Lorella De Luca

Acteur

Lorella De Luca is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Caccia al marito

1960 | Komedie

Italië 1960. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Ennio Girolami, Sandra Mondaini, Lorella De Luca, Raimondo Vianello en Walter Chiari.

Vier verkoopstertjes in een groot warenhuis, die erop uit zijn om een geschikte echtgenoot te vinden, gebruiken hun spaargeld voor een vakantie in een luxe hotel in een badplaats aan zee. Meteen nadat ze zijn aangekomen, beginnen de meiden aan hun rondes om de aandacht te trekken en een vermogende echtgenoot aan de haak te slaan. Een middelmatige en oppervlakkige komedie.

L'ultima violenza

1957 | Drama

Italië 1957. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Yvonne Sanson, Lorella De Luca, Riccardo Garrone en Dario De Michelis.

Pure tragiek, speciaal voor mensen die graag tranen met tuiten huilen en zich met hun hele ziel willen laten meeslepen. Rijke ingenieur heeft een zoon en een dochter. De zoon is een gewetenloze rotzak, die zijn vader het vuur zo na aan de schenen legt dat hij het beheer krijgt over het familiekapitaal. De dochter vrijt met een plattelandsdokter, maar haar broer bemoeilijkt hun relatie. Geheimzinnigheid, jaloezie en chantage te over, tot de broer, verteerd door schuldgevoel, toegeeft dat hij de veroorzaker is van al het verdriet.

Il bidone

1955 | Komedie, Drama, Experimenteel

Italië/Frankrijk 1955. Komedie van Federico Fellini. Met o.a. Broderick Crawford, Richard Basehart, Franco Fabrizi, Lorella De Luca en Irene Cefaro.

Een drietal oplichters weet met allerlei trucs en vermommingen goedgelovige plattelanders geld afhandig te maken, maar wordt door het thuisfront de doelloosheid van hun onbekommerde bestaan steeds meer duidelijk gemaakt. Bij de laatste grote slag komt de aanvoerder om het leven. Fragmentarisch opgebouwde en verrassend sober gefilmde tragikomedie geldt als een van Fellini`s mindere films, maar blijkt bij herzien goed gebleven (of zelfs beter geworden). Geslaagde spelprestaties en rake, licht satirische milieu- typeringen. Het scenario is van regisseur Fellini, Ennio Flaiano en Tullio Pinelli. Het camerawerk is van Otello Martelli.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lorella De Luca op televisie komt.

Reageer