Ram Gopal Bajaj

Acteur

Ram Gopal Bajaj is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Manda Meyer Upakhyan

2002 | Drama

India 2002. Drama van Buddhadeb Dasgupta. Met o.a. Samata Das, Rituparna Sengupta, Arpan Basar, Tapas Pal en Ram Gopal Bajaj.

In een dorpje in West-Bengalen houdt Rajani (Sengupta) het hoofd boven water door joviaal haar gunsten te verlenen als ma[KA4]itresse aan rijke mannen. Zij wil haar dochter Lati (Das), die nog een tiener is, een zelfde lot besparen, door haar uit te huwelijken aan een steenrijke oude sok. Voor Rajani zou dit de ontsnapping betekenen aan het kommervolle bestaan voor hen beiden, maar Lati werkt niet mee. Ze wil haar schoolopleiding voltooien en smeert hem tenslotte naar Calcutta met hulp van haar leraar (de climax en tevens het einde van de film als zij de trein binnenstapt). Regisseur Dasgupta, die graag in zijn eigen staat Purulia werkt en filmt, heeft er de nodige subplots tussen gewoven die gaan over een taxichauffeur, die dames van lichte zeden onbezoldigd rondrijdt, de maanlanding in 1969, een ouder echtpaar, een kat en een intelligente aap. Het scenario is gebaseerd op prachtige gedichten; de rolprent bevat de nodige luisterrijke muziek en wordt gesierd door fraai spel van de aantrekkelijke rolverdeling. De speelduur van slechts anderhalf uur, de festivalversie, maakt dit sociaal getinte melodrama toegankelijk voor westelijke kijkers.

The Peacock Spring

1996 | Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1996. Romantiek van Christopher Morahan. Met o.a. Peter Egan, Jennifer Hall, Hatttie Morahan, Laura Barneby en Ravi Kapoor.

In India in 1959 laat Edward Gwithian (Egan), een Britse diplomaat, zijn twee dochters Una (Morahan) en Hal (Barneby), overkomen naar New Delhi. Zij zitten op een kostschool in Engeland. Una, het oudste meisje van vijftien, heeft geen vertrouwen in de impulsieve beslissing van haar vader. Hal, het jongere zusje, is daarentegen in de wolken. Una kan het bovendien niet vinden met hun gouvernante Alix (Hall). Zij zoekt troost bij de tuinman Ravi Battacharya (Andrews), maar de vriendschap tussen die twee wordt echter zo hecht dat ze dreigt de familie uit elkaar te drijven. Wat de twee zussen (en de kijker...) meteen vermoeden, wordt een feit: Edward gaat trouwen met de gehate Alix. Met zijn oudste dochter wil hij de jongste bezoeken op haar kostschool in de bergen maar dat wordt geen leuk uitstapje, want tijdens de reis ontdekt Una dat zij zwanger is. Dit is duidelijk geen JEWEL IN THE CROWN of een van de producties van Merchant/Ivory die een link naar India hebben. Het scenario is van Ken Taylor naar de roman van Rumer Godden, die een groot deel van haar leven doorbracht in India, waar zij een aantal jaren een dansschool exploiteerde. De rol van de oudste dochter wordt gespeeld door de dochter van regisseur Morahan, die destijds JEWEL IN THE CROWN regisseerde. Het camerawerk is van Chris Seager. Soms ingekort tot 149m of 121m.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ram Gopal Bajaj op televisie komt.

Reageer