Hans Beyer

Acteur

Hans Beyer is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

My Blue Heaven

1990 | Komedie, Romantiek, Drama

Nederland 1990. Komedie van Ronald Beer. Met o.a. Leen Jongewaard, Ruud De Wolff, Ivon Pelasula, Koen Wauters en Edda Barends.

Een voorspelbare, bitterzoete romantische komedie, gesitueerd in het Rotterdam van 1961. Jongeman Wauters, zoon van snackbareigenaar Jongewaard, wordt verliefd op Pelasula, oudste dochter van een naar Nederland uitgeweken Indonesisch gezin, dat vlakbij een concurrerend exotisch restaurantje opent. Debuterend regisseur Beer plant ongeloofwaardige en clich[KA1]ematige racistische gegevens in, zonder samenhang of nuances. Amateuristische vertolkingen, vooral van Vlaams tieneridool Wauters, boegbeeld van popgroep Clouseau, die warempel ook nog A.B.N. tracht te spreken. Filmdebuut ook van De Wolff (de helft van het in 1960-70 razend populaire duo 'The Blue Diamonds') als de Indonesische vader. Camerawerk van Marc Felperlaan.

Le riche Homme

1987 | Drama

Nederland 1987. Drama van Jan Koja. Met o.a. Hugo Van Den Berghe, Marlies van Alcmaer, Tania van der Sanden, Hans Beyer en Guusje van Tilborgh.

Oerhollands decor voor melodrama. Mossel- en oesterverkoper van den Berghe is kinderloos gebleven, en beschouwt zijn vrouw meer als zakenpartner dan echtgenote. Hij probeert een beetje van het leven te genieten door zijn onbevredigende huwelijk en ongelukkige jeugd te vergeten. Zijn leven neemt een andere wending wanneer zijn vrouw van Alcmaer een dienstmaagd in huis neemt.

Kort geluk

1986 | Misdaad, Thriller

Nederland 1986. Misdaad van Jan Keja. Met o.a. Hugo Van Den Berghe, Marlies Van Alcmaer, Tania van de Sanden, Hans Beyer en Guusje van Tilborgh.

Van Den Berghe is een rijke mossel- en oesterkweker in een vissersdorp in Nieuw-Zeeland. Zijn huwelijk met de koele ex- onderwijzeres Van Alcmaer is kinderloos gebleven. Hij is een beminnelijk mens en staat bekend als een rokkenjager. Aan zijn probleemloze levenswandel komt een einde als zijn vrouw Van de Sanden, een dienstmeisje van zestien, in huis neemt. Hoewel het meisje niet echt aantrekkelijk is, biologeert zij de mosselkweker. Van Alcmaer observeert haar man met wantrouwen want hij laat alles vallen om bij het dienstmeisje in de gunst te komen. Naar Georges Simenons psychologische thriller Le Riche Homme uit 1970. Gedraaid door Keja, die lange tijd de inspirator was van kwaliteitsdrama bij de Nederlandse omroep, TROS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Beyer op televisie komt.

Reageer