín, Carmen Amaya, Antonio Prieto en Antonio Gades.

De zoon van een zigeneurfamilie wordt verliefd op de dochter van een concurrerende clan. Een film in de trant van EL AMOR BRUJO, die in cinematografisch opzicht niet zo geslaagd is. Scenario van Francesco Rovira-Beleta en Alfredo Mañas. Camerawerk van Massimo Dallamano.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Martín op televisie komt.

Reageer