Jean-Paul Civeyrac

Regisseur, Scenarist

Jean-Paul Civeyrac is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Toutes ces belles promesses

2003 | Drama

Frankrijk/België 2003. Drama van Jean-Paul Civeyrac. Met o.a. Jeanne Balibar, Bulle Ogier, Valerie Crunchant en Renaud Bécard.

Marianne, een Parijse celliste, rouwt om haar juist overleden moeder wanneer ze er achter komt dat haar vader een maîtresse had. Ze besluit de vrouw op te zoeken. In dit mooi gespeelde drama ontvouwt zich vervolgens een vriendschap tussen beide vrouwen en haalt Marianne dierbare herinneringen op aan het leuke kindermeisje uit haar jeugd. Op muzikaal vlak valt er te genieten van Mendelssohn en liedjes van Edith Piaf.

Ni d'Eve ni d'Adam

1996 | Drama, Actiefilm

Frankrijk 1996. Drama van Jean-Paul Civeyrac. Met o.a. Guillaume Verdier, Morgane Hainaux, Frédérique Gagnol, Hélène Chambon en Luc Tissot.

De veertien-jarige Gabrielle (Hainaux) woont in een flat in een sociale woonwijk, zit op het lyc[KA1]ee, en heeft zich verknald in de vijftien-jarige Gilles (Verdier), die technisch onderwijs volgt. Hij heeft het echter veel te druk met het verknallen van zijn toekomst, het vergallen van zijn leven en dat van anderen. Hij pikt de centjes van Gabrielle en vernedert haar zozeer, dat ze hem nooit meer wil zien. Als hij dan ook nog een leraar die het goed met hem meent, een klap verkoopt, is hij te ver gegaan. Zijn vader gooit hem de deur uit. Gabrielle en andere vrienden willen nu niets meer met hem te maken hebben. Hij wordt een straatschoffie die overal heibel maakt en zich met kleine vergrijpen staande houdt. Uiteindelijk reikt Gabrielle hem de helpende hand, waarmee ze haar eigen leven te grabbel gooit. Ze vluchten samen weg, maar het jonge stelletje wordt achtervolgd door de sterke arm. De film heeft niet het niveau van de gelijksoortige BADLANDS, omdat de psychologische schets van de personages niet gelukt is. De twee jonge acteurs werken door hun jeugd wel op het gemoed, maar zij zijn niet in staat het scenario van Civeyrac en Pierre Erwan Guillaume geloofwaardig te maken. Voor de fotografie tekende Pascal Poucet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Paul Civeyrac op televisie komt.

Reageer