Gitte Haenning

Acteur

Gitte Haenning is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Zirkus am Zauberflöte

1998 | Komedie, Muziek

Duitsland 1998. Komedie van Percy Adlon. Met o.a. Andreas Kohn, Lynton Atkinson, Diane Gilchrist, Martina Rüping en André Eisermann.

Een filmische impressie van de opvoering van Die Zauberflöte van Mozart door het Circus Roncalli in Berlijn in 1998, geënsceneerd door George Tabori. Hiermee wordt de opera teruggebracht naar de door Mozart beoogde bevolkingsgroep: gewone mensen en niet de opgetutte dames en heren die het publiek vormen van een gemiddelde operazaal. Clown, trapèze-kunstenaars, dompteurs, jongleurs en acrobaten beelden de beroemde personages uit. De fans van het vroegere schlagerzangeresje Gitte zullen hun idool met plezier terugzien in de rol van Papagena. Adlon doorsnijndt regelmatig de beelden van wat zich in de manège afspeelt met beelden van het hedendaagse Berlijn. Een geslaagde vastlegging van de uitvoering van een opera in een niet alledaagse omgeving, ook al zullen fervente operaliefhebbers het niet helemaal kunnen smaken. Adlon schreef het scenario en stond tevens zelf achter de camera. De muzikale leiding was in handen van Christoph Hagel. Ila von Hasperg was verantwoordelijk voor de montage. Dolby Stereo.

Den Røode kappe

1966 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm, Romantiek

Denemarken/Zweden 1966. Drama van Gabriel Axel. Met o.a. Oleg Vidow, Gitte Haenning, Eva Dahlbeck, Gunnar Björnstrand en Gisli Alfredson.

Een fataal eindigend duel tussen IJslandse patriarchen anno 1000 heeft een wraakzuchtige vete tussen hun zonen ten gevolg, die even overwonnen lijkt door de liefde van een van de jongens voor het zusje van zijn tegenstanders, maar die niettemin uitloopt op een tragisch bloedbad. Deze vaak bewerkte, klassieke Scandinavische legende kreeg een opzettelijk en vaak vertederend na[KA3]ieve verfilming met fotogenieke spelers en fjorden, die soms een fraai prentenboek oplevert maar ook ontspoort in kitsch en doorzichtige en grove effecten. (Haenning is het tienerzangeresje dat vooral in Duitsland carrière maakte.)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gitte Haenning op televisie komt.

Reageer