Denis Bouchard

Acteur

Denis Bouchard is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

L'homme idéal

1996 | Komedie, Erotiek

Canada 1996. Komedie van Georges Mihalka. Met o.a. Marie-Lise Pilote, Roy Dupuis, Macha Grenon, Joe Bocan en Francine Ruel.

Aardige Canadese komedie over liefde, seks en relaties. Op de ochtend van haar 35ste verjaardag hoort Lucie (Pilote) haar biologische wekker rinkelen. Die avond vertelt zij haar besluit aan haar vriendinnen: zij wil een kind. Eerst moet zij een vader zoeken. Binnen de drie maanden, het scepticisme van haar vriendinnen ten spijt. Zo beginnen de `audities`. Eerst is er Albert (Bouchard), een pedante intellectueel die jonge nimfen verkiest boven rijpe vrouwen. Dan Frank (Lapointe), een sportieve Adonis die genoeg kinderen wil hebben om ermee een hockey-ploeg samen te stellen. Vervolgens Bob (Girard), een `sensitieve` feminist. Of Gilbert (Leclerc), advocaat en onverbeterlijk verleider. Lucies` voorlopig laatste hoop wordt Pierre (No[KA3]el), een gynecoloog en volgens allen de ideale kandidaat. Maar er is ook nog ex-vriendje Georges (L'Ecuyer), een van de weigigen die Lucie kan troosten. Geschreven door Sylvie Pilon en Daniaille Jarry is dit koren op de molen van Canadese tv-ster Pilote voor haar grote filmdebuut. Buiten Franssprekend Canada kijkt men naar dit soort ongein als naar een Franse boulevardkomedie.

Clean Machine

1992 | Familiefilm, Avonturenfilm

Canada 1992. Familiefilm van Jean Beaudry. Met o.a. Vincent Bolduc, Pierre-Luc Brillant, Delphine Piperni, Alexandra Laverdière en Mathieu Lachapelle.

Kinderen willen wat zakgeld verdienen en starten een eigen bedrijfje. Ze knappen allerlei klusjes op, spelen voor kinderoppas, doen boodschappen en onderhouden tuinen. Er loopt natuurlijk het een en ander mis en ze krijgen ook nog concurrentie. Goede publiciteit moet de oplossing brengen. Dan blijkt dat een van de partners niet eerlijk is en geld verduistert. Het scenario is van Jacques A. Desjardins.

Un autre homme

1990 | Drama

Canada 1990. Drama van Charles Binamé. Met o.a. Denis Bouchard, Dorothée Berryman, Louise Latraverse, Gilbert Comtois en Jean Marchand.

Als nieuwe voorzitter van de Groene Partij krijgt een politicus een vliegtuigongeluk, waarbij hij zijn mannelijkheid verliest. Vanaf dat moment moet hij zijn de zin van zijn bestaan, zijn waarden en zijn relaties met zijn omgeving heel anders gaan zien. De regisseur heeft dit interessante onderwerp niet helemaal in de hand weten te houden, zodat de film nogal traag verloopt en meer dan eens vast komt te zitten in warrige dialogen en nauwelijks geloofwaardige situaties. De hoofdrolspeler voldoet ook niet helemaal aan de verwachtingen en geeft de indruk dat hij geen duidelijke aanwijzingen heeft gekregen. Een aantal nogal pittige scènes redden het geheel van de ondergang.

Les matins infidèles

1985 | Drama

Canada 1985. Drama van François Bouvier. Met o.a. Jean Baudry, Denis Bouchard, Laurent Faubert-Bouvier, Violaine Forest en Louise Richer.

Bouchard, een man die de dertig gepasseerd is, neemt elke dag van dezelfde straathoek in Montreal een jaar lang foto`s, waarop hij gebeurtenissen vastlegt rond een bushalte, een cafeteria en een boom. Zijn vriend Baudry, een leraar, vindt hierin een inspiratiebron en wil er een roman over schrijven. Beiden hebben hun persoonlijke problemen: de `fotograaf` met zijn zoon, zijn vriendin, zijn werk en zijn schulden; de leraar met zijn baan die hij verlaat (en zijn vriendin hem), terwijl het boek niet tot een eind wil komen. In deze kroniek, die niet zonder humor is, raken de mannen steeds meer verweven met hun fantasieën rondom de foto's. Een rolprent over de ups en downs van het leven na de dertig, die behoorlijk gemaakt is en aardig gespeeld, maar bestemd is voor liefhebbers van dergelijke dramatiek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Denis Bouchard op televisie komt.

Reageer