Gilles Ségal is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Un ballon dans la tête

1991 | Drama

Frankrijk/Portugal 1991. Drama van Michaëla Watteaux. Met o.a. Diane Bellego, Gilles Ségal, Robinson Stévenin, Andréa Ferréol en Sarah Bertrand.

Lissabon in de jaren 1960 gaat gebukt onder de dictatuur van Salazar. De tien-jarige Stévenin droomt ervan ooit profvoetballer te worden, maar het leven verloopt niet zoals hij het wenst. Zijn broer, Rozé wordt gezocht door de politie omdat hij actie voert tegen de dictator. Hij ziet zich gedwongen naar Frankrijk te vluchten. Als zijn depressieve moeder wordt opgenomen, wordt de jongen naar het platteland gestuurd naar een ver familid, Ferreol, dat hij nauwelijks kent. Aangrijpend portret van een jongen die opgroeit in een politiek verstoord land in een verziekte omgeving. Van het universum van de volwassenen begrijpt hij niets, maar hij heeft er psychisch wel onder te lijden. Zijn enige uitweg is de voetbal. Sentimenteel scenario van Watteaux, Dominique Dreger en Carlos Saboga probeert relatie tussen politiek en emotie te tonen, maar vervalt in zoetsappigheid. In beeld gebracht door Mario Barroso.

Le miel amer

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Maurice Frydland. Met o.a. Gilles Ségal, Gérard Desarthe, Jean Lescot, Francis Lemarque en Marcel Bluwal.

Parijs rond 1965. De joodse gemeenschap trekt naar de synagoge om pesach te vieren. Zoals elk jaar zal Ségal na de dienst deelnemen aan de feestelijke maaltijd bij zijn zoon. Maar eerst heeft hij nog een taak te vervullen. Sinds eind WO II begeeft hij zich jaarlijks op deze dag naar het station, waar hij de Messias hoopt te kunnen begroeten. Gehypnotiseerd door zijn verlangen wordt hij overhoop gereden door een electrisch bagagewagentje. In de eerste persoon die hij hierna ziet, de clochard Desarthe, herkent hij de verlosser. Bitter komisch, maar warm aangrijpend melodrama van een man die zijn droom kost wat kost in vervulling wil zien gaan. Gevoelig gespeeld door de hele cast en een unieke gelegenheid om de wereldberoemde violist Gitlis als acteur te zien. Het nostalgische scenario werd geschreven door Jean-Claude Grumberg in onvervalste Woody Allen- stijl. Oogstrelend camerawerk van Mario Barroso en een sentimentele score van Jean-Marie Senia.

Maigret et l'homme de la rue

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean Kerchbron. Met o.a. Jean Richard, Gilles Ségal, Patrick Brugel, Nathalie Dalian en François Caadet.

Bewerking van één van de ontelbare Maigret-verhalen van Georges Simenon. In dit geval gaat het om de moord op een Parijse arts-playboy. Kundig in elkaar gezet door een oude rot in het tv-wereldje met gevoel voor spanning. Een film met een verrassende ontknoping. En altijd weer Jean Richard in een geloofwaardige hoofdrol.

L' Ombre et la nuit

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Jean-Louis Leconte. Met o.a. Gilles Ségal, Jean Bollery, Jean Dautremay, Peter Bonke en Katia Tchenko.

Een interessant en aangrijpend psygologisch drama met Ségal in een sterke rol als een ter dood veroordeelde die terugblikt op de omstandigheden die hebben geleid tot zijn huidige toestand, de avond voor zijn executie. Sober, voor sommigen misschien te traag, maar tóch indrukwekkend.

Les Fougères bleues

1975 | Drama

Frankrijk 1975. Drama van Françoise Sagan. Met o.a. Françoise Fabian, Gilles Ségal, Jean-Marc Bory en Caroline Cellier.

Een onvoorstelbaar vervelende film waarin de drie hoofdpersonages in een châlet in de Franse Alpen oeverloos zeuren over hun relatieproblemen terwijl het buiten regent. Alleen voor mensen met stalen zenuwen.

Le Droit d'aimer

1972 | Drama

Italië/Frankrijk 1972. Drama van Eric le Hung. Met o.a. Omar Sharif, Florinda Bolkan, Pierre Michael, Gilles Ségal en Didier Haudepin.

Een vrouw van een naar een eiland gedeporteerde politieke gevangene bedelt twee jaar lang dagelijks op het ministerie om permissie tot bezoek en geeft ieder ander politiek activisme op. Tenslotte krijgt ze toestemming tot bezoek van [KA1]e[KA1]en uur, wat het verzet bij de man aanwakkert. Hij wordt door cipiers gedood. De opmerkelijke roman van de gevluchte Griekse Francoise Xenakis [KL](Elle lui disait dans l'île) kreeg een gezichtsloze verfilming - in Bulgarije met internationale en vlak acterende sterren - waarbij de concrete politieke referenties angstvallig zijn weggemoffeld. De symbolische sprei die de heldin weeft van stukken eigen kleding blijft een papieren idee dat het tijdsverloop even fantasieloos aangeeft als vroeger de vallende kalenderblaadjes.

La nuit des adieux

1966 | Biografie

USSR/Frankrijk 1966. Biografie van Jean Dréville. Met o.a. Gilles Ségal, Nicolas Tcherkassov, Pierre Bertin, Natacha Valitchko en Mariana Strijenova.

Een genuanceerde biografie van de jonge Franse danser Marius Petipa op het moment dat hij naar Sint Petersburg gaat (1847). Hij geniet internationale bekendheid als vernieuwer van de balletkunst, en vooral zijn medewerking aan het Russische meesterwerk [KL]De schone slaapster[KLE] heeft indruk gemaakt. Enkele langdradige momenten en (met uitzondering van een overtuigende Segal als Petipa) een wat fletse acteerprestatie van de Fransen, vergeleken met die van de Russen. Daarnaast bevat deze film een fascinerende tijdsreconstructie, die echter niet geheel juist is. Gevoelige en bekoorlijke beelden van Michel Kelber. Een degelijk werkstuk, vermoedelijk niet aan veroudering onderhevig.